16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Όλη η Κροάτικη εθνική ομάδα αγκαλιά με τον φασίστα τραγουδιστή Τόμπσον γιορτάζει την πορεία της Εθνικής Κροατίας | Bίντεο

Ημερομηνία:

Η αγωνιστική πορεία της Κροατίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας ήταν ομολογουμένως εκπληκτική και τη βοήθησε να κερδίσει συμπάθειες μεταξύ των φιλάθλων ανά την υφήλιο, όμως δεν ήταν λίγοι όσοι κατηγόρησαν τους παίκτες του Ζλάτκο Ντάλιτς για ακροδεξιές και εθνικιστικές αντιλήψεις. Αφορμές υπήρξαν αρκετές και, άμα τη επιστροφή τους στο Ζάγκρεμπ, οι Κροάτες έδωσαν ακόμη μία, και όχι ασήμαντη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιβάν Ράκιτιτς δημοσίευσε στο Instagram μία φωτογραφία από το λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πρωτεύουσας, στην οποία απεικονίζεται μαζί με τον διάσημο στην Κροατία τραγουδιστή Τόμπσον. «Ο βασιλιάς έφτασε. Ο ένας και μοναδικός. Εμπρός Κροατία» γράφει ο Ράκιτιτς στη λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία. Ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι ο κατά κόσμον Μάρκο Πέρκοβιτς (αυτό είναι το πραγματικό όνομα του τραγουδιστή) είναι δηλωμένος ακροδεξιός και μάλιστα έχει εκφραστεί πολλές φορές με κολακευτικά λόγια για την Ουστάσι, τη διαβόητη ναζιστική οργάνωση που συνεργάστηκε με το γερμανικό στρατό κατοχής και ουσιαστικά κυβέρνησε την τότε Γιουγκοσλαβία από το 1941 ως το 1945, οδηγώντας στο θάνατο πολλές χιλιάδες αντιφρονούντες, Εβραίους, Ρομά, αλλά και Σέρβους.

Εξαιτίας των ακραίων απόψεών του, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν απαγορεύσει στο παρελθόν στον 51χρονο Τόμπσον να δώσει συναυλίες στο έδαφός τους, όμως στη χώρα του παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής. Και μάλιστα τραγούδησε αγκαλιά με όλους τους μεγάλους αστέρες της Κροατίας κατά τη γιορτή υποδοχής τους.

https://www.youtube.com/watch?v=yIKwZae2Fgo

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Index.hr», ο τραγουδιστής εκμεταλλεύθηκε το σταμάτημα του λεωφορείου σε κάποιο σημείο της διαδρομής, λόγω συγκέντρωσης κόσμου, και μπήκε μέσα. Πλάνα της κροατικής τηλεόρασης τον δείχνουν να συνομιλεί μεταξύ άλλων με τον αρχηγό της εθνικής Κροατίας και πολυτιμότερο παίκτη του Μουντιάλ, Λούκα Μόντριτς.

Να υπενθυμίσουμε ότι το τραγούδι που τραγούδησε ο Lovren για τον θρίαμβο επί της Αργεντινής είναι το “Bojna Cavoglave” από τον Thompson, ένα εθνικιστικό τραγούδι για τους εθνικιστικούς πολέμους στα Βαλκάνια.

Το τραγούδι ξεκινά με τον φασιστικό χαιρετισμό “Za dom – spremni!”

Να υπενθυμίσουμε ότι η εθνική ομάδα της Κροατίας έχει τιμωρηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν με παιχνίδια δίχως θεατές λόγω σύνδεσής της με το ναζισμό.

Μάλιστα, κινδύνευσε με αποκλεισμό από το Euro 2016 εξαιτίας της χάραξης μίας τεράστιας σβάστιγγας στον αγώνα για τους προκριματικούς ομίλους με την Ιταλία στο Σπλητ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...