14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Πάλι υπερφορολογούν για να δώσουν πρόωρες συντάξεις σε 50χρονους στο δημόσιο

Ημερομηνία:

Πολιτικές «απαρτχάιντ» στο συνταξιοδοτικό

Η κυβέρνηση συνεχίζει να προωθεί την προνομιακή πρόωρη  συνταξιοδότηση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων, με όρους που δεν ανταποκρίνονται στις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν δώσει. Προβλέπεται, εκτός των άλλων, δικαίωμα σύνταξης από τα 50 χρόνια και με μόλις 18 χρόνια υπηρεσίας, ενώ οι νέοι που δουλεύουν σήμερα στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να περιμένουν μέχρι τα 67 τους και βάλε.

Ελλείψει άλλων πόρων από τα ασφαλιστικά ταμεία, οι πρόωρες αυτές συντάξεις θα χρηματοδοτηθούν από τη φορολόγηση του σχεδόν διαλυμένου παραγωγικού τομέα της οικονομίας, η οποία προβλέπεται αυξημένη κατά 2,5 δις, σύμφωνα με το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2014.

Η παροχή τέτοιων προνομίων σε μαζική κλίμακα, πέρα από τις αρνητικές δημοσιονομικές διαστάσεις που έχει, συνιστά πρόκληση και ηθική προσβολή στα εκατομμύρια των υπολοίπων, μη ευνοημένων πολιτών, που στενάζουν από την φορολογική επιδρομή.

Η ευνοιοκρατική αυτή συμπεριφορά του πολιτικού συστήματος προς τους «πελάτες» του αγγίζει τα όρια ενός κοινωνικού «απαρτχάιντ».

Πάνος Μιχαλόπουλος

Εκπρόσωπος τύπου ΔΡΑΣΗΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...