13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ο Elon Musk αποκάλεσε «παιδόφιλο» τον αρχηγό της ομάδας διάσωσης των παιδιών στην Ταϊλάνδη επειδή…δεν χρησιμοποίησε το υποβρύχιό του

Ημερομηνία:

Ο ζάμπλουτος επιχειρηματίας Elon Musk έκανε τους πάντες να απορούν με την πρωτοφανή επίθεση που εξαπέλυσε μέσω twitter στον αρχηγό της ομάδας διάσωσης των 12 παιδιών στην Ταϊλάνδη, Vernon Unsworth.

Συγκεκριμένα, ο Musk αποκάλεσε τον δύτη «παιδόφιλο», επειδή ο Unsworth αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει στην επιχείρηση διάσωσης το μίνι υποβρύχιο που σχεδίασε η ομάδα του δισεκατομμυριούχου, ειδικά γι′ αυτό το σκοπό.

REUTERS STAFF / REUTERS

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, ο δύτης δήλωσε σχετικά με τη μη χρήση του υποβρυχίου: «Δεν είχε καμία ελπίδα να λειτουργήσει. Δεν είχε καμία αντίληψη πώς ήταν το πέρασμα στη σπηλιά. Το υποβρύχιο, εκτιμώ, είχε μήκος περίπου 1.5 μέτρο, ήταν μακρύ και άκαμπτο, οπότε δε θα μπορούσε να περάσει από γωνίες και άλλα εμπόδια». Επιπλέον, ο 63χρονος δύτης που γνωρίζει καλά το σύστημα των σπηλαίων της Tham Luang, πρόσθεσε ότι ο Musk «μπορεί να βάλει το υποβρύχιό του εκεί που ξέρει».

Τελικά ο δισεκατομμυριούχος διέγραψε τα προσβλητικά tweets, στα οποία επίσης ανέφερε ότι επεξεργαζόταν ένα βίντεο που θα αποδείκνυε ότι το υποβρύχιό του θα μπορούσε να είχε φτάσει στα παιδιά. «Λυπάμαι, παιδόφιλε, το ’θελες», έγραψε χαρακτηριστικά και άφησε άφωνους και τους 22.3 εκ. ακολούθους του.

Από την πλευρά του ο Unsworth ανέφερε σχετικά στον Guardian: «Νομίζω πως με είπε παιδόφιλο. Πιστεύω ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται τι άνθρωπος είναι ο Musk». Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο να απαντήσει δια της νομικής οδού, ο Unsworth δήλωσε κατηγορηματικά: «Ναι, δεν έχει τελειώσει αυτό».

huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...