17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Ο Νότης Μαριάς στην μαρτυρική Βιάννο: Να προχωρήσει η κυβέρνηση στην εγγραφή των γερμανικών αποζημιώσεων στον κρατικό προϋπολογισμό – Τι είπε ο περιφερειάρχης Κρήτης

Ημερομηνία:

 O Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς συμμετείχε στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 74η Επέτειο του Ολοκαυτώματος των χωριών της περιοχής της μαρτυρικής Βιάννου από τα γερμανικά στρατεύματα, εκδηλώσεις τις οποίες τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, ο εκπρόσωπος  της   Κυβέρνησης Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, Βουλευτές, φορείς και πλήθους κόσμου

Μετά τις εκδηλώσεις ο Νότης Μαριάς σε δηλώσεις του επισήμανε την ανάγκη διεκδίκησης εδώ και τώρα των γερμανικών αποζημιώσεων οι οποίες περιλαμβάνουν τις Πολεμικές Επανορθώσεις, την εξόφληση του Κατοχικού Δανείου, τις αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων που εκτελεστήκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και την επιστροφή των λεηλατηθέντων αρχαιολογικών μας θησαυρών.

Επιπλέον ο Νότης Μαριάς κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει επιτέλους στην εγγραφή των γερμανικών αποζημιώσεων στον κρατικό προϋπολογισμό όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί από το 2014 ο κ. Τσίπρας. Για τον λόγο αυτόν ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής διοργανώνει διαδικτυακή ψηφοφορία στο http://www.warreparations.eu προκειμένου να αναγκαστεί η κυβέρνηση να προχωρήσει  στη εγγραφή των γερμανικών αποζημιώσεων στον  κρατικό προϋπολογισμό.

Τέλος ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»,  επισήμανε την ανάγκη συνεννόησης με την Πολωνία η όποια επίσης διεκδικεί γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις.

Τι είπε ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης

Στα διαχρονικά μηνύματα  των αγωνιστών της Αντίστασης για Ενότητα, Αλληλεγγύη, Ελευθερία, Δημοκρατία, πρόοδο, αναφέρθηκε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο κ Αρναουτάκης ανέφερε, ότι, η Περιφέρεια Κρήτης τιμά την μνήμη των αγωνιστών της Αντίστασης των 461 Ηρώων εκτελεσθέντων  από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής επισημαίνοντας ότι, άφησαν πολυσήμαντες παρακαταθήκες στους νεότερους.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης τόνισε το αίτημα της Ένωσης θυμάτων, των φορέων, του λαού  της διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων, θέμα που όπως είπε στηρίζει και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης στα ΜΜΕ για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου που είναι από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα  μετά τα Καλάβρυτα, είπε:

«Αποτίουμε φόρο τιμής στην μνήμη των Ηρώων που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία, την Πατρίδα μας. Τα μηνύματα τους  είναι διαχρονικά και πάντα επίκαιρα για Ενότητα, Αλληλεγγύη, Δημοκρατία, πρόοδο, και αποτελούν πολυσήμαντες παρακαταθήκες στους νεότερους. Η Περιφέρεια Κρήτης τιμά τη μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα γράφοντας τα Μαρτυρικά Χωριά της Βιάννου – Ιεράπετρας με χρυσά γράμματα στις σελίδες της ιστορίας.»

Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο στο “Σελί” ψάλθηκε από τους Μητροπολίτες κ.κ. Ανδρέα και Κύριλλο, έγινε κατάθεση Στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ενώ οι εκδηλώσεις της ιστορικής επετείου του Ολοκαυτώματος έγινα σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου, του Δήμου Βιάννου, της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δ. Βιάννου.

Μετά την τελετή στο μνημείο Σελί, ακολούθησε η τελετή για την ανακήρυξη το Προέδρου της δημοκρατίας σε επίτιμο Δημότη του Δήμου Βιάννου και σε επίτιμο Πρόεδρο της Ένωσης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος του Δήμου Βιάννου στο Δημοτικό κτήριο του Μουσείου Ολοκαυτώματος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ