17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής ο πρώτος νεκρός στην Κρήτη: Δεν είχε κάποιο νόσημα

Ημερομηνία:

Θύμα του κορονοϊού και στην Κρήτη. Πρόκειται για τον Γερμανό καθηγητή που είχε διαγνωστεί με τον ιό στις 12 Μαρτίου, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Ο Γερμανός καθηγητής εισήχθη στο νοσοκομείο μία εβδομάδα μετά και στις 21 Μαρτίου μπήκε στην Εντατική. Αν και τις τελευταίες δύο μέρες παρουσίασε βελτίωση, σήμερα Τετάρτη κατέληξε με αποτέλεσμα να είναι το 22ο θύμα του ιού στη χώρα μας.

Ο Γερμανός καθηγητής βρισκόταν στο Ηράκλειο όπου δίδασκε σε σεμινάριο μεταπτυχιακών του Πανεπιστημίου Κρήτης με αποτέλεσμα πριν από λίγες ημέρες να εμφανίσει συμπτώματα κορονοϊού και να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι βάσει των όσων αναφέρουν τα κρητικά ΜΜΕ, το θύμα ήταν 42 ετών χωρίς κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Πως βρέθηκε στην Κρήτη

O Γερμανός επισκέπτη καθηγητή στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, δίδασκε επί τριημέρου σε κλειστό σεμινάριο μεταπτυχιακών φοιτητών του Χημικού.

Κατά την παραμονή του στην Κρήτη, διέμενε στο σπίτι Ελληνίδας συναδέλφου του, επίσης χημικού.

Ωστόσο αισθάνθηκε αδιαθεσία με όλα τα τυπικά γνωρίσματα του κορoνοϊού, χωρίς όμως να εμφανίσει πυρετό. Η συνάδελφος του, τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο που εφημέρευε και ο άνδρας μεταφέρθηκε σε ειδικά απομονωμένο χώρο. Εκεί έγινε λήψη δείγματος το οποίο αργά το ίδιο βράδυ ταυτοποιήθηκε ως το τρίτο θετικό κρούσμα κορoνοϊού στην Κρήτη.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης για τα περαιτέρω καθώς και ο επόπτης δημόσιας υγείας. Ακολούθησε προληπτική απολύμανση των χώρων του Πανεπιστημίου.

cretalive.gr, neakriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...