21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο πρώτος διεθνής μαραθώνιος αγώνας στην Κρήτη αφιερωμένος στη μνήμη του Μητροπολίτη Κισάμου – Σελίνου Ειρηναίου

Ημερομηνία:

Μια σημαντική αθλητική διοργάνωση που θα έχει διεθνή χαρακτήρα προετοιμάζει για το 2016 ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων

Πρόκειται για τον πρώτο μαραθώνιο αγώνα Κρήτης που θα είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μητροπολίτη Κισάμου – Σελίνου Ειρηναίου.

Ήδη, τα μέλη του συλλόγου προετοιμάζονται εντατικά για τη διοργάνωση του αγώνα και το Σάββατο το πρωί σε σύσκεψη στα Χανιά θα παρουσιάσουν σε δημάρχους και φορείς της περιοχής το όλο εγχείρημα.

Στόχος των διοργανωτών, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Αλογδιαννάκης, είναι ο αγώνας -που για πρώτη φορά οργανώνεται στην Κρήτη- να συνδυαστεί με την μαζική συμμετοχή και των πολιτών και για το λόγο αυτό, εκτός από την απόσταση που καλύπτει ο μαραθώνιος, προγραμματίζονται και διαδρομές δέκα, πέντε και δυόμιση χιλιομέτρων.

Παράλληλα, ο σύλλογος πραγματοποιεί το φετινό καλοκαίρι και μια σειρά από δράσεις μαζικού αθλητισμού που έχουν ως επίκεντρο τη φύση και οργανώνονται σε συνεργασία με δήμους και τοπικούς φορείς διαφόρων περιοχών.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα του συλλόγου απευθύνεται σε όλους και όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Γιώργος Αλογδιαννάκης, «στόχος μας είναι μέσα από τον μαζικό αθλητισμό να γνωρίσουν όσοι συμμετέχουν τις ομορφιές της φύσης, να αθληθούν και να απολαύσουν εμπειρίες πρωτόγνωρες καθώς οι περισσότερες δράσεις γίνονται σε σημεία εξαιρετικού φυσικού κάλλους και ομορφιάς.

Θέλουμε να προτρέψουμε τον κόσμο να αφήσει τον καναπέ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η αρχή θα γίνει την Κυριακή με τον φυσιολατρικό αγώνα δρόμου που θα πραγματοποιηθεί δίπλα στον ποταμό Κοιλιάρη. Στο πλαίσιο του αγώνα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις διαδρομές. Μια των 13,5 χιλιομέτρων, φυσιολατρική διαδρομή με τρέξιμο και περπάτημα, των 6 χιλιομέτρων και μία φυσιολατρική διαδρομή για παιδιά 2,5 χιλιομέτρων.

Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με το δήμο Αποκορώνου και πολιτιστικών συλλόγων από τις τοπικές κοινότητες της περιοχής.

Για τις 5 Ιουλίου προγραμματίζεται η φυσιολατρική διαδρομή 6 χιλιομέτρων «Λειβαδούρια», θα ακολουθήσει στις 9 Αυγούστου ο δρόμος 6 χιλιομέτρων στο Ελαφονήσι και στις 13 Σεπτεμβρίου η φυσιολατρική διαδρομή «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» που θα πραγματοποιηθεί στην Ανώπολη Σφακίων.

Το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο 2ος νυκτερινός αγώνας δρόμου της πόλης των Χανίων και λίγες ημέρες μετά η «Ιναχώριος» φυσιολατρική διαδρομή.

Στις δράσεις του συλλόγου συμπεριλαμβάνεται και διημερίδα μαζικού αθλητισμού στις 12 και 13 Δεκεμβρίου στα Χανιά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κολωνός: Συγκέντρωση νίκης μετά την ενοχή Μίχου και την αθώωση της μητέρας – «Τιμάμε το θάρρος της 12χρονης»

Σε συγκέντρωση «νίκης της αλληλεγγύης» έξω από τη στάση του μέτρο στα Σεπόλια καλεί το απόγευμα της...