15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πάει πίσω το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης με αφορμή τον συνωστισμό έξω από “take away bars”

Ημερομηνία:

Οι εικόνες με τον συγχρωτισμό δεκάδων πολιτών στην Αγία Παρασκευή, την Κηφισιά και άλλες περιοχές της Αττικής και της επαρχίας, όπου καταστήματα εστίασης μετατράπηκαν σε… «take away bars» και στήθηκαν υπαίθρια πάρτι, βάζουν φρένο στις όποιες σκέψεις να ανοίξει πριν από την 1η Ιουνίου ο κλάδος.

Τα όσα διαδραματίστηκαν προκάλεσαν εκνευρισμό και προβληματισμό στην κυβέρνηση, καθώς, όπως ανέφερε αρμόδιος υπουργός, μπορεί να μετατραπούν σε «πάρτι κορωνοϊού» και να λειτουργήσουν ως υγειονομική βόμβα. Η αίσθηση ότι η καταπολέμηση της πανδημίας έχει τελειώσει και πάμε σαν άλλοτε κρύβει πολλές παγίδες και μπορεί να γκρεμίσει όσα χτίστηκαν εν μέσω καραντίνας. Γι’ αυτό και ανακοινώθηκαν από την Πολιτική Προστασία αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων.

Το θέμα απασχόλησε έντονα την πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έθεσε φρένο στις συζητήσεις που είχαν ξεκινήσει για άνοιγμα του κλάδου της εστίασης μία εβδομάδα νωρίτερα, δηλαδή στις 25 Μαΐου. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στους συνεργάτες του ότι η άρση του συγκεκριμένου μέτρου θα γίνει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτιστεί. Ουδείς είναι διατεθειμένος στην κυβέρνηση να ρισκάρει την επιτυχή καταπολέμηση της πανδημίας με βιαστικές αποφάσεις και θα τηρηθούν αυστηρά τα επιδημιολογικά πρωτόκολλα.

Στις γειτονιές ο Μητσοτάκης για να δει πώς λειτουργούν τα καταστήματα

Τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκινήσει επισκέψεις σε γειτονιές την Αθήνας. Σκοπεύει να δει από κοντά τη λειτουργία της αγοράς και των καταστημάτων κατά τα πρώτα βήματα άρσης του lockdown, αλλά και να έρθει σε επαφή με τους πολίτες. Τηρώντας βέβαια τα μέτρα προστασίας με τις κατάλληλες αποστάσεις, χωρίς selfies, ως συνήθως. Θα είναι οι πρώτες «περιοδείες» ύστερα από την επιβολή της καραντίνας και την προσωρινή παύση της διά ζώσης επαφής με τους πολίτες.

iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ