17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

ο Τσίπρας είπε: «Ο ελληνικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο»

Ημερομηνία:

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «ο ελληνικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο», καθώς θυμάται ποιος χρεοκόπησε τη χώρα αλλά και ποιος τη βγάζει σήμερα σε ξέφωτο. Τόνισε ότι αν και το δίλλημα των εκλογών μοιάζει με σταυροδρόμι «στην πραγματικότητα ο ένας δρόμος πάει ευθεία αλλά ο άλλος οδηγεί σε αναστροφή στα χρόνια της κρίσης». Υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν έχει στο πλευρό της την πλειοψηφία των ΜΜΕ και την ολιγαρχία, σε αντίθεση με την αντιπολίτευση, ενώ συνέστησε στη Νέα Δημοκρατία να φτιάξει ειδική πτέρυγα ποινικολόγων στα γραφεία της, καθώς «οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης, κάθε φορά που ανοίγουν ένα παλιό ντουλάπι σκιάζονται τι θα συναντήσουν».

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Α. Τσίπρας αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές, δηλώνοντας ότι «ο ελληνικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο» και γνωρίζει καλά το ποιοι τον οδήγησαν στην κρίση και ποιοι είναι αυτοί που σήμερα τον βγάζουν, ενώ τόνισε ότι το δίλλημα των ευρωεκλογών είναι απολύτως ξεκάθαρο.

«Ο λαός μας σύντομα θα κληθεί να επιλέξει αν θα συνεχίσει το δρόμο που οδηγεί με ασφάλεια στην οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση ή θα επιλέξει το δρόμο που βγάζει στο αντίθετο ρεύμα. Στην  πραγματικότητα ο ένας δρόμος πάει ευθεία αλλά ο άλλος οδηγεί σε αναστροφή. Αναστροφή  στα χρόνια της κρίσης, της λιτότητας, στα χρόνια του ΔΝΤ και των μνημονίων που έχουμε αφήσει πια πίσω μας οριστικά».

Ανέφερε ότι η σημερινή κυβέρνηση απέδειξε πως υπάρχει και άλλος δρόμος πέρα από αυτόν της αιώνιας λιτότητας και των διαρκών καταναγκασμών, ενώ τόνισε πως έχουν πλέον κάθε λόγο να αισθάνονται περήφανοι για τα όσα έχουν πετύχει, αλλά και πιο σίγουροι για τους επόμενους αγώνες που θα δώσουν.

«Φτάσαμε ως εδώ δίνοντας δύσκολες μάχες και γιατί το τιμόνι όλα αυτά τα χρόνια δεν το κρατούσαν για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία, αυτοί που αγνόησαν και περιφρόνησαν το λαό, αλλά όσοι τον ακούσαμε, τον σεβαστήκαμε και θεωρήσαμε ύψιστο καθήκον να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του. Έχουμε κάθε λόγο όχι απλά να αισθανόμαστε περήφανοι, αλλά πλέον και πιο δυνατοί για τις μάχες που έρχονται, γιατί οι μάχες που δώσαμε, οι νίκες που πετύχαμε, διαμόρφωσαν και μια νέα συλλογική αυτοπεποίθηση. Όχι μόνο για την Αριστερά, αλλά συνολικά για την ελληνική κοινωνία. Αποδείχθηκε ότι τελικά υπήρχε κι άλλος δρόμος από τον αυτόν της αιώνιας λιτότητας, της ασφυκτικής επιτροπείας και των διαρκών καταναγκασμών».

Ευθείες βολές σε ΝΔ, ΜΜΕ και ολιγάρχες

Επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης που στηρίζονται από την πλειοψηφία των ΜΜΕ και ολιγάρχες, επισημαίνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να προβάρει γραβάτες και κουστούμια πρωθυπουργικά, αλλά ξεχνάει ότι τους πρωθυπουργούς τους επιλέγει ο λαός και όχι οι επιχειρηματίες και οι δημοσκόποι.

«Πιστεύουν όλοι αυτοί ότι όταν έχουν μαζί τους την πλειοψηφία των ΜΜΕ και των ολιγαρχών τότε είναι βέβαιο ότι μπορούν να εξασφαλίσουν την επιστροφή στην εξουσία. Με αυτούς έχουν σχεδιάσει και προσπαθούν να πλασάρει στην κοινή γνώμη αλλά και στον ίδιους τους εαυτούς μια χίμαιρα, μια καλοστημένη πολιτική απάτη, την απάτη εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής κοινωνικής έκρηξης, την ώρα που η χώρα μετά από πολλά χρόνια εντάσεων επανέρχεται στη κοινωνική ειρήνη.

Την απάτη της δήθεν κατάρρευσης της οικονομίας, την ώρα που η οικονομία μετά από πολλά χρόνια ύφεσης ανακάμπτει επιστρέφοντας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Της δήθεν εθνικής μειοδοσίας στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, την ώρα που μετά από πολλά χρόνια αδράνειας και ανυποληψίας η χώρα σηκώνει ξανά το ανάστημά της και αναγνωρίζεται ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στη Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια από όλη τη διεθνή κοινότητα.

Τη μεγάλη απάτη της δήθεν κατά κράτος επικράτησης της ΝΔ και του αρχηγού της στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Όποιος πορεύεται με σύμμαχο την απάτη δεν έχει πολύ δρόμο να διανύσει, έρχεται κάποια στιγμή η ώρα της αποκάλυψης.

Η κάλπη των ευρωπαϊκών στις 26 Μαΐου θα είναι αυτή που θα αποκαλύψει τη μεγάλη απάτη του κ. Μητσοτάκη και των επικοινωνιολόγων του. Γιατί μπορεί αυτός να προβάρει ήδη γραβάτες και κουστούμια πρωθυπουργικά, αλλά ξεχνάει ότι τους πρωθυπουργούς δεν τους εκλέγουν ούτε οι φίλοι επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης, ούτε οι φίλοι δημοσκόποι, αλλά ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στην κάλπη».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο αφού πρώτα η ΝΔ έχει δεχθεί ηχηρή διάψευση περί επικράτησης στις ευρωεκλογές. «Να μη προσδοκούν ότι θα τους κάνουμε τη χάρη να επισπεύσουμε τις εθνικές εκλογές. Τα πικρά ποτήρια θα τα πιουν ένα- ένα. Πρώτα θα έρθει η ηχηρή διάψευση των ευρωεκλογών και ακολούθως το φθινόπωρο η οριστική και καθοριστική τους ήττα στη κάλπη των εθνικών εκλογών. Και η μεγάλη νίκη της προόδου έναντι της συντήρησης, της Ελλάδας των πολλών έναντι της Ελλάδας των ελίτ».

«Το παρακράτος του λιμανιού και η ελίτ του σαλονιού»

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως στην κυβέρνηση έχουν πάθει σύγκρυο με τα σκάνδαλα που συνέβαιναν επί των προηγούμενων κυβερνήσεων, καθώς κάθε φορά που οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης ανοίγουν ένα συρτάρι σκιάζονται για το τι θα συναντήσουν.

"google ad"

Σύμφωνα με τον Α. Τσίπρα, πίσω από την κουρτίνα των όσων συνέβαιναν στη χώρα τις προηγούμενες δεκαετίες κρύβεται το παρακράτος του λιμανιού, οι ελίτ, αλλά και ότι πιο λούμπεν έχει βγάλει ο ελληνικός καπιταλισμός και η ελληνική αστική τάξη. Τέλος, υπογράμμισε πως είναι έτοιμοι να αναμετρηθούν ξανά με την ιστορία και να συνεχίσουν μαζί με τον ελληνικό λαό τον αγώνα για τη νέα εποχή αυτού του τόπου.

«Οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης, κάθε φορά που ανοίγουν ένα παλιό ντουλάπι σκιάζονται τι θα συναντήσουν. Ανοίγουν ο Ξανθός και ο Πολάκης ένα ντουλάπι, βγαίνει η Novartis. Ανοίγουν μια αποθήκη βγαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ανοίγει προχθές η Αχτσιόγλου ένα παλιό συρτάρι βγαίνουν 241 εκατομμύρια ξεχασμένα, κερασμένα στις φαρμακευτικές εταιρίες, στην υγειά των κορόιδων. Για γέλια και για κλάματα. Αυτό δεν είναι σκανδαλολογία. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έχουμε πάθει σύγκρυο. Σε λίγο κάθε φορά που θα ανοίγουμε παλιά συρτάρια θα φωνάζουμε προληπτικά και τον εισαγγελέα. Βούλιαξαν και ρήμαξαν τη χώρα για να κάνουνε δωράκια, άραγε χωρίς αντάλλαγμα;

Την ίδια στιγμή όμως που έκαναν τα στραβά μάτια στις φαρμακευτικές, τον μέσο φορολογούμενο, το μικρό και μεσαίο επιχειρηματία δεν τον ξεχνούσαν να του στείλουν το λογαριασμό. Εκεί δε κερνούσαν. Εκεί τους τρέχανε στα αυτόφωρα για μερικές εκατοντάδες ευρώ. Με ένα νόμο αίσχος που οδηγούσε τη μισή Ελλάδα στα κρατητήρια μέσα στις πιο μαύρες μέρες της κρίσης. Και αυτό το νόμο εμείς τον αλλάξαμε. Αναρωτιούνται οι γραφιάδες της ελίτ: Γιατί χρεοκόπησε η χώρα; Μήπως ήταν η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς; Μήπως έφταιγαν οι απεργίες; Μήπως έφταιγε το κακό το ριζικό μας;» σημείωσε επίσης ο πρωθυπουργός για να τονίσει: «Αλλά όλοι ξέρουν ποιος έφταιξε: Αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα, η ολιγαρχία, και τα δωράκια στις ελίτ που μας έκαναν τελευταία χώρα στην Ευρώπη στα έσοδα για 20 συνεχόμενα χρόνια.

Στη Νέα Δημοκρατία ίσως χρειάζεται να φτιάξουν ένα ειδικό τμήμα, μια ειδική πτέρυγα ποινικολόγων στα γραφεία τους, στην Πειραιώς, καθώς αν αρχίσω να αθροίζω τα στελέχη τους με διώξεις αλλά και καταδίκες, θα νυχτωθούμε. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους ολιγάρχες των ΜΜΕ. Δεν είναι και τόσο σοβαρά αδικήματα. Αλλά να καπνίζει ο υπουργός είναι πρόβλημα. Αυτό μάλιστα.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι το ποιος κρύβεται πίσω από την κουρτίνα. Και εκεί για να μη μασάμε τα λόγια μας κρύβονται όχι μόνο οι ελίτ αλλά και ότι πιο λούμπεν έχει βγάλει ο ελληνικός καπιταλισμός και η ελληνική αστική τάξη. Δεν είναι μόνο η ελίτ του σαλονιού. Είναι και το παρακράτος του λιμανιού. Αυτοί που επιθυμούν να κυβερνήσουν αντ΄αυτού, επιβάλλοντας τους δικούς τους νόμους. Και πρώτα από όλα να ξεμπερδέψουν με τα τραβήγματα τους με τη Δικαιοσύνη. Εμείς δε λειτουργούμε ούτε με βεντέτες ούτε με ρεβανσισμό. Δεν στοχοποιούμε κανέναν, δεν θα αφήσουμε, όμως, ούτε τη Δημοκρατία ούτε την χώρα ολόκληρη στα χέρια των ολιγαρχών, των υπόδικων και των εκβιαστών.

Γιατί μπορεί να μην έχουμε μαζί μας τα ΜΜΕ -και ευτυχώς λέω εγώ γιατί μάλλον κάτι σωστό κάνουμε- αλλά έχουμε μαζί μας τους απλούς ανθρώπους. Τους δημοκρατικούς πολίτες, που καταλαβαίνουν ότι το διακύβευμα είναι πολύ σοβαρό και για το τόπο και για τη δημοκρατία. Και θα δώσουν την απάντησή τους στη κάλπη. Είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε ξανά με την ιστορία. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε μαζί με τον ελληνικό λαό το μεγάλο και όμορφο αγώνα για τη νέα εποχή αυτού του τόπου».

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...