27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Ο Σκουλάκης απαντά για τα “φαντάσματα του παρελθόντος” πίσω από τη νομοθετική ρύθμιση για τα σκιάδια

Ημερομηνία:

Ο κ. Βλαχάκης, μετά την παραίτησή του, μίλησε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό και είπε ότι πίσω από τη ρύθμιση του Υπουργείο Ναυτιλίας σε σχέση με τα σκιάδια βρίσκονται “φαντάσματα του παρελθόντος” ενώ συνεχίζοντας είπε ξεκαθαρα ότι ο πρώην Δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης συνέβαλλε για αυτή την εξέλιξη. Τελικώς, πίσω από το νόμο για τα σκιάδια δε βρίσκεται ο Μανώλης Σκουλάκης, και μάλιστα όπως είπε και ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας είναι και προς τη σωστή κατεύθυνση, μετά και τις διαβεβαιώσεις που του έδωσαν οι 4 βουλευτές του νομού και ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Σαντορινιός.

Πριν αυτή την δήλωση του Δήμαρχου Χανίων ο πρώην Δήμαρχος και Υπουργός Υγείας κ. Μανώλης Σκουλάκης, έστειλε το παρακάτω κείμενο αναφορικά με όσα ειπώθηκαν από τον Αντιδήμαρχο κ. Βλαχάκη σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνική εκπομπή:

«Κύριε Δήμαρχε, πληροφορήθηκα ότι ο Αντιδήμαρχος, κ. Βλαχάκης σας υπέβαλλε την παραίτησή του μετά από την ψήφιση στη Βουλή άρθρου που δημιουργεί προβλήματα στην ολοκλήρωση της παρέμβασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων για τα σκιάδια του παλαιού λιμένα και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, χρησιμοποιώντας διάφορα απίστευτα επιχειρήματα, με τα οποία γελά η κοινή γνώμη των Χανίων.

Α. Ερωτάσθε: Συμφωνείτε με όσα δήλωσε ο κ. Βλαχάκης στη ραδιοφωνική συνέντευξή του «ότι στην ουσία τα φαντάσματα του παρελθόντος κυβερνούν ακόμη τον Δήμο Χανίων και ότι ο πρώην Δήμαρχος Χανίων κ. Σκουλάκης Μανώλης συνέβαλλε για αυτή τη φωτογραφική ρύθμιση του Υπουργείου Ναυτιλίας σε σχέση με τις αυθαίρετες κατασκευές στα λιμάνια λόγω της στενής σχέσης που είχε με τον σημερινό Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, καθώς είχαν συνεργαστεί όντας και οι δύο μέλη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ»;

Β. Κύριε Δήμαρχε, εάν δεν συμφωνείτε με τους συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς του κ. Αντιδημάρχου σας θα πρέπει να τον υποχρεώσετε να ανακαλέσει με δημόσια δήλωσή του τα «περί φαντασμάτων του παρελθόντος που κυβερνούν ακόμη τον Δήμο».

Γ. Εάν δεν ανακαλέσει, να τον απαλλάξετε εσείς με δική σας απόφαση σήμερα από όλα τα αξιώματα που κατέχει στον Δήμο Χανίων.

Δ. Επειδή θεωρούμε ως γενεσιουργό αιτία τον τρόπο με τον οποίο επιλέχθηκε η μελέτη εκπόνησης των σκιαδίων (παράκαμψη διαδικασίας αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για δήθεν ερευνητικό έργο που στην πραγματικότητα αφορούσε την μελέτη των σκιαδίων που παρουσιάσατε) θα ζητήσουμε όλα τα έγγραφα της προγραμματικής σύμβασης για να τα προωθήσουμε στους ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα των πράξεων του κ. Βλαχάκη».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρατσισμός στην Ελλάδα: Βιασμός, κλοπές και παρακράτος στα σύνορα

Έντονη και συνεχής φαίνεται να είναι η ρατσιστική βία στην Ελλάδα, σύμφωνα με Ετήσια Έκθεση...