16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ο Τσίπρας υποσχέθηκε ότι το Στρατόπεδο Μαρκόπουλου θα περάσει στο Δήμο Χανίων, αλλά αυτό όχι μόνο δεν παραχωρείται αλλά και εκσυγχρονίζεται!

Ημερομηνία:

Τη μία καρπαζιά πίσω από την άλλη τρώει ο Δήμαρχος Χανίων και συνεπακόλουθα και οι δημότες της πόλης.

Μετά το νομοσχέδιο με τα σκιάδια που έβαλε φρένο στον προγραμματισμό του δήμου για τις αλλαγές που προωθούσε στο παλιό λιμάνι για το συγκεκριμένο θέμα, εξέλιξη που εν τέλει οδήγησε και στην παραίτηση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Μιχ. Βλαχάκη, τώρα, προκύπτει νέο θέμα, αυτή τη φορά με το Στρατόπεδο Μαρκόπουλου που όχι μόνο δεν παραχωρείται, όπως είχαν υποσχεθεί στον κ. Τάσο Βάμβουκα,  αλλά εκσυγχρονίζεται κιόλας!

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 17 Αυγούστου, οι 4 βουλευτές του νομού (όλοι εκλεγμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ) μετά από συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα ανακοίνωναν ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις με την παραχώρηση του Στρατόπεδου Μαρκόπουλου στο Δήμο Χανίων.

Την εξέλιξη επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του από το Ηράκλειο στις 22 Σεπτέμβρη όπου είπε:

«Στα Χανιά έχει ξεκινήσει η διαδικασία παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο, μετά από συμφωνία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

Τελικά, η μόνη εξέλιξη που υπήρξε είναι ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός του Στρατοπέδου αφού όχι μόνο μένει ενεργό αλλά θα λειτουργήσει και ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων αφού η αντίστοιχη μονάδα στο Ρέθυμνο προβλέπεται να καταργηθεί!

Όσο για την ανταλλαγή, αυτή δεν έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο, όπως είπε ο Δήμαρχος Χανίων μετά από σχετική ερώτηση που έθεσαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας.

Ο Δήμαρχος Χανίων παραμένει πάντως αισιόδοξος αφού όπως ανέφερε, αν και είναι πιθανό να λειτουργήσει το Στρατόπεδο Μαρκόπουλου ως κέντρο νεοσύλλεκτων, δεν πρόκειται να καταλαμβάνει περισσότερο από 20%.

Όμως, το ερώτημα είναι, πόσο πιθανό είναι να παραχωρηθεί ο υπόλοιπος χώρος για να γίνουν εκεί σχολεία ή για να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου ή οποιαδήποτε άλλη χρήση που είναι ανοικτή στους πολίτες όταν δίπλα θα υπάρχει ένα στρατόπεδο το οποίο θα είναι σε πλήρη λειτουργία και μάλιστα ως Κέντρο Εκπαίδευσης;

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...