17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Ο Παπανδρέου απαντά στην αυτοβιογραφία του Μητσοτάκη: To «βρώμικο ‘89» ήταν μία σκευωρία – Στην υπόθεση Novartis χάθηκαν πάνω από 25 δισ. ευρώ από το Δημόσιο

Ημερομηνία:

Απάντηση στα αναφερόμενα στο βιβλίο-αυτοβιογραφία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δίνει, μέσω της RealNews, ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Εγώ ήμουν αυτός που αποκάλυψε την υπόθεση Κοσκωτά όταν επιχειρήθηκε η εμπλοκή μου μέσω ενός πλαστογραφημένου τραπεζικού εγγράφου που στόχο είχε τον εκβιασμό των δικών μου και του Ανδρέα για να συγκαλύψει το σκάνδαλο.  Εγώ προσωπικά το κατήγγειλα δημόσιο και προσέφυγαν στη δικαιοσύνη. Το παράδοξο είναι ότι όχι μόνο δικαιώθηκα πλήρως με την καταδίκη του, αλλά αντί να αναγνωριστεί το γεγονός αυτό από την τότε αντιπολίτευση, διαστρέβλωσαν την αλήθεια ακριβώς για να κυνηγήσουν τον Ανδρέα και μαζί την παράταξή μας το ΠΑΣΟΚ», σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός.

Μάλιστα κάνει λόγο για δεύτερο ‘89, όταν έδινε «τη δύσκολη μάχη για τη χώρα για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία».

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο της Novartis τόνισε ότι «από το 2004 μέχρι το 2009, η φαρμακευτική δαπάνη εκτοξεύτηκε από τα σχεδόν 2 δισ. ευρώ το έτος σε πάνω από 6 δισ. ευρώ. Με μέτριους υπολογισμούς χάθηκαν πάνω από 25 δισ. ευρώ από το Δημόσιο. Αυτό το πραγματικό σκάνδαλο δεν διερευνήθηκε πότε».

Με σκληρή κριτική ο Γιώργος Παπανδρέου, διαχωρίζει τη θέση του από τη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνεργασία πρώην στελεχών και συνεργατών του, για την ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης.«Μια συνεργασία μεταξύ προοδευτικών δυνάμεων, για να είναι πραγματικά προοδευτική και να υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και όχι των πολιτικών ηγεσιών, οφείλει να υπακούει σε αρχές, αξίες, ιδανικά. Όχι σε συναλλαγές και μεταγραφές στελεχών. Πρέπει να υπακούει δηλαδή σε κανόνες και να καταλήγει σε προγραμματικές συμφωνίες με αρχή, μέση και τέλος. Δηλαδή, σε στρατηγικούς στόχους και σε χρονοδιαγράμματα υλοποίησης. Και προφανώς, με τη συνεχή και ουσιαστική συμμετοχή του πολίτη.

Μια προοδευτική πολιτεία, δεν μπορεί παρά να είναι κτήμα των πολιτών της.

Η δημοκρατική αντίληψη για τη λειτουργία των θεσμών, όπως και των κομμάτων, δεν μπορεί να εκφράζεται α λα καρτ, ούτε όποτε ο ηγέτης-θεούλης-μεσσίας, νομίζει ότι τον βολεύει ή τον συμφέρει», επισημαίνει ο κ. Παπανδρέου.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...