16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στον Π.Σ.Ε. – Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. σχετικά με την ανάθεση σε ιδιώτες των πληροφοριακών συστημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ημερομηνία:

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στον ΟΠΕΚΕΠΕ, καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη και για το 2013 πρακτική της ανάθεσης σε ιδιώτη Τεχνικό Σύμβουλο της ανάπτυξης και συντήρησης του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος της Ενιαίας Αίτησης Εκμετάλλευσης (ΟΠΣΕΑΕ). Μέσω του ΟΠΣΕΑΕ γίνεται η διαχείριση επιδοτήσεων που υπερβαίνουν τα 2,7 δις ευρώ ετησίως και απευθύνονται σε περίπου 800.000 αγρότες. Ο Σύλλογός μας τα τελευταία χρόνια, έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει την ανάγκη διαχείρισης του ΟΠΣΕΑΕ από το προσωπικό Πληροφορικής που διαθέτει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, το οποίο είναι απολύτως επαρκές για να αναλάβει το έργο. Επιπρόσθετα, στις 6.4.12, πριν από την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού για το έτος 2013 με προαίρεση και για το έτος 2014, υπέβαλε προς τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων λεπτομερή τεχνική πρόταση για την αυτοδύναμη λειτουργία του ΟΠΣΕΑΕ, για την υλοποίηση της οποίας απαιτούνταν η διάθεση μόλις 15 υπαλλήλων. Δυστυχώς, η πρόταση των εργαζόμενων αγνοήθηκε, όπως και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τις δυσλειτουργίες του συστήματος, με αποτέλεσμα να προχωρήσει η διαδικασία εξωτερικής ανάθεσης και για το 2013, με κόστος για τους έλληνες φορολογούμενους 1,6 εκατ. ευρώ. Εκτός αυτού, το Υπ.Α.Α.Τ. προχώρησε πέρυσι σε εκ νέου ανάθεση του έργου συμπλήρωσης και καταχώρησης των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης σε κοινοπραξία, όπου μαζί με την ΠΑΣΕΓΕΣ, συμμετέχει και η ίδια εταιρεία που διαχειρίζεται το ΟΠΣΕΑΕ του ΟΠΕΚΕΠΕ, με ότι κινδύνους συνεπάγεται για τους πόρους των Ευρωπαϊκών Γεωργικών Ταμείων, η εισαγωγή των αιτήσεων, η επεξεργασία των ελέγχων τους και ο υπολογισμός της πληρωμής τους, από την ίδια εταιρεία. Στοιχεία που αφορούν τις αιτήσεις, τις πληρωμές και το χαρτογραφικό υπόβαθρο των αγροτεμαχίων των ελλήνων αγροτών, πρέπει να διαχειρίζονται αποκλειστικά από το διαπιστευμένο για το σκοπό αυτό Οργανισμό Πληρωμής και δεν μπορούν να μετατρέπονται σε περιουσία ιδιωτών.

Ο Σύλλογός μας, καλεί την Πολιτική Ηγεσία του Υπ.Α.Α.Τ. και τη νέα Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, να βάλουν τέλος στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση, υλοποιώντας την πρόταση των εργαζομένων, εξοικονομώντας με τον τρόπο αυτό σημαντικούς πόρους και απαλλάσσοντας εργαζόμενους και αγρότες από καθημερινή ταλαιπωρία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ