16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ιωακείμ Γρυσπολάκης απαντά στους 50: Πού ήσασταν το 2008;

Ημερομηνία:

Με ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook ο πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ιωακείμ Γρυσπολάκης, απαντά στους 50 και στο κείμενο τους για το θέμα των κτηρίων του Ιδρύματος, στο λόφο Καστέλι.

Αναφέρει ο κ. Γρυσπολάκης:

Θα ρωτήσω ευθέως όλους αυτούς τους υπογράφοντες την επιστολή μη αξιοποίησης του Ενετικού Συνόλου (Μεραρχία, Στρατώνες, Παλιές Φυλακές, αύλιος χώρος) από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Πού ήσασταν όταν το 2008 το υπό κατάληψη κτήριο από τη Rosa Nera γινόταν ορμητήριο καταλήψεων της Πρυτανείας, παρεμπόδισης των συνεδριάσεων της Συγκλήτου και ορμητήριο των δώδεκα κουκουλοφόρων με την τούρτα ανά χείρας για να την πετάξουν στον πρύτανη; πού ήσασταν εσείς κα Μάρω Δούκα, εσείς κα Καρυστιάνη και οι λοιποί υπογράφοντες, όταν, παρά τον χαρακτηρισμό του κτηρίου ως επικίνδυνου μετά τον σεισμό του 2006 το Ίδρυμα ζήτησε την απομάκρυνσή τους;

Πού ήσασταν κ. Βαρουδάκη, κ. Νικηφοριάδη, κ. Μαρκαντωνάκη όταν το Πολυτεχνείο Κρήτης ήταν έτοιμο με πίστωση 4.000.000€, μελέτη 650.000€ και εργοληπτική εταιρεία για την αναστύλωση και ο πρύτανης του 2011 δεν δέχθηκε να προσκαλέσει τον εργολάβο να αναλάβει, φοβούμενος την αντίδραση των καταληψιών;

Έχω μία πρόταση για όλους εσάς:

Πολύ καλά λοιπόν. Να μην γίνει ξενοδοχείο το Ενετικό Σύνολο.

Όμως, (α) θα πληρώνετε κάθε χρόνο 365.000€ στο Πολυτεχνείο Κρήτης, (β) θα το αναστυλώσετε με δικά σας έξοδα (περίπου 18.000.000€) και θα στεγάσετε τη Riosa Nera, αφού σας αρέσουν οι «συλλογικότητες», όπως τις αποκαλείτε, και (γ) θα αναλάβετε με συμβόλαιο την ευθύνη (που σήμερα έχει ο πρύτανης) για ενδεχόμενη κατάρρευση του κτηρίου και τραυματισμό των . . . κατοίκων του.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...