15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο Σύλλογος Εργαζομένων νοσοκομείου Χανίων και η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ απαντούν στον Παύλο Πολάκη για το νοσοκομείο

Ημερομηνία:

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης απάντησε στον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Χανίων κ. Γιάννη Τζιγκουνάκη με αφορμή μετακίνηση εργαζόμενου που ανεκλήθη. Στην απάντησή του ο κ. Πολάκης δεν έμεινε στα γεγονότα αλλά κατηγόρησε κάποιους συνδικαλιστές ότι σκοπίμως “στρεβλώνουν ή αποκρύπτουν την αλήθεια προκειμένου να καλλιεργήσουν κλίμα καταστροφής και ισοπέδωσης”.

Με αφορμή την αντίδραση του Υπουργού, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων και η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων προχώρησαν σε έκτακτο Δ.Σ. και εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση “προς αποκατάσταση τυχόν παρεξηγήσεων”:

Μετά από έκτακτο Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων και με αφορμή την ανακοίνωση στα ΜΜΕ που αφορά δηλώσεις του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και προς αποκατάσταση τυχών παρεξηγήσεων έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Ο Σύλλογος μας εδώ και μέρες έχει καταγγείλει την μείωση των κλινών (κατά 2) στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝΧ λόγω έλλειψης προσωπικού. Στη διάθεση οποιουδήποτε τα επίσημα στοιχεία. Αντί όπως περιμέναμε να ενισχυθεί η ΜΕΘ, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την επίσημη ανακοίνωση της Διοίκησης της 7 ΥΠΕ ότι… “συνεχίζει κανονικά να παρέχει υπηρεσίες υγείας, χωρίς μείωση των κλινών της”.

Ταυτόχρονα η 7 ΥΠΕ Κρήτης ανάρτησε στη Διαύγεια απόφαση τρίμηνης μετακίνησης ενός Μόνιμου Νοσηλευτή ΤΕ της ΜΕΘ του ΓΝΧ σε άλλο Νοσοκομείο χωρίς την έγκριση της Διεύθυνσης του Γ.Ν Χανίων.

Πριν από μήνες ανάλογη απόφαση που αφορούσε 2 Νοσηλεύτριες των ΤΕΠ ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας είχε παρέμβει ανακαλώντας την απόφαση αυτή, και πρώτος ο Σύλλογος μας το είχε δημοσιοποιήσει μέσω του προέδρου του.

Για αυτό το λόγο, υπήρξε ενημέρωση του αρμόδιου Υπουργού, όπου με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι η απόφαση αυτή ανακλήθηκε (αναμένετε ακόμα η οριστική ανάκληση με κοινή απόφαση των 2 ΥΠΕ γιατί ως σήμερα υπάρχει μόνο η προσωρινή μονομερής ανάκληση). Πρόθεση μας σαν Σύλλογος ήταν να το δημοσιοποιήσουμε και δεν υπήρχε καμία πρόθεση να θίξουμε κανέναν.

Στόχος μας η επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου μας μέσω της ανάδειξης τους και σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε. Εκπροσωπώντας εξαντλημένους εργαζόμενους που πλέον αδυνατούν να παίρνουν και τις κανονικές τους άδειες, οφείλοντας τους η υπηρεσία δεκάδες χιλιάδες ρεπό και δεδουλευμένα. Χρέος μας είναι να μην επιτρέψουμε τέτοια φαινόμενα από όπου και να προέρχονται. Για τις προσλήψεις προσωπικού περιμένουμε την κατανομή τους για να δούμε τι αναλογεί στο ΓΝ Χανίων. Ζητούμενο για εμάς η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού γιατί μόνιμες είναι και οι ανάγκες μας.

Όσο για την κατάσταση στο Νοσοκομείο μας, για το αν κινδυνολογούν και ισοπεδώνουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τις καταστάσεις ή για το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, το αφήνουμε στην κρίση των πολιτών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ