23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο Πόντος συνάντησε την Κρήτη και την Ήπειρο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών | Bίντεο

Ημερομηνία:

Από τον Πόντο μέχρι την Κρήτη και την Ήπειρο με τραγούδια του πόνου, της αγάπης, της λεβεντιάς, της πατρίδας, ταξίδεψαν πάνω από 1.200 άτομα στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών, στην παράσταση «Αυτή η γη έχει φωνή», που έγινε τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015.

Η συνύπαρξη μεγάλων ονομάτων του ελληνικού και του ποντιακού πενταγράμμου, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μελίνα Ασλανίδου, Γιάννης Πλούταρχος, Βασίλης Σκουλάς, Δημήτρης Καρασαββίδης και Αλέξης Παρχαρίδης με guest star τον Βασίλη Σαλέα, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με μαέστρο τον μουσικό Χρήστο Παπαδόπουλο. Τους καλλιτέχνες συνόδευε ενδεκαμελής ορχήστρα.

Ιδιαίτερα χαρούμενη η Μελίνα Ασλανίδου εξέφρασε τη χαρά της προς τα πρόσωπα των δύο Ποντίων καλλιτεχνών που «με σεβασμό και ταπεινότητα» όπως είπε, θα τραγουδούσε μαζί τους ποντιακά τραγούδια.

Ξεχωριστή βραδιά για τον Γιάννη Πλούταρχο, ο οποίος ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια που όπως είπε ο ίδιος, δίνουν στον κόσμο κάτι διαφορετικό.

 

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Πλούταρχος, η Μελίνα Ασλανίδου και ο Βασίλης Σκουλάς σε μια αναμνηστική φωτογραφία με άρωμα ...Κρήτης.
Ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Πλούταρχος, η Μελίνα Ασλανίδου και ο Βασίλης Σκουλάς σε μια αναμνηστική φωτογραφία με άρωμα …Κρήτης.

«Η παράδοσή μας είναι αυτή που μας κρατάει ζωντανούς εμάς τους Έλληνες, θυμόμαστε, ξέρουμε από πού έχουμε έρθει και πού θέλουμε να πάμε.»

Τέλος δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τις δύο συγκλονιστικές φωνές, όπως χαρακτήρισε ο ίδιος τον Δημήτρη Καρασαββίδη και τον Αλέξη Παρχαρίδη, για τον οποίον είπε: «όταν τους άκουγα, ανατρίχιαζε όλο μου το σώμα».

Στο έντονο χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος της παράστασης εστίασε ο Αλέξης Παρχαρίδης για να τον συμπληρώσει ο Δημήτρης Καρασαββίδης ότι ήταν μια παράσταση με διαφορετικό ύφος.

Κείμενο, φωτo, βίντεο: Βασίλης Καρυοφυλλίδης

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=tFpJksP7PbU”]

pontos-news.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...