Home ΤΟΠΙΚΑ Πάνω από 180 αθλητές έτρεξαν στον πιο πρωτότυπο αγώνα ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, το Sfakia Vertical Run 2018 | Φωτορεπορτάζ

Πάνω από 180 αθλητές έτρεξαν στον πιο πρωτότυπο αγώνα ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, το Sfakia Vertical Run 2018 | Φωτορεπορτάζ

Πάνω από 180 αθλητές έτρεξαν στον πιο πρωτότυπο αγώνα ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, το Sfakia Vertical Run 2018 | Φωτορεπορτάζ

Με μεγάλη σημμετοχή πραγματοποιήθηκε και φέτος ο αγώνας ορεινού τρεξίματος Sfakia Vertical Run 2018.

180 αθλητές έτρεξαν στον πιο πρωτότυπο αγώνα ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα.

Ο αγώνας ξεκίνησε μέσα από το πλοίο που έφτασε στο λιμάνι του Λουτρού, διέσχισε το χωριό για να κατευθυνθούν οι δρομείς σε μία διαδρομή κάθετης ανάβασης 4,5 χλμ μέχρι το υψόμετρο των 690 μέτρων, διανύοντας το μονοπάτι που ενώνει το Λουτρό με την Ανώπολη. Φτάνοντας στην κορυφή χτυπούν την καμπάνα της Αγίας Αικατερίνης για να κατηφορίσουν μετά στην Πλατεία της Ανώπολης όπου βρισκόταν και ο τερματισμός.

Αρκετός και ο απλός κόσμος, λουόμενοι, παραθεριστές αλλά και επισκέπτες, που βρέθηκαν στο Λουτρό για να παρακολουθήσουν την εκκίνηση του αγώνα αλλά και στην Ανώπολη όπου πραγματοποιήθηκε η απονομή.

Φέτος, για πρώτη φορά διεξήχθη και παιδικός αγώνας για παιδιά ηλικίας έως και 12 ετών εντός των στενών της Ανώπολης ενώ μετά το πέρας του αγώνα οι αθλητές και οι συνοδοί της απόλαυσαν παραδοσιακό κέρασμα προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανώπολης.

Σημειώνουμε ότι στον αγώνα εγγράφηκαν και 44 αθλητές από 9 διαφορετικές χώρες κάτι που αν μη τι άλλο αποδεικνύει τη διεθνή πλέον εμβέλεια του αγώνα αλλά και τη δυναμική που υπάρχει για την ανάπτυξη αθλητικού τουρισμού.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι φυσικοθεραπευτές του Physio Praxis ανέλαβαν την αποθεραπεία των αθλητών μετά το πέρας του αγώνα.

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα καθώς και από την απονομή:

"google ad"