19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ο… σοφός λαός μίλησε…

Ημερομηνία:

Του Αντώνη Χαρχαλάκη

Έτσι χαρακτηρίζουν το λαουτζίκο, όσοι τον κολακεύουν ή – ακόμα χειρότερα- τον περιγελούν! Αν είναι, ούτε κατά προσέγγιση, ας το δούμε βάσει των αποτελεσμάτων που έβγαλε η … γκαστρωμένη κάλπη: Ξεκινώ από τα ποσοστά της «Χρυσής Αυγής» και … έπεται συνέχεια. Ομολογουμένως τρομάζει η σειρά κατάταξης της και βεβαίως τα  ποσοστά της!

Υπάρχει  εχέφρων Έλλην πολίτης, που να μην γνωρίζει πως αυτό το μόρφωμα είναι φασιστικό και ζηλωτής της παρακαταθήκης που κατέλειπε ο Χιτλερισμός; Ας θυμηθούμε κάποιες … λεπτομέρειες. Και λέω για λεπτομέρειες γιατί πρέπει να θυμηθούμε: Δέκα και πλέον εκατομμύρια θύματα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Είκοσι και πλέον στρατόπεδα τρόμου και θανάτου στην  Ευρώπη, συν τα «ελληνικά» Αγιάς – Παύλου Μελά και άλλα που δεν τα θυμούμαι. Φούρνοι που στο κάτω μέρος τους υπήρχε χοάνη από την οποία κυλούσε το  ανθρώπινο λίπος, που το ‘καναν σπαρματσέτα!! Εκτελέσεις, βιασμοί, κλοπές αρχαιοτήτων, σφαγιασμοί και τόσα άλλα! Η μνήμη αδράνησε, ή επιλέχθη για τη χώρα εκείνο το φαιό έως μαύρο μέλλον ημών, των παιδιών μας, των μισητών πολιτικά κομμάτων;

Κι όμως η «Χρυσή Αυγή» απέσπασε την Τρίτη θέση στην κατάταξη, με ποσοστό 17%!!!! Συγχαρητήρια πρωτόγονοι εκλογείς! Γκρήχελάντ ούμπερ άλλες!!!

‘Άλλη… χαριτωμένη – από χαριτωμένους εκλογείς- τα ποσοστά του «Ποταμιού»! Ακόμα δεν πάλιωσε κι όμως πήγε πολύ καλά, αν και δεν ξέρω τι επαγγέλεται εκτός από κάτι γενικόλογες σάχλες!!! Επίσης 17% και η αφεντιά του. Όσο για το νικητή ΣΥΡΙΖΑ, βάζω μια παροιμία των γονιών μας: «Τα ύστερα απίδια έχουν τις ουρές». Δηλαδή υπάρχει κι άλλη παροιμία: «Τον κολυμπητή, μην τον χαίρεστε όταν μπαίνει στη θάλασσα». Φυσικά δεν με παραξενεύει ούτε το υψηλό ποσοστό τους ούτε ο κατήφορος των παραδοσιακών κομμάτων, που εξηγεί την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ! Όσο για τα μικρά λεγόμενα κόμματα, κανείς δεν ξέρει τι καπνό φουμάρουν πλην των ΑΝΕΛ που δείχνει πρόθυμο να ενισχύσει την περιορισμένη πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ.

Βεβαίως σε σχέση με την πανσπερμία (των πρωτοφανή, ακόμα και για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα) πιστεύω πως μιλήθηκαν οι ηγέτες τους έτσι για να κατατμηθεί το εκλογικόν σώμα και να μην προκύψει κυβερνήσιμη πλειοψηφία! Μια που η Ελλάδα είναι το «Αγκιστρωμένο ψάρι» κατά τον πρεσβύτερο Καραμανλή που όμως… χρειάζεται δόλωμα… Ακριβώς λόγω της γεωπολιτικής της θέσης: Βαλκάνια – Αφρική – πρόσω Ασία! Παρατήρησή μου: Όλο και πιο οπερετικές βλέπουμε να γίνονται οι εκλογικές αναμετρήσεις, γι’ αυτούς και για πληθώρα ακόμη λόγους!

Το ερώτημα για μας, εργάτες – Αγρότες – Μικρομεσαίους – δηλ. μη προνομιούχα στρώματα, είναι: Τι μέλλει γενέσθαι; Φυσικά όχι μόνο σχετικά με την προσεχή κυβερνητική θητεία του Τσίπρα, αλλά για τις εξελίξεις στην ευρεία περιοχή μας, στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, την κοινωνική μας ειρήνη. Γιατί τίποτε δεν  πρέπει να αποκλείουμε μ’ αυτή την ρευστότητα που ήδη δρομολογείται, ασχέτως αν κάποιοι εξ ημών δεν  το ‘χουμε «πιάσει». Όσον αφορά τον πολιτικό μας κόσμο άγεται και φέρεται, παραδοσιακά, λόγω της φύσης τους. Και κλείνω με μια ακόμη παροιμία: «Κατά το Αφεντικό και τα κοπέλια του».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...