20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ανεπιθύμητος στον τόπο μας”: Διαμαρτυρία στην Πλατεία Αγοράς για την πιθανή επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ – Συνάντηση με Τσίπρα;

Ημερομηνία:

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς ενάντια στις βάσεις και το καθεστώς τους με αφορμή και την πιθανή επίσκεψη – στάση του προέδρου των ΗΠΑ, καθ’ οδόν προς Σιγκαπούρη για τη συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Στήθηκε μικροφωνική και εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων πήραν τον λόγο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο καθεστώς των βάσεων αλλά και στην επίσκεψη του προέδρου Τραμπ στις Βάσεις της Σούδας.

Να σημειώσουμε ότι και αργότερα, στις 20.00, στην Πλατεία Σπλάντζιας θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία – ενημέρωση με ντουντούκες και μοίρασμα κειμένου.

Ο Νεκτάριος Κοκολαντωνάκης εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αντίστασης είπε τα εξής στην εφημερίδα μας:

Είμαστε σήμερα εδώ για να καταγγέλουμε πρώτ’ απ’ όλα την πρόκληση της διαρκούς επέκτασης των δραστηριοτήτων των βάσεων. Πλέον δεν είναι μόνο οι επικίνδυνες αποθήκες όπλων και πυρομαχικών, δεν είναι η επέκταση σε προβλήτες, δεν είναι το ΚΕΝΑΠ, δεν είναι η επέκταση εκτατικά και σε δραστηριότητες της βάσης, αλλά βλέπουμε και τα πυρηνοκίνητα πλοία και υποβρύχια να πηγαινοέρχονται, μαθαίνουμε τώρα ότι έρχονται και επίλεκτες δυνάμεις βατραχανθρώπων, ενώ συζητιέται η κατασκευή νέου ναύσταθμου για ακόμα μεγαλύτερα και περισσότερα πλοία, ανάγκες που δε μπορεί να καλύψει ο υπάρχων ναύσταθμος. Την ίδια στιγμή συζητιέται χρήση του Ναυτικού Νοσοκομείου Σούδας.

Είναι ξεκάθαρο, οι Βάσεις της Σούδας γίνονται κέντρο πολέμου, όπως άλλωστε και ολάκερη η χώρα γιατί μια σειρά νέες βάσεις απλώνονται από την Αλεξανδρούπολη ως τη Σύρο, μιλάνε για πυρηνικά στην Άραξο και όλα αυτά οπωσδήπουε όχι απλά πρέπει να προβληματίζουν και να ανησυχούν τον χανιώτικο λαό και όλο τον ελληνικό λαό αλλά είναι ένα πολύ σοβαρό μέτωπο πάλης ενάντια σε αυτούς (κυβέρνηση και όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό) που δίνουν τη χώρα σα ορμητήριο για τη λεγόμενη γεωπολιτική αναβάθμιση της αστικής τάξης.

Σίγουρα οι δυνάμεις του κεφαλαίου, οι εφοπλιστάδες, αυτοί που κάρβουνο να γίνει η Ελλάδα, τα καράβια τους και τα λεφτά τους είναι εξασφαλισμένα, σίγουρα όλοι αυτοί μπορεί να έχουν συμφέροντα. Ο κόσμος όμως της δουλειάς και η νεολαία πρέπει να παλέψει ενάντια στη μετατροπή του τόπου μας σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών, πρέπει να παλέψει ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Στη βάση αυτή θεωρούμε ότι οποιαδήποτε προσέγγιση του Ντόναλντ Τραμπ στον τόπο μας πρέπει να καταγγελθεί. Είναι ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, των φονιάδων των λαών και είναι ανεπιθύμητος στον τόπο μας.

Εμείς σε αυτή τη συζήτηση – που φτάνουν να υπάρχουν και λακέδικες τοποθετήσεις ότι πρέπει να μετατραπεί σε επίσημη η επίσκεψη Τραμπ – είμαστε στο δρομο και καταγγέλουμε τον ρόλο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και βεβαίως τον ρόλο της βάσης της Σούδας.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει διασαφηνιστεί για ποιο χρονικό διάστημα θα παραμείνει ο Ντόναλντ Τραμπ στην Κρήτη, αν τελικώς το αμερικανικό προεδρικό αεροσκάφος σταματήσει για ανεφοδιασμό στη Σούδα.

Σε περίπτωση πάντως που ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάνει στάση στη Σούδα εν πτήσει προς την Σιγκαπούρη, δεν είναι απίθανο να συναντηθεί με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζεφ Πάιατ ή ακόμη και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αν οι Αμερικανοί τον προσκαλέσουν.

Αυτό βεβαίως προϋποθέτει ότι το Air Force 1 θα σταματήσει στη Σούδα γα ανεφοδιασμό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...