23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο Τζέφρεϊ Επστάιν αν και παιδεραστής δεν ήταν ομοφυλόφιλος, όμως όπως και ο Λιγνάδης είχε σχέσεις με κορυφαίους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες

Ημερομηνία:

Με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη κύκλοι και άνθρωποι που βρισκονται κοντά στον χώρο της ακροδεξιάς, προσπαθούν να ταυτισουν το έγκλημα της παιδεραστιας με την ομοφυλοφιλία. Όμως η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Στην πιο πρόσφατη και πιο κραυγαλέα υπόθεση παιδεραστίας πρωταγωνιστούσε ένα ζάμπλουτος αμερικάνος. Ο Τζέφρι Επστάιν. Τα θύματά του εκατοντάδες ανήλικα κορίτσια.

Ο Τζέφρι Επστάιν εντοπίστηκε νεκρός τις 10 Αυγούστου του 2019, όπου βρισκόταν αντιμέτωπος με κατηγορίες για βιασμό και trafficking ανηλίκων.

Ο θάνατός του ήρθε μόλις λίγες ημέρες  αφότου δημοσιοποιήθηκαν έγγραφα που δείχνουν το μέγεθος της κακοποίησης που είχαν υποστεί νέες γυναίκες στα σπίτια του στο ΠαλμΜπιτς, τη Νέα Υόρκη και τις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους.

Συγκεκριμένα, στις 8 Ιουλίου απαγγέλθηκαν εναντίον του κατηγορίες για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και σύσταση και συμμορία για την σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων, δύο κατηγορίες που επισύρουν ποινές 45 ετών κάθειρξης συνολικά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, o χρηματιστής έφερνε ανήλικα κορίτσια -ορισμένα 14 ετών- στις κατοικίες του στο Μανχάταν και το Παλμ Μπιτς, τουλάχιστον ανάμεσα στο 2002 και το 2005, «για να επιδοθεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους, έπειτα από τις οποίες τους έδινε εκατοντάδες δολάρια μετρητά».

Μερικά από τα έγγραφα συνδέονται με μία υπόθεση από το 2005 σύμφωνα με την οποία ένα μοντέλο, ονόματι Νάντια Μαρτσίνκοβα, ήταν σκλάβα του σεξ του χρηματιστή.

Η «ανήλικη σκλάβα του σεξ»

Μάλιστα λίγες μέρες πριν είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας από την Daily Mail, αποκαλύψεις για το μοντέλο και την πρώην Μις Γιουγκοσλαβία, Νάντια Μαρτσίνκοβα, που σύμφωνα με ορισμένους ήταν ακόμη μία σκλάβα του σεξ του πλέον νεκρού χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η 33χρονη σήμερα καλλονή  ήταν ένα από τα θύματα του παιδεραστή τραπεζίτη το 2015, ο οποίος μάλιστα την αποκαλούσε τότε «Γιουγκοσλάβα σκλάβα του σεξ»

Εκείνη την χρονιά ήταν μάλιστα που άνοιξε και ο ασκός του αίολου για τον παιδεραστή χρηματιστή καθώς κορίτσια είχαν καταθέσει ότι τα εξανάγκαζε να μετέχουν σε όργια πρώτα με το μοντέλο και μετά και με τον ίδιο.

«Ο Έπσταϊν την είχε αγοράσει από την οικογένειά της στη Γιουγκοσλαβία», ανέφερε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Τζόζεφ Ρικάρεϊ μετά την κατάθεση ενός θύματος.

Σύμφωνα με την κατάθεση ενός θύματος του Έπσταϊν, η  Μαρτσίνκοβα ήταν κάτω των 16 ετών όταν ο Έπσταϊν την ανάγκασε μαζί με ένα άλλο ανήλικο θύμα του να επιδοθούν σε ερωτικές πράξεις μπροστά του, ενώ  εκείνος παρακολουθούσε.

Σοκ προκαλεί μάλιστα το γεγονός ότι το θύμα κατέρρευσε όταν περιέγραφε ότι είχε επισκεφθεί εκατοντάδες φορές την έπαυλη του παιδεραστή και ότι της έδωσε χιλιάδες δολάρια. Αρχικά την υποχρέωνε σε προκαταρκτικές ερωτικές περιπτύξεις με την Μαρτσίνκοβα, ωστόσο κάθε βδομάδα της ζητούσε περισσότερα μέχρι που την βίασε αποκάλυψε το θύμα.

"google ad"

Οι σχέσεις του με τον Τραμπ και τον Κλίντον

Σύμφωνα με το CNN, ο Τζέρφι Έπσταϊν είχε στενές σχέσεις τόσο με τον Ντόναλντ Τραμπ όσο και με τον Μπιλ Κλίντον την δεκαετία του ’90.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τότε μάλιστα είχε χαρακτηρίσει στους δημοσιογράφους τον Τζέφρι ως ένα καταπληκτικό άνθρωπο, ωστόσο οι σχέσεις του φαίνεται να διακόπηκαν από τότε.

Σύμφωνα με την κατάθεση ενός ακόμη θύματος του Τζέφρι Έπσταϊν, την Βιρτζίνα Ρομπερτς Γκιούγρε, ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν τότε καλός φίλος του Τζέφρι αλλά δεν είχε καμία ανάμειξη με τα σεξουαλικά σκάνδαλα του χρηματιστή.

«Ούτε φλέρταρε μαζί μου, ούτε με καμία άλλη. Αυτό που ξέρω μόνο είναι πως ο Τραμπ και ο Τζέφρι ήταν δύο καλοί φίλοι» είχε πει η γυναίκα κατά την διάρκεια της κατάθεσής της στην αστυνομία.

Σε ερώτηση για το αν είχε δει ποτέ μαζί τους δύο φίλους, η ίδια είχε απαντήσει: Όχι, όχι δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι τέτοιο. Δεν θυμάμαι να είδα τον Τραμπ ούτε στο σπίτι του Έπσταϊν στην Νέα Υόρκη, ούτε στο Νέο Μεξικό ούτε στην έπαυλη που διατηρούσε στις Παρθένες Νήσους.

Σύμφωνα πάντως με άλλο ρεπορτάζ της Daily Mail, ο Τζέφρι Έπσταϊν διατηρούσε φιλικές σχέσεις και με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, τον οποίο μάλιστα είχε παραθέσει δείπνο στην βίλα του στην Καραϊβική.

Ερωτηθείς για σχόλιο, εκπρόσωπος της οικογενείας Κλίντον δήλωσε ότι δεν είχε πάει ποτέ, στην Καραϊβική και δεν είχε συναντηθεί ποτέ με τον Επστάϊν.

Ωστόσο τον Ιούλιο, μετά το κατηγορητήριο εναντίον του Έπσταϊν, ο εκπρόσωπος Ανγκελ Ουρένα είχε παραδεχτεί πάντως πως ο Μπιλ Κλίντον είχε φιλοξενηθεί στο αεροπλάνο του χρηματιστή παλαιότερα, αλλά τότε δεν γνώριζε τίποτα για τα φοβερά εγκλήματα για τα οποία καταδικάστηκε.

Το χρονικό της υπόθεσης Επσταΐν

Ο 66χρονος χρηματιστής συνελήφθη στις 6 Ιουλίου στο αεροδρόμιο Τετέρμπορο στο Νιου Τζέρσεϊ, ενώ επέστρεφε με το ιδιωτικό αεροσκάφος από το Παρίσι.

Δήλωσε αθώος στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για σωματεμπορίας ανήλικων κοριτσιών και για συνωμοσία με στόχο τη διακίνηση.

Ο Έπσταϊν, γνωστός για τις κοινωνικές επαφές του με πολιτικούς και μέλη βασιλικών οίκων, τέθηκε στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών για πρώτη φορά το 2005, όταν καταγγέλθηκε στην αστυνομία του Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, ότι κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικες κοπέλες στην έπαυλή του.

Τότε ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι οι σεξουαλικές επαφές ήταν συναινετικές και ότι νόμιζε ότι οι κοπέλες ήταν ενήλικες. 

Μέχρι το 2007 ο Έπσταϊν ήταν αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων κοριτσιών, ηλικίας ακόμη και 14 ετών.

Οι αρχές υποστήριζαν επίσης ότι πλήρωνε τους υπαλλήλους του για να του φέρνουν υποψήφια θύματα και έδινε εντολές σε άλλα πρόσωπα να κακοποιούν νεαρές γυναίκες. Όμως έκανε συμφωνία με τις αρχές, δηλώνοντας ένοχος για μια κατηγορία ήσσονος σημασίας.

Εξέτισε ποινή 13 μηνών σε μια κομητειακή φυλακή και στο διάστημα αυτό του επιτρεπόταν να πηγαίνει κανονικά στο γραφείο του κατά τη διάρκεια της ημέρας.

O  66χρονος συνελήφθη ξανά στις 6 Ιουλίου μέσα στο διαμέρισμά του από πράκτορες του FBI και η δίκη του επρόκειτο να αρχίσει το νωρίτερο τον Ιούνιο 2020.

Ο Επσταιν βρισκόταν αντιμέτωπος με της μέγιστη ποινή  45 ετών κάθειρξης ενώ μόλις πριν λίγες ώρες είχαν δει το φως της δημοσιότητας έγγραφα της δικογραφίας εναντίον του, με σοκαριστικές λεπτομέρειες για την φύση της σεξουαλικής του ζωής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...