15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο Σταθάκης συναντήθηκε με εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα στα Χανιά

Ημερομηνία:

Συνάντηση με Χανιώτες εκπαιδευτικούς που συμπληρώνουν περίπου 17 μήνες σε διαθεσιμότητα, μετά την κατάργηση τεχνικών ειδικοτήτων των ΕΠΑ.Λ. και το κλείσιμο των ΕΠΑ.Σ., είχε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Σταθάκης, στα γραφεία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα Χανιά. Κατά τη διάρκειά της ενημερώθηκε για τις σοβαρές συνέπειες της απομάκρυνσης σχεδόν 1900 καθηγητών πανελλαδικά από την Τεχνολογική Επαγγελματική Εκπαίδευση, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις στον δικαστικό αγώνα τους.

Οι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν, ότι το Υπουργείο Παιδείας προσλαμβάνει ωρομίσθιους συμβασιούχους για να καλύψει πάγιες ανάγκες των σχολείων, ενώ θα μπορούσε να τοποθετήσει όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Επίσης επεσήμαναν, πως οι δυο προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π. για τη μετάταξη σε Ι.Ε.Κ., Σ.Ε.Κ., Δήμους και στο Υπουργείο Υγείας, περίπου 1400 από τους διαθέσιμους σε κινητικότητα παραμένουν για μήνες σε εκκρεμότητα.

Κατέκριναν ακόμα το Υπουργείο Παιδείας επειδή αποσπά καθηγητές για τη διοικητική υποστήριξη των Ι.Ε.Κ. και Σ.Ε.Κ., αντί να χρησιμοποιήσει αυτούς. Τέλος τόνισαν, ότι τα εργαστήρια των σχολείων τους, τα οποία είχαν οργανώσει με κόπο και οικονομικό κόστος, εγκαταλείφθηκαν και σταδιακά διαλύονται. Τις κύριες επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής στην εκπαίδευση υφίστανται δυστυχώς οι μαθητές, αφού αναγκάζονται είτε να πληρώσουν σε περίοδο κρίσης για να φοιτήσουν σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, είτε να μπουν πρόωρα στην αγορά εργασίας ως ανειδίκευτο προσωπικό.

Από τη μεριά του, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σημείωσε, ότι οι μνημονιακοί νόμοι που κλείνουν σχολεία και απολύουν εκπαιδευτικούς οδηγούν στην υποβάθμιση της Παιδείας και πρέπει να καταργηθούν. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τον δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της τεχνικής επαγγελματικής αλλά και της γενικής εκπαίδευσης, κατέληξε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ