15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πάνω από 1.500 συμμετοχές στον 1ο Μαραθώνιο Κρήτης – Οι δύο αθλητές που απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα – Όλα τα αποτελέσματα | Φωτός

Ημερομηνία:

Με πάνω από 1.500 συμμετοχές και με εκατοντάδες θεατές πραγματοποιήθηκε ο 1ος Μαραθώνιος Κρήτης εις μνήμης του Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη.

Η έναρξη δόθηκε περίπου στις 7.30 το πρωί με τον Μαραθώνιο των 42 χιλιομέτρων στον οποίο συμμετείχαν πάνω από 300 δρομείς.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στις υπόλοιπες διαδρομές των 10 χλμ, των 5 χλμ και των 2,5 χλμ.

DSCF1885

Πάντως, δεν έλειψαν και τα λιποθυμικά επεισόδια λόγω της υπερκόπωσης αλλά και της ζέστης δίχως να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα.

Στο χώρο της Πλατείας Δημοτικής Αγοράς πέρα από ομάδα ιατρών για τις πρώτες βοήθειες, υπήρχε και ομάδα φυσιοθεραπευτών ενώ εθελοντές προσέφεραν νερό, χυμούς και φρούτα στους αγωνιζόμενους.

DSCF1861

Να σημειώσουμε ότι τις βραβεύσεις έκαναν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο Δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης, ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης και ο Δήμαρχος Σφακίων Ιωάννης Ζερβός.

DSCF2011

Οι πρώτοι στον Μαραθώνιο:

Άντρες

1ος Μανώλης Σηφάκης 02:45:24
2ος Παντελής Καμπκατζής 02:49:58
3ος Τάσος Ουργαντζόγλου 02:55:47

DSCF1793

Γυναίκες

"google ad"

1η Τζοάνα Δουλγεράκη 3:39:22
2η Μαριέλα Τσίπα 3:42:08
3η Μαριάννα Χαρτζουλάκη 3:59:20

Οι πρώτοι στα 10 χιλιόμετρα:

Άντρες

1ος Μαστοράκης Γιώργος 36:55
2ος Κωστάκης Αντώνης 37:33
3ος Αντρέας Μαρκάκης 38:08

Γυναίκες

1η Αχλάτη Μαρίνα 42:21
2η Λεμοντζόγλου Αδαμαντία 45:04
3η Βοτιατζή Δήμητρα 45:42

Όλα τα αποτελέσματα:

Μαραθώνιος Γυναίκες

Μαραθώνιος Άντρες

10 χλμ Γυναικες

10 χλμ Άντρες

5 χλμ. Γυναίκες

5 χλμ. Άντρες

Δύο ξεχωριστές βραβεύσεις

Δύο αθλητές του 1ου Μαραθωνίου Κρήτης, μπορεί να μη τερμάτισαν πρώτοι όμως ήταν οι μεγαλύτεροι νικητές και απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα από όλους τους συμμετέχοντες.

Πρόκειται για τον Γεράσιμο Στυλιανακάκη, ένα νέο παιδί που είναι καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι και τον Στέλιο Καρασταμάτη που σε ηλικία 78 χρονών τερμάτισε τον μαραθώνιο έχοντας στην αγκαλιά του την εγγονή του.

Και οι δύο διέσχισαν τον Μαραθώνιο μέχρι το Κολυμπάρι και την επιστροφή τους στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των πολιτών.

Και οι δύο βραβεύτηκαν για το κατόρθωμά τους.

Μαραθώνιος

Η διαδρομή του Μαραθώνιου Δρόμου περιελάμβανε τις οδούς: Γ. Χατζημιχάλη – Χάληδων- Ακτή Κουντουριώτη – Ακτή Κανάρη – Ακτή Παπανικολή – Σελίνου – Γεωργακάκηδων – Γέφυρα Κλαδισού – η διαδρομή συνεχίζει παραλιακά επί της ΠΕΟ Χανίων – Κισάμου για 16.000μ και περίπου στο ύψος μετά το Ιστορικό Μάλεμε πραγματοποιείται αναστροφή των δρομέων – και η διαδρομή συνεχίζεται για περίπου 16.000μ παραλιακά επί της ΠΕΟ Κισσάμου Χανίων – στη γέφυρα Κλαδισού δεξιά – Αναγώστου Γογονή – αριστερά στην Λεωφόρο Ηρακλείου – Νεάρχου – Σφακιανάκη – περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας – Ηρώων Πολυτεχνείου – αριστερά Ελ. Βενιζέλου, – Πλ. Σοφοκλή Βενιζέλου – Τερματισμός μπροστά στη Δημοτική Αγορά Χανίων.

DSCF1869

10 χιλιόμετρα

Η διαδρομή του αγώνα Δρόμου των 10 χλμ. περιελάμβανε τις οδούς: Γ. Χατζημιχάλη – Χάληδων – Ακτή Κανάρη – Ακτή Παπανικολή – Σελίνου – Γεωργακάκηδων – Γέφυρα Κλαδισού – η διαδρομή συνεχίζει επί της ΠΕΟ Χανίων – Κισάμου για 350μ και περίπου στο ύψος στη διασταύρωση με την οδό Ιωνίας, πραγματοποιείται αναστροφή και ενώ συνεχίζει στην ΠΕ Κισσάμου Χανίων, συνεχίζει δεξιά στην Αναγώστου Γογονή – αριστερά στην Λεωφόρο Ηρακλείου – Νεάρχου – Σφακιανάκη – περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας – Ηρώων Πολυτεχνείου – αριστερά Ελ. Βενιζέλου, δεξιά στην Κύπρου προς Ενετικό λιμάνι – Δευκαλίωνος – Επιμενίδου – Καλλέργων – Αρχολέων – αρχή της Σήφακα – αριστερά στη Δασκαλογιάννη –Πλ. Σοφοκλή Βενιζέλου – Τερματισμός μπροστά στη Δημοτική Αγορά Χανίων.

5 χιλιόμετρα

Η διαδρομή του αγώνα Δρόμου των 5 χλμ. περιελάμβανε τις οδούς: Γ. Χατζημιχάλη – Σκαλίδη – επί της ΠΕ Χανίων Κισσάμου – αριστερά Μάρκου Μπότσαρη – Σολωμού – Σφακιανάκη – περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας – Ηρώων Πολυτεχνείου – αριστερά Ελ. Βενιζέλου – Τερματισμός.

2,5 χιλιόμετρα

Η διαδρομή του αγώνα Δρόμου των 2,5 χλμ. περιελάμβανε τις οδούς: Γ. Χατζημιχάλη – Σκαλίδη – αριστερά Κυδωνίας – Σολωμού – αριστερά Στρ. Τζανακάκη – αμέσως δεξιά την Βαλαωρίτου – αριστερά Αν. Παπανδρέου – αριστερά Νικηφόρου Φωκά – Τερματισμός.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...