25.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της χειρουργικής κλινικής στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ», αναφορικά με τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χειρουργική κλινική στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η υποχρηματοδότηση των δημοσίων νοσοκομείων (κατά 45% πλέον) έχει ως αποτέλεσμα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου να εφαρμόζονται χειρουργικές τεχνικές της δεκαετίας του 1980 με ορατό πλέον, για τους ασθενείς, το κίνδυνο υποτροπών.

Επίσης από τρεις χειρουργικές κλινικές το 2008 (στις οποίες χειρουργούντο 2.500 – 2.700 περιστατικά ετησίως) σήμερα λειτουργεί μόνο μια στην οποία χειρουργούνται 800 – 900 ασθενείς ανά  έτος, με αποτέλεσμα η αναμονή για χειρουργική επέμβαση να είναι πολύμηνη αφού ασθενής που θα εγγραφεί σήμερα στη λίστα αναμονής θα χειρουργηθεί τουλάχιστον 9 μήνες αργότερα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, καθώς και το γεγονός ότι ο χρόνος αναμονής για τους ασθενείς μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ