14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ο Πάπας συνέφαγε με τρανσέξουαλ, οροθετικούς και ομοφυλόφιλους κρατούμενους στη Νάπολη | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ο πάπας Φραγκίσκος επισκέπτεται την Νάπολη και στηλιτεύει το οργανωμένο έγκλημα, τις διακρίσεις κατά μεταναστών, αλλά και την εργασιακή εκμετάλλευση. Δεν παραλείπει να συμφάγει με …φυλακισμένους.

«Η διαφθορά είναι βρώμικη και δύσοσμη», είπε ο προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας στους συγκεντρωμένους πιστούς που τον υποδέχθηκαν στην Σκαμπία, ένα από τα προπύργια του οργανωμένου εγκλήματος, κοντά στην Νάπολη. Πρόκειται για κέντρο διακίνησης ναρκωτικών της τοπικής μαφίας, της Καμόρρα.

Ο Ποντίφικας θέλησε να κατεβεί από το άσπρο τζιπ στο οποίο επέβαινε, για να αγκαλιάσει ένα άρρωστο παιδί με την μητέρα του. «Η δουλειά δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης, όποιος το κάνει αυτό δεν είναι χριστιανός», πρόσθεσε ο πάπας Μπεργκόλιο. Στην Νάπολη η ανεργία συνεχίζει να ξεπερνά το 40%.

Γεύμα στη φυλακή

Ο Πάπας Φραγκίσκος πήρε το γεύμα του το μεσημέρι του Σαββάτου μαζί με τους φυλακισμένους. Μαγείρεψαν οι ίδιοι οι κρατούμενοι -ανάμεσά τους και δέκα τρανσέξουαλ- που συνέφαγαν με τον Πάπα. Πρόκειται και πάλι για μια κίνηση που υποδηλώνει ευρύτατη υπεράσπιση όλων των ασθενέστερων πολιτών, για να μην νιώθει κανείς στο περιθώριο. Ο Πάπας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους μετανάστες: «Δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Είμαστε όλοι ίδιοι, διότι είμαστε όλοι μας μετανάστες», είπε ο Αργεντινός ποντίφικας.

Ο Χόργκε Μάριο Μπεργκόλιο δεν ενέκρινε την πρόταση του καρδινάλιου της Νάπολης Κρεσέντσιο Σέπε να οργανωθούν, κατά την σημερινή επίσκεψη, και δυο μεγάλες συναυλίες προς τιμήν του προκαθήμενου της καθολικής εκκλησίας. Τα κοσμικά ραντεβού, ως γνωστόν, δεν τον ενδιαφέρουν. Δεκάδες χιλιάδες ναπολιτάνοι θέλησαν να υποδεχθούν τον Πάπα και κατέβηκαν στους δρόμους- δρόμοι, οι οποίοι ασφαλτοστρώθηκαν και πάλι πρόσφατα, αλλά μόνον στην κεντρική τους λωρίδα, για να περάσει το αυτοκίνητο του Πάπα.

Αθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=31UQ1cg4duM”]

dw.de,

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...