23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στην Ευρωβουλή την εντολή Ντράγκι στις Ελληνικές τράπεζες να μην αυξήσουν τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου μέσω της αγοράς εντόκων γραμματίων

Ημερομηνία:

Την καθαρά πολιτική απόφαση της ΕΚΤ να δημιουργήσει συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου απαγορεύοντας στις Ελληνικές συστημικές τράπεζες την αύξηση της χρηματοδότησης του Δημοσίου μέσω της αγοράς εντόκων γραμματίων έφερε στην Ευρωβουλή με σημερινή του Ερώτηση ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως επισημαίνει στην Ερώτησή του προς την ΕΚΤ ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φέρεται να έχει θέσει σε αυστηρή εποπτεία τις Ελληνικές συστημικές τράπεζες σε σχέση με τις αγορές εκ μέρους τους εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου δημιουργώντας έτσι συνθήκες πραγματικής ασφυξίας στο Ελληνικό Δημόσιο που εντός του Μαρτίου 2015 πρέπει να ανανεώσει έντοκα γραμμάτια συνολικής αξίας τουλάχιστον 4,6 δις ευρώ.

Για το λόγο αυτό ο Νότης Μαριάς ερωτά την ΕΚΤ:

1.Αν έχει πράγματι αποστείλει έγγραφο που βάζει φρένο στην αγορά εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου από τις Ελληνικές τράπεζες και αν ναι σε ποιες διατάξεις στηρίζει την ενέργειά της αυτή.

2.Αν έχει αξιολογήσει τους κινδύνους που δημιουργεί αυτή η καθαρά Πολιτική της απόφαση για την Ελληνική οικονομία καθώς οδηγεί το Ελληνικό Δημόσιο σε πιστωτική ασφυξία.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του Νότη Μαριά έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος της Δευτέρας 2/3/2015 και το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει διαψευστεί αρμοδίως από την ΕΚΤ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φέρεται να έχει θέσει σε αυστηρή εποπτεία τις Ελληνικές συστημικές τράπεζες σε σχέση με τις αγορές εκ μέρους τους εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου δημιουργώντας έτσι συνθήκες πραγματικής ασφυξίας στο Ελληνικό Δημόσιο που εντός του Μαρτίου 2015 πρέπει να ανανεώσει έντοκα γραμμάτια συνολικής αξίας τουλάχιστον 4,6 δις ευρώ.

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην ελληνική κοινή γνώμη «την περασμένη Πέμπτη με εντολή της ΕΚΤ και μέσω του Eurosystem της Τράπεζας της Ελλάδος, οι διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών έλαβαν έγγραφο «υψηλής εμπιστευτικότητας», με το οποίο η Φρανκφούρτη ζητά να μην αυξηθεί ούτε ευρώ η χρηματοδότηση του ελληνικού Δημοσίου».

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η ΕΚΤ:

1.Έχει πράγματι αποστείλει το ως άνω έγγραφο που βάζει φρένο στην αγορά εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου από τις Ελληνικές τράπεζες και αν ναι σε ποιες διατάξεις στηρίζει την ενέργειά της αυτή;

2.Έχει αξιολογήσει τους κινδύνους που δημιουργεί αυτή η καθαρά Πολιτική της απόφαση για την Ελληνική οικονομία καθώς οδηγεί το Ελληνικό Δημόσιο σε πιστωτική ασφυξία;».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...