20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ο Stiglitz εξέφρασε επιφυλάξεις στον Τσακαλώτο για τη συμφωνία

Ημερομηνία:

Συνάντηση με τον νομπελίστα οικονομολόγο, Τζόζεφ Στίγκλιτς, είχε νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, ο Αμερικανός καθηγητής εξέφρασε τις επιφυλάξεις του ως προς την οικονομική λογική της συμφωνίας. Προσέθεσε, ωστόσο, ότι τόσο ο ίδιος όσο και ένας μεγάλος αριθμός γνωστών και έγκριτων επιστημόνων από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ προσφέρονται να βοηθήσουν την κυβέρνηση με όποιον δυνατό τρόπο, στην προσπάθειά της για τερματισμό της λιτότητας και έξοδό της από τη βαθιά οικονομική κρίση.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον κ. Στίγκλιτς για την υποστηρικτική του στάση απέναντι στην Ελλάδα και τους πολίτες.

Επίσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων που προηγήθηκαν της συμφωνίας της 13ης Ιουλίου 2015 και εξέθεσε τα προβλήματα, τα οποία συνάντησε η ελληνική πλευρά.

Αναφέρθηκε παράλληλα, και στις δυσκολίες που αναμένεται να εμφανιστούν στην εφαρμογή της συμφωνίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Χανίων – Ομιλητής στο 1ο Hellenic Water Forum

Στην Αθήνα μεταβαίνει σήμερα Παρασκευή 19/04/2024, ο Δήμαρχος Χανίων,...

«Δεν είμαστε σαν τους Ναζί» – «Θερμό επεισόδιο» Νετανιάχου – Μπέρμποκ για τον λιμό στη Γάζα

Μια συνομιλία μεταξύ του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και...

Politico: Γιατί ο Τραμπ μισεί την Ουκρανία

“O Ντόναλντ Τραμπ δεν συγχωρεί και δεν ξεχνά εύκολα”....