21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ο Νότης Μαριάς κατά της «Μερκελικής λιτότητας» – Αναφορά και στη στάση του Γάλλου προέδρου

Ημερομηνία:

Στα αδιέξοδα που προκαλεί σε όλη την Ευρώπη η «Μερκελική πολιτική» λιτότητας αναφέρθηκε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 7/10/2015.

Ο Νότης Μαριάς στηλίτευσε την άποψη Katainen για τόνωση των αγορών μέσω της ένωσης κεφαλαιαγορών και αντέκρουσε την επιχειρηματολογία περί τόνωσης των επενδύσεων λέγοντας «Εγώ θα ήθελα να σας πω ότι δεν πρόκειται να γίνουν επενδύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο δεν λύνεται το ζήτημα του χρέους. Ένα χρέος το οποίο έχει χτυπήσει όλες τις οικονομίες, όχι μόνο τις οικονομίες του Νότου, όχι μόνο την Ιταλία, ακόμη και τη Γαλλία».

Μάλιστα ο κ Μαριάς αναφέρθηκε και στη στάση που τηρεί ο Γάλλος πρόεδρος λέγοντας: ότι «και η Γαλλία έχει πρόβλημα με το χρέος και απ’ ό,τι ακούσατε ο κύριος Hollande κάτι πήγε να ψελλίσει για τη ρύθμιση του Ελληνικού χρέους -το οποίο θα φτάσει στο 206% του ΑΕΠ το 2016- αλλά η κυρία Μέρκελ που κρατάει το τιμόνι της «γερμανικής Ευρώπης» ήταν σιωπηρά παγερή και με νόημα».

Στη συνέχεια ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής έκανε ακόμη πιο φανερή την σχέση μεταξύ «Μερκελικής» λιτότητας και μείωσης των επενδύσεων. Υποστήριξε πως «επενδύσεις δεν πρόκειται να γίνουν, όσο συνεχίζεται η λιτότητα, όσο έχουμε υποκατανάλωση, όσο έχουμε φτώχεια κι όσο η κυρία Μέρκελ -παρά τις διαμαρτυρίες των ίδιων των ευρωβουλευτών- παραμένει σταθερή στην πολιτική της.

«Επιλύστε πρώτα τα θέματα αυτά και μετά θα έχετε επενδύσεις στην Ευρώπη», είπε κλείνοντας την παρέμβασή του.
Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

[youtube url=”https://youtu.be/T2TWMB3H7FY”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...