27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Πάλι το “πικρό φάρμακο” κ. Μέρκελ; Πάλι;

Ημερομηνία:

Η Ιταλία επιτέλους πατά το πόδι στην κοντόφθαλμη, αλαζονική Γερμανική Ευρώπη.

Ο Ιταλός Αντιπρόεδρος Fabio Rampelli με μία κίνηση που εξέφρασε όλους τους λαούς του νότου κατέβασε τη σημαία μίας Ευρώπης που έχει φτιαχθεί για να εξυπηρετεί τη Γερμανία και κάποια κράτη του Βορρά, κράτη δορυφόρους της Γερμανικής κυριαρχίας, τη στιγμή όπου η ακραία εκμετάλλευση του νότου, αιτιολογείται στη βάση μίας ακραίας σωβινιστικής οπτικής όπου οι νότιοι είναι τεμπέληδες, ανοργάνωτοι, ικανοί μόνο για να σερβίρουν τους συνταξιούχους τουρίστες των χωρών του Βορρά…

Το “πικρό φάρμακο” που κλήθηκε να εφαρμόσει και η χώρα μας ήταν πολλαπλώς καταστροφικό. Τα 10 χρόνια λιτότητας που επέβαλλε η γερμανική τανάλια στη χώρα μας οδήγησαν το σύστημα υγείας στα όρια του. Και είναι ένα πραγματικό θαύμα ότι η Ελλάδα ανταποκρίνεται τόσο καλά.

Δεν ανταποκρίνεται όμως τόσο καλά εξαιτίας της “γερμανικής αποτελεσματικότητας”, αλλά επειδή η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και οι Έλληνες γνωρίζοντας την πραγματικότητα στην Ελλάδα, ακούγωντας ταυτόχρονα τις επισημάνσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τις ελλείψεις που υπάρχουν και τις συνέπειες που μπορούν να έχουν μέσα στην επιδημία, πειθάρχησε.

Τώρα, η Γερμανία, σε μία κρίση που είναι παγκόσμια είναι έτοιμη να στήσει πάλι τα εργαλεία της, στο χειρουργικό τραπέζι. Ο ασθενής είναι πάλι οι χώρες του νότου.

Στο δίκαιο αίτημα των χωρών του νότου για κορωνο-ομόλογα, η Γερμανία και η Γερμανίδα επικεφαλής του ευρωκοινοβουλίου είπαν με “καλούς τρόπους”, όχι. Αντ’ αυτού, προτείνουν πάλι τη λύση του 2008. Λιτότητα και πάλι λιτότητα.

Στη συλλογική μνήμη των Ελλήνων έχουν χαραχθεί τα λόγια της Άνγκελα Μέρκελ για την ανάγκη ο ελληνικός λαός να πιει το “πικρό φάρμακο”. Η λιτότητα ήταν το φάρμακο που μας επέβαλλε ο γιατρός Μέρκελ, που μπορεί να είναι πικρό, αλλά ήταν “για το καλό” των Ελλήνων.  Έπρεπε να το πάρουμε απόφαση πως ήταν “για το καλό μας”.

Το “πικρό φάρμακο” δεν απέδωσε. Κατέστρεψε την οικονομία της Ελλάδας, το χρέος παρά την αιματηρή λιτότητα αυξήθηκε, η ανεργία εκτοξεύθηκε ξεπερνώντας ιστορικά ρεκόρ που κρατούσαν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η χώρα έμεινε πίσω. Χιλιάδες αυτοκτόνησαν. Αυτοκτονούν ακόμα. Ζωές καταστράφηκαν. Εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστευσαν.

Πήγαν στη Γερμανία μετανάστες.

Δεν ξεχνάμε κ. Μέρκελ και αυτή τη φορά δε θα το επιτρέψουμε.

Δε θα δεχθούμε και πάλι αυτό το αναθεματισμένο “πικρό φάρμακο”. Το τόσο στα μέτρα της υδροκέφαλης και αλαζονικής Γερμανίας.

Δε βοηθάτε; Δε σας θέλουμε κι εμείς. Είστε ανεπιθύμητοι. Μας “σώσατε” μία φορά, δε θα σας επιτρέψουμε να μας “σώσετε” άλλη μία.

Θα μείνετε μόνοι σας μαζί με τις χώρες δορυφόρους σας. Δε θα αγοράζουμε τα προϊόντα σας.

Δεν ξεχνάμε κ. Μέρκελ ότι μία από τις ελάχιστες χώρες που βγήκαν κερδισμένες την τελευταία φορά που καλέσατε τους λαούς να πιούν το “πικρό φάρμακο” ήταν η δική σας.

"google ad"

Κερδίσατε από παντού.

Καταστρέφοντας οικονομίες μέσω της μονολιθικής σας προσήλωσης στη λιτότητα, δημιουργήσατε τις συνθήκες ώστε όλες επενδύσεις να συρρέουν στον “ασφαλή παράδεισο” που ήταν η χώρα σας.

Εκμεταλλευθήκατε την ηγεμονική θέση της Γερμανίας στη νομισματική ένωση για να μεγαλώσετε τις εξαγωγές σας.

Η γερμανικής έμπνευση Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μετέτρεψε το γερμανικό δόγμα σε ευρωπαϊκό δημιουργώντας τις συνθήκες μίας πραγματικά “Μεγάλης Γερμανίας”.

Και μετά, η κρίση χρέους δημιούργησε και άλλες ευκαιρίες.

Διαλύοντας τις χώρες του νότου εξωθήσατε εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους, εργαζομενους υψηλής εξειδίκευσης, σε έξοδο από τις χώρες τους.

Ανόιξατε τις αγκάλες σας, όχι από καλωσύνη, αλλά επειδή είχατε ανάγκη αυτούς τους ανθρώπους.

Εξωθώντας τους στην έξοδο  διασφαλίζατε το μέλλον της Γερμανίας και καταστρέφατε ακόμα παραπάνω το μέλλον χωρών όπως η Ελλάδα.

Δε νοιαστήκατε ποτέ για την Ευρώπη κ. Μέρκελ. Μόνο για το μέλλον των Γερμανικών εταιρειών. Αυτή είναι η αλήθεια

Μα δε μείνατε εκεί. Μετά ήρθαν οι επενδύσεις.

Σα γνήσιοι αποικιοκράτες αγοράσατε για μία χούφτα ψίχουλα κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις για να τις σώσετε από την κακή διαχείριση των ιθαγενών.

Όπως κάνατε στην Ελλάδα με τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Δεν το κάνατε μόνο εσείς. Όσοι μπορούσαν, με την Ελλάδα πεσμένη στα γόνατα, ήθελαν κάποιο κομμάτι από τη σάρκα μιας χώρας και των ανθρώπων της που πέθαινε από το “πικρό φάρμακό” σας.

Μα δε μείνατε oύτε εκεί αλλά θέλατε να γράψετε ξανά την ιστορία έτσι ώστε να διασφαλίσατε ότι δε θα αναλάβετε ούτε κάποιο κόστος, για την εγκληματική δράση των προγόνων σας, των ναζί. Τώρα, είμαστε όλοι μέλη της μεγάλης Γερμανικής ευρωπαϊκής οικογένεια και όλα αυτά είναι το παρελθόν. Θέλατε ως απόγονος των θυτών να γράψετε την ιστορία των θυμάτων… Γιατί προσδοκούσατε κι από εκεί κέρδος.

Όχι λοιπόν κ. Μέρκελ. Δε θέλουμε άλλο από το “πικρό φάρμακό” σας.

Δε θέλουμε άλλο από αυτή τη Γερμανική Ευρώπη.

Μείνετε μόνοι σας, στο σπίτι σας. Σε καραντίνα να μείνετε.

Να πάρετε μαζί σας και όλους αυτούς που ήθελαν οπωσδήποτε να “μείνουνε Ευρώπη”.

Πάρτε τους μαζί σας μπας και γλυτώσουμε.

Κι εμείς θα κοιτάξουμε να δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε μια άλλη Ευρώπη, μια Ευρώπη των δημοκρατικών κυβερνήσεων, της συνεννόησης και της προόδου.

Μία Ευρώπη όπου ο πλούτος θα μοιράζεται πιο δίκαια.

Μια πραγματική Ευρώπη των λαών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανατροπές στο Airbnb φέρνει το τέλος επιτηδεύματος

Σε αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης ακινήτων βραχυχρόνιας...

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...