20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ο Χανιώτης δικηγόρος Αλέξης Αναγνωστάκης δικηγόρος του Χάρι Μαγκουάιρ – Καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου

Ημερομηνία:

Κλωτσιά στο πόδι από αστυνομικούς είπε ότι δέχθηκε ο Χάρι Μαγκουάιρ μέσω του δικηγόρου του, με τους τελευταίους να του λένε ότι η «καριέρα σου τελείωσε», σύμφωνα με όσα ακούγονται στη δίκη που πραγματοποιείται στη Σύρο.

Ο δικηγόρος του Βρετανού ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ζήτησε την αναβολή της δίκης μετά τη σύλληψη του 27χρονου την περασμένη Πέμπτη, μαζί με άλλους δύο Βρετανούς για φερόμενη διαμάχη, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Μύκονο.

Αλλά η δίκη προχώρησε παρά την απουσία του ποδοσφαιριστή και ενάντια στις επιθυμίας της ομάδας του, με την εισαγγελία να ισχυρίζεται πως όταν ο Μαγκουάιρ προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα, τους είπε: «Ξέρετε ποιος είμαι εγώ; Είμαι ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είμαι πολύ πλούσιος. Μπορώ να σας δώσω χρήματα, μπορώ να σας πληρώσω, σας παρακαλώ, αφήστε μας να φύγουμε», όπως μεταδίδει το Sky News.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ακρόασης, σύμφωνα με το Sky News, ο δικηγόρος του Μαγκουάιρ Αλέξης Αναγνωστάκης είπε ότι δύο Αλβανοί είχαν πλησιάσει την αδερφή του, Ντέζι, η οποία λιποθύμησε αμέσως μετά την ένεση που δέχτηκε με άγνωστη ουσία. Το ίδιο κατέθεσε και στενή φίλη της οικογένειας Μαγκουάιρ που ήταν παρούσα σε όσα συνέβησαν τονίζοντας ότι τα μάτια της Ντέζι γύριζαν. Η ίδια και η παρέα της θεώρησαν ότι της χορηγήθηκε «ναρκωτικό βιασμού». Ζήτησαν να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο, αλλά αντ’ αυτού μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα.

Ο κ. Αναγνωστάκης ισχυρίστηκε ότι όταν έφτασαν, ο Μαγκουάιρ δέχτηκε μια κλωτσιά στο πόδι από τους αστυνομικούς, που του είπαν: «Η καριέρα σου τελείωσε».

Τι δήλωσε αστυνομικός που προσπάθησε να τον συλλάβει

Ο αστυνομικός Νικόλαος Κόλιος έδωσε κατάθεση για τη δίωξη και είπε στο δικαστήριο ότι δύο από τους κατηγορούμενους έτρεξαν να μπουν σε ένα φορτηγό, σπρώχνοντας τους αξιωματικούς με τα χέρια και τα πόδια τους.

Ο Χάρι Μαγκουάιr ισχυρίζεται ότι έφαγε κλωτσιά στο πόδι από αστυνομικούς στη Μύκονο

Η υπεράσπιση υποστήριξε πως προσπάθησαν να φύγουν για να κάνουν ένα τηλεφώνημα. Αλλά ο αστυνομικός είπε ότι δεν τους είδε να τηλεφωνούν.

Στο δικαστήριο ακούστηκε επίσης πως ένας αξιωματικός έλαβε τις πρώτες βοήθειες ενώ προσπαθούσε να κάνει μια σύλληψη, επειδή ο Χάρι Μαγκουάιρ θύμωσε όταν κατάλαβε ότι του περνούσαν χειροπέδες και προσπάθησε να ξεφύγει. Ένας δεύτερος αστυνομικός έδωσε παρόμοια περιγραφή των γεγονότων στο δικαστήριο.

Νωρίτερα, ο κ. Αναγνωστάκης ισχυρίστηκε πως ζήτησε αναβολή της δίκης προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα. Όπως είπε, έλαβε κατάλογο όλων των κατηγοριών μόλις σήμερα το πρωί, δύο ώρες πριν από την δίκη. Δεν είχε καν τον χρόνο για να συζητήσει το κατηγορητήριο με τον πελάτη του.

Ο Χάρι Μαγκουάιρ, που δεν ήταν παρών, έχει ήδη δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες της επίθεσης και της απόπειρας δωροδοκίας αξιωματούχου. Να σημειωθεί πως ο Χάρι Μακγουάιρ είναι ο πιο ακριβός αμυντικός στον κόσμο μετά την υπογραφή συμβολαίου με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Λέστερ, ύψους 80 εκατομμυρίων λιρών.

Με την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας της υπόθεσης του Χάρι Μαγκουάιρ, το τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου έκρινε ένοχο τον Άγγλο σταρ και τους άλλους δυο κατηγορούμενους.

Πλέον, αναμένεται η ανακοίνωση των ποινών σε βάρος του 27χρονου αρχηγού των «κόκκινων διαβόλων».

"google ad"

iefimerida.gr 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ