16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ο “σοβαρός” Σόιμπλε χαρακτήρισε “σοβαρή” και “έγκυρη” την κίτρινη φυλλάδα Bild

Ημερομηνία:

Η γερμανική εφημερίδα Bild είναι κάτι μεταξύ κουτσομπολίστικης εφημερίδας και Αυριανής της δεκαετίας του 1980. Είναι ένα ακραία λαϊκιστικό φύλλο δεξιών κατευθύνσεων το οποίο όμως πουλάει εκατομμύρια φύλλα ημερησίως.

Αυτή την εφημερίδα ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας κ. Σόιμπλε χαρακτήρισε “σοβαρή”. Σε συνέντευξη που έδωσε στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας είπε χαρακτηριστικά: «Είστε μια σοβαρή εφημερίδα, έτσι όπως προσπαθώ κι εγώ να κάνω σοβαρή πολιτική».

Η σοβαρότητα του Σόιμπλε είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτό της Bild; Τότε, θα πρέπει να τρομάζουμε.

Ένας δημοσιογράφος, ξαφνιασμένος και αυτός από την επίθεση φιλίας στο κίτρινο φύλλο, ρώτησε την Τετάρτη στο κυβερνητικό μπρίφινγκ, «κ.Σόιμπλε, πρέπει να είχατε τα κέφια σας όταν κάνατε αυτό τον χαρακτηρισμό».

Αυτό που επακολούθησε ήταν κάθε άλλο παρά αστείο: «Θα σας πω κάτι που ίσως σας συγκλονίσει» απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ.

«Και εγώ προσωπικά δεν είχα ποτέ αφορμή να θέσω υπό αίρεση τη σοβαρότητα της Bild Zeitung. Αυτό εξάλλου δεν το κάνω ποτέ με ένα μέσο ενημέρωσης. Υπάρχει η ελευθερία του Τύπου και η άποψη μου είναι, ότι κάθε μέσο κάνει υπεύθυνα χρήση αυτής της ελευθερίας».

«Και τι λέτε για την καμπάνια που κάνει η Bild Zeitung εναντίον των “άπληστων Ελλήνων’;» συνέχισε ο συγκλονισμένος δημοσιογράφος υπαινισσόμενος το γεγονός, ότι το δεξιό λαϊκιστικό φύλλο διεξάγει από καιρό πολιτική εκστρατεία ενάντια στην Ελλάδα με άθλιους χαρακτηρισμούς ενάντια των Ελλήνων και της ελληνικής κυβέρνησης.

Και συνέχισε ο δημοσιογράφος: «Την περασμένη εβδομάδα είχατε χαρακτηρίσει, και δη με το δίκιο σας, „αηδιαστικό“ ένα παρόμοιο στο περιεχόμενο δημοσίευμα, ήτοι μια καρικατούρα στην εφημερίδα „Αυγή“ που έδειχνε τον κ.Σόιμπλε ως ναζί» υπενθύμισε. «Τώρα;»

«Αυτό ήταν η προσωπική μου άποψη, που δεν την διατύπωσα με την ιδιότητά μου ως εκπρόσωπος του υπουργού» ήταν η απάντηση του κ. Γιέγκερ. «Επρόκειτο για εξαίρεση, που δεν θέλω να γίνει κανόνας».

Αλλά, δεν είναι μόνο ο Σόιμπλε που θεωρεί “σοβαρή” τη συγκεκριμένη εφημερίδα. Υπάρχουν και Έλληνες που υπερασπίζουν αυτόν τον ισχυρισμό και μάλιστα στα ανώτατα κλιμάκια, αφού άλλωστε σε αυτή την κίτρινη φυλλάδα έδιναν συνεντεύξεις οι πρωθυπουργοί των μνημονίων.

Το ξεχάσαμε;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ