14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο Τζόναθαν Νόλαν αποκαλύπτει για πρώτη φορά το τέλος του αρχικού αυθεντικού σεναρίου του Interstellar

Ημερομηνία:

Είστε από εκείνους που το τέλος του «Interstellar» σας άφησε να κοιτάτε τη μαύρη τρύπα πού άνοιξε στη λογική σας; Ο Τζόναθαν Νόλαν, αδελφός και συν-σεναριογράγος του Κρίστοφερ, αποκαλύπτει το αυθεντικό τέλος. Το οποίο είναι απλό, αλλά παγερό και κυνικό – όσο η επιστήμη

SPOILERS ALERT: Αν δεν έχετε δει το «Interstellar» του Κρίστοφερ Νόλαν, μη διαβάσετε παρακάτω. Ακολουθούν spoilers για την ταινία.

Σύμφωνα με το Time Magazine, την προηγούμενη Τετάρτη, 18 Μαρτίου, ο Τζόναθαν Νόλαν (αδελφός και συν-σεναριογράφος του σκηνοθέτη Κρίστοφερ) κι ο επιστήμονας Κιπ Θορν (σύμβουλος και παραγωγός της ταινίας) μίλησαν για το «Interstellar» στο κατάμεστο αμφιθέατρο του JPL του πανεπιστημίου Καλτέκ (Jet Propulsion Lab της NASA), μπροστά σε στελέχη, φυσικούς, μηχανικούς και φοιτητές, οι οποίοι όλοι είχαν την ίδια ερώτηση: τι στο διάολο συμβαίνει στο τέλος της ταινίας;

«Εχετε μπροστά σας τον λάθος αδελφό για να σας το εξηγήσει» γέλασε ο Τζόναθαν Νόλαν.

Στο τέλος του «Interstellar», ή για να είμαστε πιο ακριβείς στην τελευταία πράξη της ταινίας, ο «Κούπερ» (Μάθιου ΜακΚόνεχεϊ) διασχίζει τον Γαργαντούα, με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να αποκρυπτογραφήσει την κλίμακα της βαρύτητας μέσα στην μαύρη τρύπα και να στείλει πίσω στη Γη την πολύτιμη data. Επιζεί, αλλά βρίσκεται πια στην 5η διάσταση του χωροχρόνου, την οποία χρησιμοποιεί για να επικοινωνήσει με σήματα μορς με την ενήλικη πλέον κόρη του, να επιστρέψει στο μέλλον και να ξαναφύγει μ’ ένα διαστημόπλοιο για να αναζητήσει την ηρωίδα της Αν Χάθαγουεϊ που έχει ξεμείνει σ’ έναν άλλον πλανήτη.

Φαίνεται όμως ότι το αυθεντικό, πρώτο σενάριο που είχε γράψει ο Τζόναθαν Νόλαν είχε ένα πιο απλό τέλος. «Ο Κούπερ θα διέσχιζε την μαύρη τρύπα, αλλά η Einstien-Rosen γέφυρα θα κατέρρεε όταν εκείνος προσπαθούσε να στείλει πίσω την data, παγιδεύοντάς τον στο διάστημα. Θα θυσιαζόταν για την επιστήμη και τις πληροφορίες που θα παίρναμε πίσω για να μελετήσουμε και να σώσουμε τη Γη…»

Οπότε καμία βιβλιοθήκη, καμία 5η διάσταση, καμία επιστροφή στο sci fi μέλλον της ανθρωπότητας. Μόνο ψυχροί επιστημονικοί υπολογισμοί: αν η τρύπα καταρρεύσει δεν υπάρχει happy ending. Μα, αν το σκεφτόμουμε λίγο καλύτερα, πώς μπορείς να βάλεις στην ίδια πρόταση «μαύρη τρύπα» και «happy ending» – εξορισμού (αλλά κι ως συμβολισμοί) αυτά είναι ταξίδια χωρίς επιστροφή.

Ο Τζόναθαν δεν σχολίασε περισσότερο την επιλογή του εναλλακτικού τέλους στην προχθεσινή του ομιλία. Φαίνεται όμως πως ο αδελφός του δεν ήθελε να κοιτάμε τον ουρανό και να τον βλέπουμε μαύρο . Ηθελε ένα πιο ελπιδοφόρο και σύνθετο τέλος, μία πιο συναισθηματική παραβολή να διηγηθεί. Κάποια που δεν ενδιέφερε καθόλου το ακροατήριο της NASA, ίσως όμως ένα ευρύτερο κοινό που δεν εινδιαφέρεται τόσο για εξισώσεις και κανόνες.

Flix.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ