21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο Χανιώτης που κατέκτησε την Αμερική και έγινε ταινία

Ημερομηνία:

Έφυγε από τα Χανιά και κατέκτησε την Αμερική ενώ η ζωή του  έγινε ταινία και προβάλεται στη μεγάλη οθόνη.. Πρόκειται για τον επιχειρηματία Ευγένιο Βλαχάκη, (Van Vlahakis) ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Κρήτη
Η ταινία με τίτλο “A Green Story”, έκανε πρεμιέρα στις 24 Μαΐου στις αίθουσες της Νέας Υόρκης ενώ στην Ελλάδα θα προβληθεί στις 18 Ioυλίου στους κινηματογράφους από την Feelgood
Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν σε Λος Άντζελες, Σικάγο και Ελλάδα. Το σενάριο της ταινίας αλλά και την σκηνοθεσία υπογράφει ο Nika Agiashvili, ενώ τον Έλληνα επιχειρηματία υποδύεται ο Ed O’Ross, αλλά και ο George Finn σε νεαρότερη ηλικία. Στο καστ της ταινίας εμφανίζονται και 2 Έλληνες ηθοποιοί, ο Billy Zane και ο Αλέξης Γεωργούλης.

Η ιστορία του σπουδαίου Κρητικού:
Ο Ευγένιος Βλαχάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη. Το 1953 και σε ηλικία 18 ετών αποφάσισε να πάει στην Αμερική προκειμένου να σπουδάσει ιατρική. Τελικά όμως, βρέθηκε να σπουδάζει χημεία, ενώ παράλληλα δούλευε ως σερβιτόρος για να καλύπτει τα έξοδά του.
Για 10 χρόνια εργαζόταν ως χημικός στον τομέα της έρευνας. Το 1967 απολύθηκε και αποφάσισε να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση κοντά στην πόλη του Σικάγο. Στην αρχή παρήγαγε καλλυντικά, λοσιόν και σαμπουάν και στη συνέχεια καθαριστικά προϊόντα, τα οποία είχαν μεγάλη απήχηση.
Σήμερα, διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες οικολογικών καθαριστικών, την «Earth Friendly» με 5 εργοστάσια σε ΗΠΑ και Καναδά και με περισσότερους από 300 εργαζομένους, ενώ τα έσοδά του ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Τα προϊόντα του διατίθενται αποκλειστικά σε πράσινα μαγαζιά και εξάγονται σε Καναδά, Αμερική, Αγγλία, Ελλάδα, Τουρκία, Ταϊβάν και Ιαπωνία. Μάλιστα, στη χώρα του Καναδά τα καθαριστικά της «Earth Friendly» είναι πρώτα σε πωλήσεις ξεπερνώντας μέχρι και τον κολοσσό της «Tide».
Το «Green Story» είναι μια ταινία για το αμερικάνικο όνειρο και το ελληνικό δαιμόνιο. Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία αφηγείται τη συναρπαστική διαδρομή ενός μετανάστη από την Κρήτη που κατάφερε με επινοητικότητα, διορατικότητα αλλά κυρίως με περιβαλλοντική ευαισθησία να ιδρύσει τη μεγαλύτερη εταιρεία οικολογικών απορρυπαντικών στην Αμερική.
Το ενδιαφέρον αυτό biopic γυρίστηκε στο Λος Άντζελες, το Σικάγο και την Κρήτη, με πρωταγωνιστή τον διάσημο ηθοποιό Ed O’ Ross (Full Metal Jacket). Στην ταινία εμφανίζονται επίσης οι Billy Zane (Titanic), Malcolm McDowell (The Clockwork Orange), Shannon Elizabeth (American Pie), Annabella Sciorra (Sopranos) και Αλέξης Γεωργούλης (My Life in Ruins).
Μια ταινία του Nika Agiashnili. Παίζουν: Ed O’Ross, Malcolm Mc Dowell, Billy Zane, George Finn, Shannon Elizabeth, Anabella Sciorra, Alexis Georgoulis.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ