17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ο Νότης Μαριάς διεθνοποιεί το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων με παρέμβασή του στον Ευρωπαίο Επίτροπο Algirdas Šemeta

Ημερομηνία:

Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου έθεσε επίσημα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς.

Ο Νότης Μαριάς μιλώντας σήμερα το πρωί στη Βουλή  στην κοινή συνεδρίαση της  Ειδικής Διαρκής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκής Επιτροπής  Οικονομικών Υποθέσεων και της  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και  Διαφάνειας  ενημέρωσε τον Ευρωπαίο Επίτροπο Algirdas Šemeta αρμόδιο για θέματα Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης, Ελέγχου και Καταπολέμησης της Απάτης για τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα.

Ο Νότης Μαριάς στην παρέμβασή του επισήμανε ότι η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα ποσό 162 δις. ευρώ πλέον τόκων για τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο.

Κάλεσε τον Ευρωπαίο Επίτροπο Algirdas Šemeta εάν επιθυμεί  την καταπολέμηση της απάτης  να ζητήσει από την Μέρκελ να παραδώσει στην ελληνική κυβέρνηση τη λίστα Χριστοφοράκου με τους πολιτικούς που εμπλέκονται σε υποθέσεις μαύρου πολιτικού χρήματος.

Ταυτόχρονα ο Νότης Μαριάς κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφού ως μέλος της τρόικας στηρίζει τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού μέσα από το αντικοινωνικό μνημόνιο που έχει φέρει ανεργία, μείωση μισθών και συντάξεων και κλείσιμο χιλιάδων καταστημάτων.

Τέλος κατήγγειλε την άρνηση της τρόικας να  μειώσει άμεσα  το ΦΠΑ στην εστίαση ενόψει μάλιστα της τουριστικής περιόδου.

ΔΗΛΩΣΗ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡ

«Τη στιγμή που η κυβερνητική πλειοψηφία διαγράφει χρέη του Ιράκ προς την πατρίδα μας ύψους 133 εκατομμυρίων δολαρίων, η κυβέρνηση κατ’ εντολή της τρόικας ετοιμάζεται να μονιμοποιήσει το χαράτσι και την εισφορά αλληλεγγύης, να μειώσει κι άλλο το ΕΚΑΣ και τα επιδόματα ανεργίας και να απολύσει δημοσίους υπαλλήλους».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...