20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων για τον θάνατο της 20χρονης εργαζόμενης

Ημερομηνία:

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της ΟΓΕ, εκφράζει θλίψη και οργή για το θάνατο της 20χρονης εργαζόμενης, η οποία έκανε πρακτική άσκηση σε ξενοδοχείο, έπειτα από σοβαρό ατύχημα στον χώρο δουλειάς της, και καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν σε βάθος τις αιτίες του ατυχήματος.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Τη στιγμή που κυβέρνηση και επιχειρηματικοί κολοσσοί στον Επισιτισμό-Τουρισμό πανηγυρίζουν για τον “τουρισμό, την ατμομηχανή της ανάπτυξης” και προκλητικά επικαλούνται την “εικόνα της χώρας” καλώντας τους εργαζόμενους του κλάδου να συμβιβαστούν με την εργασιακή ζούγκλα, με τη δουλειά για μερικούς μήνες και μετά πίσω στις ουρές του ΟΑΕΔ, εμείς γνωρίζουμε πως η πραγματική εικόνα είναι:

τα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα και η εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων, πίσω από τη βιτρίνα της χλιδής,

οι χιλιάδες νέοι και νέες από τις σχολές μαθητείας, που δουλεύουν σχεδόν τσάμπα, εκτοξεύοντας τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων,

μια καμαριέρα να καθαρίζει 20 δωμάτια,

οι χιλιάδες εργαζόμενες με μυοσκελετικά και άλλα προβλήματα υγείας, γιατί δεν υπάρχουν μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, καθώς αποτελούν κόστος για εργοδοσία και κράτος,

οι λιποθυμίες εργαζομένων, ιδιαίτερα νέων γυναικών, λόγω των εξαντλητικών ωραρίων,

η πλειοψηφία των εργατικών, λαϊκών οικογενειών που δεν μπορούν να πάνε ούτε μια εβδομάδα διακοπές.

Εντατική δουλειά, πενιχροί μισθοί, αυτή είναι η ανάπτυξη τους.

Τα σπαστά και κυλιόμενα ωράρια, οι νυχτερινές βάρδιες, η τζάμπα, ανασφάλιστη εργασία, χωρίς ρεπό τους καλοκαιρινούς μήνες είναι το ψηφιδωτό της έντασης της εργασιακής εκμετάλλευσης, που σμπαραλιάζει την οικογενειακή και προσωπική μας ζωή.Τα δικά μας συμφέροντα, οι δικές μας ανάγκες δε συναντιούνται πουθενά με τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων και των επιχειρηματιών του κλάδου, όλων όσων αυξάνουν τα κέρδη τους από την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων. Για όλους αυτούς τους λόγους, οργανωμένα, μαζί με τα ταξικά σωματεία, παλεύουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών μας.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...