14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ο Ross Daly στηρίζει Γ. Βαρουφάκη: Το γεγονός ότι απέναντί του είχε ένα μάτσο αδίστακτους εγκληματίες, δεν αναιρεί την ειλικρίνεια της προσπάθειάς του

Ημερομηνία:

Ο γνωστός Ιρλανδός μουσικός και δεξιοτέχνης της κρητικής λύρας Ross Daly πήρε θέση για όσα ακούγονται γύρω από τον Βαρουφάκη.

Με ανάρτησή του στο facebook o Ross Daly σημειώνει ότι ο Βαρουφάκης μετατρέπεται σε αποδιοπομπαίο τράγο από όλους αυτούς που έχουν μικρή ή καθόλου γνώση οικονομικών. Τονίζει ότι απέναντί του είχε μία δράκα αδίστακτων εγκληματιών και αυτό αποδεικνύει ότι πρέπει να ξανασκεφτούμε ποια είναι η θέση μας μέσα σε μία τέτοια Ευρώπη.

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

Ότι συμβαίνει έρχεται να επαληθεύσει αυτό που είχε κάποτε πει ο Frank Zappa: “Η πολιτική δεν είναι τίποτα παραπάνω παρά το τμήμα ψυχαγωγίας του τομέα της οικονομίας”.

Ο Βαρουφάκης είναι πιθανότατα ο μόνος μέσα στο Eurogroup που γνωρίζει οικονομία με ένα δομημένο και επιστημονικό τρόπο. Πάραυτα τώρα μετατρέπεται σε ένα είδος αποδιοπομπαίου τράγου από όλους αυτούς που έχουν μικρή ή καμία κατανόηση της πραγματικότητας. Πιστεύω εκ βαθέων ότι προσπάθησε να κάνει ότι καλύτερο μπορούσε. Το γεγονός ότι απέναντί του είχε σκευωρούς και αδίστακτους εγκληματίες δεν αναιρεί την ειλικρινή φύση των προσπαθειών του. Αποδεικνύει όμως ότι η Ευρώπη δεν είναι αυτό που νομίζαμε ότι είναι και ότι είναι ίσως καιρό να ξαναρχίσουμε να σκεφτόμαστε τους όρους της συμμετοχής ή ακόμα και την ίδια τη συμμετοχή μας σε αυτή.

Ενώ σε άλλο σημείο, απαντώντας σε σχόλιο φίλου του είπε:

Ο Βαρουφάκης έμοιαζε να είναι εκτός τόπου μέσα σε αυτή τη φωλιά σκευωρών και υποκριτών γιατί δεν ψεύδεται και δεν προσπαθεί να κοροϊδέψει κανένα. Υπό αυτό το πρίσμα, οπωσδήποτε κάνει πολιτική “λάθη”. Αλλά είναι τα λάθη αυτού που δεν έχει συνηθίσει στις εναλλαγές λόγων και την ανειλικρίνεια των πολιτικών όπως είναι σήμερα. Όσο για αυτούς που τον κατηγορούν για ναρκισσισμό, νομίζω ότι είναι μία λάθος ανάγνωση. Είναι με βεβαιότητα εκκεντρικό – ένα χαρακτηριστικό που μου αρέσει – αλλά δε νομίζω ότι είναι ναρκισσιστής.

Επίσης πιστεύω ότι οποιοσδήποτε εκτός κάποιος που θα έλεγε “ναι σε όλα” θα είχε τύχει της ίδιας αντιμετώπισης και θα πετύχαινε τα ίδια “αποτελέσματα”.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...