15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ο Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή για Τσίπρα και δήθεν δίκαιη ανάπτυξη

Ημερομηνία:

Τους βερμπαλισμούς του Αλέξη Τσίπρα περί δήθεν δίκαιης ανάπτυξης την ώρα που η χώρα μαστίζεται από την ανεργία επέκρινε σε Ομιλία του στις 22/6/2016 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Με αφορμή τη συζήτηση στην Ευρωβουλή για την υλοποίηση του στρατηγικού πλαισίου για την ευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης (ΕΚ 2020) ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «ανάμεσα στους κύριους στόχους του στρατηγικού πλαισίου της Ένωσης εκπαίδευση και κατάρτιση 2020, είναι η βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού συστήματος των κρατών της Ένωσης  καθώς και η προώθηση της ισότητας σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης και κατάρτισης. Η στάση βέβαια της Ένωσης δεν φαίνεται να ενισχύει τη στρατηγική αυτή.»

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Οι πολιτικές λιτότητας που έχει επιβάλλει η τρόικα σε ορισμένα κράτη-μέλη της Ένωσης έχουν οδηγήσει τις χώρες αυτές σε περικοπές δαπανών στον τομέα της εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2017 οι δαπάνες για τον τομέα της εκπαίδευσης θα ανέρχονται σε 4,2 δις ευρώ ενώ από το 2009 έχουν μειωθεί κατά 35,6%. Παράλληλα ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόλμησε να μιλήσει περί δήθεν δίκαιης ανάπτυξης και για αξιοπρεπώς αμειβόμενες θέσεις εργασίας τη στιγμή που στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2016 το ποσοστό ανεργίας έφτασε στο 24,9% το υψηλότερο στην Ευρώπη.»

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Αν η Ένωση θέλει πράγματι να πετύχει τους στόχους της στρατηγικής της θα πρέπει να εγκαταλείψει τις πολιτικές λιτότητας και να ενισχύσει τις επενδύσεις στην εκπαίδευση, την καινοτομία και την ανάπτυξη.»

Επισυνάπτεται το σχετικό βίντεο με την τοποθέτηση του Νότη Μαριά.

[youtube url=”https://youtu.be/fWcT9lBUPbI”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...