16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ο Τραμπ και η Ελλάδα

Ημερομηνία:

Γράφει η Ροδάνθη Κουμή

 

Tον Τράμπ τον ψήφισε η μίση Αμερική και κάνεις ανά τον κόσμο δεν δέχτηκε το αποτέλεσμα των Ρεπουμπλικάνων έναντι των Δημοκρατικών.

Παντού στον κόσμο γίνονται διαδηλώσεις εναντίον του Νέου πλανητάρχη για την πολιτική που ξεκίνησε να ασκεί.Έκλεισε με διάταγμα την είσοδο στις ΗΠΑ 7 χώρων πιστεύοντας ότι από εκείνες τις χώρες εισάγονται οι τρομοκράτες και το ISIS.Φυσικά ακυρώθηκε εν μέρει το διάταγμα καθώς πολλοί δικαστές αντέδρασαν και το έκριναν αντισυνταγματικό και ρατσιστικό.

Όμως εγώ θα έλεγα να αφήσουμε τον Τράμπ και τον κάθε Τράμπ να ασκήσει στην χώρα του την πολιτική που θέλει εννοείται όχι εις βάρος των υπολοίπων χωρών και να τον κρίνουμε από το αποτέλεσμα .Γιατί πάντα το αποτέλεσμα μετράει σε όλα!

Μπορεί ο Τράμπ να ανασυντάξει τους χάρτες του κόσμου προς το καλύτερο μπορεί και όχι.

Μπορεί η πολιτική του να αποδεικτή καταστροφική μπορεί και όχι. Εμείς όμως ζούμε στην Ελλάδα και έχουμε παρά πολλά προβλήματα να λύσουμε στο εσωτερικό μας. Θα κλείσει ή δεν θα κλείσει η αξιολόγηση; Θα μας πάρουν την ανάσα μας οι δανειστές ή όχι; Θα μας αφήσουν να ζήσουμε στην ησυχία μας ή θα μας κυνηγούν παντού σαν φαντάσματα; Ιδού η μεγάλη απορία που είμαι σίγουρη πως στο μυαλό του κάθε Έλληνα πολίτη έχει εγκατασταθεί με απόλυτη τάξη στον εγκέφαλο του. Νομίζω ότι η Έλληνες προδοθήκαν δυο φορές, η μια ήταν όταν μπήκαμε στο ευρώ και η δεύτερη όταν φέραμε το ΔΝΤ… Διανύουμε σκοτεινές εποχές ,τρομερά δύσκολες εποχές και η μόνη λύση είναι να κοιτάξουμε πως θα σώσουμε εμείς οι ίδιοι την χώρα μας και όχι οι άλλοι. Αλλάζει ο κόσμος, αλλάζει η Ευρώπη αλλάζουν όλα. Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να σταθεί στο ύψος της και να μην δεκτεί άλλα μέτρα γιατί ήδη ο κόσμος παρέλυσε!
Αν η πολιτική του Τράμπ ωφελήσει την Ελλάδα σπρώχνοντας το ΔΝΤ να μην συμμετέχει στο πρόγραμμα λόγω βιωσιμότητας χρέους νομίζω ότι θα μας κάνει καλό.

Το χρέος δεν είναι βιώσιμο και το γνωρίζουν όλοι. Ο Τράμπ φαίνεται ότι θέλει να κτυπήσει την κυριαρχία της Γερμανίας και θα ξεκινήσει από την Ελλάδα. Θα αποσύρει τους Αμερικανούς από το πρόγραμμα βάζοντας την Γερμανία να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά…

Θα τα βγάλει;

Πιστεύω πως ναι γιατί αν κάνει πίσω και σπρώξει την χώρα μας στον γκρεμό θα παρασυρθεί και εκείνη και ολόκληρο το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Αναμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις και αφήνουμε τον Τράμπ να ολοκληρώσει την θητεία του.

Εκείνος στην Αμερική και εμείς στην Ελλάδα…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...