20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ο Υπουργός Πολάκης ειρωνεύεται τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Κώστα Συνολάκη

Ημερομηνία:

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας για άλλη μία φορά σχολίασε την επικαιρότητα. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο του καυστικού του λόγου βρέθηκε ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης ο οποίος σε έρευνα επιστημονικής ομάδας της οποίας ηγήθηκε για την καταστροφή στο Μάτι συμπέρανε ότι αν είχε δοθεί εγκαίρως η εντολή εκκένωσης θα είχαν σωθεί δεκάδες άνθρωποι.

Με αφορμή αυτές τις δηλώσεις, ο κ. Πολάκης θεώρησε σκόπιμο να περάσει στην αντεπίθεση, παρουσιάζοντας φωτογραφίας έξω από το σπίτι του και τις κρεβατίνες που έχουν κυκλώσει τον στύλο της ΔΕΗ.

Γράφει ο Υπουργός:

Κύριε Συνολάκη!!!!

Πριν κάνετε μαθήματα σε άλλους για τη φωτιά κανονίστε να καθαρίσετε το στύλο της ΔΕΗ έξω απο το σπίτι σας στη Μανουσου Κούνδουρου 19 απο τα Φυτα και τις κρεββατινες σας γιατι κινδυνεύετε απο ηλεκτροπληξία σε περίπτωση βροχής η απο φωτιά σε περίπτωση ζέστης .

Σε μια τέτοια περίπτωση δεν ξερω αν θα προλάβετε να εκκενώςετε το σπίτι σας σε 30-55 λεπτά ……,,,

Το βασικό συμπέρασμα της επιστημονικής ομάδας υπό τον κ. Συνολάκη -η οποία στηρίχθηκε και σε διεθνή μοντέλα προσομοίωσης αντιμετώπισης πυρκαγιών- είναι ότι «θα είχαν σίγουρα χαθεί λιγότερες ζωές ή ακόμη δεν θα είχαμε θρηνήσει θύματα αν είχε γίνει έγκαιρη προειδοποίηση των κατοίκων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους». Ξεκινώντας από τα πραγματικά στοιχεία της πυρκαγιάς και κάνοντας προσομοιώσεις με διεθνώς παραδεκτά μοντέλα ο κ. Συνολάκης κατά την παρουσίασή του, στην οποία παρίσταται και ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, ανέφερε:

Το μεγάλο λάθος ήταν ότι δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης, αν είχε δοθεί η εντολή εκκένωσης θα είχαμε σώσει πάρα πολλούς ανθρώπους…Στις 4.49 της 23ης Ιουλίου γίνεται η αναγγελία της πυρκαγιάς, στις 5.00 εκτρέπεται ένα ελικόπτερο από την Κινέττα, 6.20 οι φλόγες διασχίζουν την Μαραθώνος και 6.40 οι φλόγες φθάνουν στην θάλασσα. Από την αναγγελία της πυρκαγιάς μέχρι να φθάσει στην θάλασσα είναι δύο ώρες…Έχεις λοιπόν την ενημέρωση ότι σε μιάμισι ώρα η φωτιά θα φθάσει στο Μάτι, τι κάνεις;

Πολλοί άνθρωποι δεν πίστευαν ότι η φωτιά θα περάσει την Μαραθώνος και θα φθάσει στο Μάτι. Τι πρέπει να κάνεις: Παίρνεις την απόφαση για οργάνωμένη απομάκρυση και ακολούθως ενημερώνεις το κοινό για την εκκένωση…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρευνα Eteron: Ο αθέατος κόσμος της εργασίας των νέων – Δεν βγάζουν τον μήνα

Η νέα έρευνα του Eteron που παρουσιάζουμε σήμερα εντάσσεται στο ερευνητικό πρόγραμμα “Youth...

Επιστολή: Απαραίτητος καθαρισμός των οικοπέδων

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Κύριε δ/ντά, Θέλω μέσω της έγκριτης...

Κρήτη: Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Μεσογειακό Αγρονομικό...

700.000 ακίνητα στα χέρια ξένων funds, και οι Έλληνες δεν έχουν πού να μείνουν

Με το στεγαστικό πρόβλημα να γιγαντώνεται, και αυτή η...