17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ο Τσίπρας στέλνει μήνυμα στον Στουρνάρα: Θα κριθείς για τη μεγάλη ευθύνη που έχεις αναλάβει

Ημερομηνία:

Μήνυμα με καθαρές αιχμές και προειδοποιήσεις προς τον Γιάννη Στουρνάρα στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας – ένα μήνυμα, που έρχεται να επισφραγίσει την υποβόσκουσα μεν, μακρά δε, διάσταση ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και την Τράπεζα της Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός, στην πρωινή ομιλία του στη Βουλή άφησε ανοιχτές αιχμές για το εάν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας «τηρεί την εθνική γραμμή», δήλωσε ευθέως ότι ο κ. Στουρνάρας «θα κριθεί» και προειδοποίησε, με νόημα, ότι η εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο θα διερευνήσει «ευθύνες, όχι μόνον πολιτικές».

Συγκεκριμένα, και απαντώντας στην ερώτησης του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για τα τηλεοπτικά μέσα, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Εμείς, απέναντι στους ανθρώπους που ασκούν με ευθύνη τούτες τις κρίσιμες ώρες ένα πολύ σημαντικό έργο, δεν ερχόμαστε με διάθεση να κρίνουμε το έργο τους βάσει του αν έχουμε τις ίδιες απόψεις ή όχι. Το αν συγκρουστήκαμε στο παρελθόν ή όχι. Δεν έχουμε καμία πρόθεση ρεβανσισμού ή αντεκδίκησης. Απαιτούμε, όμως, από όλους αυτούς να είναι συνεπείς στο έργο που έχουν αναλάβει και να τηρούν την εθνική γραμμή. Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα κριθεί από την ικανότητα του να διαχειριστεί και να φέρει εις πέρας την ορθή και ασφαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Έχει μια μεγάλη ευθύνη και από αυτήν την ευθύνη θα κριθεί».

Προχωρώντας, δε, και στη διερεύνηση των ευθυνών για το Μνημόνιο, η οποία περιλαμβάνει και την θητεία του κ. Στουρνάρα ως υπουργού Οικονομικών, επεσήμανε:
«Ως προς το θέμα της εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο σημείωσε ότι «εμείς δεν θα κρύψουμε τίποτα. Η εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο», συνέχισε, «θα ανοίξει όλες τις πτυχές, αλλά αυτήν την εξεταστική επιτροπή δεν την κάνουμε προκειμένου να στοχοποιήσουμε ανθρώπους. Την κάνουμε προκειμένου να αναδειχθούν όλα τα σκοτεινά σημεία. Σας διαβεβαιώνω, όπου υπάρχουν ενδείξεις για ευθύνες όχι μόνο πολιτικές, φαντάζομαι ότι η επιτροπή αυτή δεν θα διστάσει να στείλει το θέμα στην ολομέλεια της Βουλής».

Είναι η δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα που ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται δημοσίως στην στάση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Η προηγούμενη ήταν στην συνέντευξή του στο Star , όταν δήλωσε πως οι πιστωτές «θα προτιμούσαν να έχουν έναν υπουργό που όταν του έλεγαν forget it, ξέχασέ το, θα το… ξέχναγε αυτομάτως». Ήταν, βεβαίως, μια σαφής αναφορά στο… περίφημο «forget it Yannis» που είχε πει ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε στον Γιάννη Στουρνάρα για την ελάφρυνση του χρέους.

Σύμφωνα, δε, με όλους τους οιωνούς και τις πληροφορίες, τα μηνύματα αυτά δεν ήταν παρά η αρχή μιας αναμέτρησης με μέλλον.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...