13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

“Πάρτε διαζύγιο από τους λύκους που ντύνονται αρνιά”: Κάλεσμα της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του Κ.Κ.Ε προς τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση – κάλεσμα του ΚΚΕ προς τους μικρομεσαίους Αγρότες και Κτηνοτρόφοι της Κρήτης:

Το Κ.Κ.Ε σας καλεί να μετατρέψετε την οργή και την αγανάκτηση σας για όσα καθημερινά υποφέρετε, τη διάθεση σας για δράση και εκδίκηση, σε οργανωμένη πάλη για την ανατροπή της Κ.Α.Π και όλων των μνημονιακών μέτρων, παλιών και ΣΥΡΙΖέικων. Να διεκδικήσετε συλλογικά και οργανωμένα την ζωή σας και την ζωή των παιδιών σας. Να παλέψετε μαζί με την εργατική τάξη, τους μ.μ ΕΒΕ, τις γυναίκες και την νεολαία της λαϊκής οικογένειας για μια άλλη κοινωνία, όπου τον πλούτο θα τον καρπώνονται αυτοί που τον παράγουν και όχι μια χούφτα κηφήνων κεφαλαιοκρατών.

Τα όσα σήμερα βιώνετε δεν έπεσαν από τον ουρανό. Είναι αποτέλεσμα του τρόπου που λειτουργεί η κοινωνία μας, που άλλος παράγει τον πλούτο και άλλος τον καρπώνεται. Είναι αποτέλεσμα της Κ.Α.Π, της Ε.Ε που χρόνια συναποφασίζουν και υλοποιούν οι κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ κλπ. Που συμφωνεί και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Είναι αποτέλεσμα των νέων μνημονιακών μέτρων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που σε συνδυασμό με τα μέτρα των προηγούμενων δύο μνημονίων ολοκληρώνουν το έγκλημα. Δηλαδή την «νόμιμη» κλοπή του πλούτου που παράγεται από τον μ.μ αγροτοκτηνοτρόφο, τον εργάτη και τον μ.μ ΕΒΕ. Την συγκέντρωση και το μοίρασμα αυτού του πλούτου στους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους και τους μεγαλέμπορους και κυρίως στους πιο μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για να ξεπεράσουν την κρίση, πληρώνοντας το μάρμαρο ο λαός. Να επενδύσουν με την μέγιστη δυνατή κερδοφορία και πάνω στα λαϊκά συντρίμμια να στηθεί η περιβόητη ανάπτυξη που όλοι τους προπαγανδίζουν ως διέξοδο.

Σε ότι αφορά τον αγροτικό τομέα, βρήκαν κυριολεκτικά την ευκαιρία να υλοποιήσουν με αυτά τα μέτρα τον στρατηγικό στόχο της Ε.Ε και της Κ.Α.Π. Να βγάλουν από τη μέση τους μ.μ αγροτοκτηνοτρόφους, να συγκεντρώσουν τη γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια. Να δημιουργήσουν λίγους και εκλεκτούς μεγαλοεπιχειρηματίες αγροτοκτηνοτρόφους.

Αυτό εννοούν όλα τα άλλα κόμματα όταν μιλούν για στήριξη της επιχειρηματικής γεωργίας.

Το τελευταίο μέτρο που ψηφίστηκε με την φορολόγηση του κρασιού σηματοδοτεί την υλοποίηση και αυτού του στόχου.

Είναι φανερό ότι τα 20 λεπτά φόρος που καθιέρωσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σημαίνει ότι ο μ.μ αμπελοκαλλιεργητής χάνει άμεσα το 50% του εισοδήματος του, μιας και τα κρασοστάφυλλα κυμαίνονται από 30 έως 50 λεπτά το κιλό. Δεν σημαίνει όμως το ίδιο για τους 6-7 μεγαλοεπιχειρηματίες οινοπαραγωγούς οι οποίοι είτε θα μετακυλήσουν το φόρο στον καταναλωτή ή μπορούν να εισάγουν την αναγκαία για αυτούς πρώτη ύλη (μούστο ή κρασί) σε πολύ χαμηλότερες τιμές. Ταυτόχρονα, η φορολόγηση του κρασιού δίνει και μια απάντηση στο τι σημαίνουν τα ισοδύναμα μέτρα που προπαγανδίζει κυβέρνηση και αντιπολίτευση για το λαό.

Το ΚΚΕ καλεί τους μ.μ αγροτοκτηνοτρόφους της Κρήτης να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα από όλες αυτές τις εξελίξεις και να οργανώσουν την πάλη τους στην κατεύθυνση της σύγκρουσης και της ανατροπής.

Με βάση όλα τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι χωρίς σύγκρουση με την Κ.Α.Π και την Ε.Ε, τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους μεγαλέμπορους, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τους πολιτικούς τους υπαλλήλους , κυβερνητικούς και «αντιπολιτευόμενους», δεν υπάρχει ζωή για τη μ.μ αγροτιά.

Σε αυτόν τον αγώνα της μ.μ αγροτιάς οι μεγαλοαγρότες και μεγαλοκτηνοτρόφοι δεν μπορεί να είναι σύμμαχοι τους. Βρίσκονται απέναντι και όχι πλάι τους. Είναι αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια ήταν στις ηγεσίες της Π.Α.Σ.Ε.Γ.Ε.Σ, της ΓΕΣΑΣΕ και της ΣΥΔΑΣΕ, οργανώσεις που χρηματοδοτούσε αδρά το αστικό κράτος για να παίζουν το ρόλο του Δούρειου Ίππου στηρίζοντας τις εκάστοτε κυβερνήσεις στην υλοποίηση της καταστροφικής για τους μ.μ αγρότες Κ.Α.Π.

Οι περισσότεροι από αυτούς και σήμερα «ηγούνται» σε συνεταιρισμούς και ενώσεις, έχοντας απλήρωτους τους παραγωγούς και τους εργαζόμενους. Είναι αυτοί που σε αγαστή συνεργασία με τοπικές και περιφερειακές διοικήσεις, με υποψήφιους βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έτρεξαν να προλάβουν και να ποδηγετήσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις της μ.μ αγροτιάς. Να τις στρέψουν σε ανώδυνες για το σύστημα κατευθύνσεις. Για αυτό και προβάλουν αντί για ολοκληρωμένο διεκδικητικό πλαίσιο, εθνικιστικές φανφάρες και συνθήματα, στρώνοντας το έδαφος στη φασιστική εγκληματική οργάνωση της Χ.Α.

Είναι αυτοί που έτρεξαν να προλάβουν την συντονισμένη δράση του οργανωμένου αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Την δράση δραστήριων Αγροτικών Συλλόγων, Ομοσπονδιών, Επιτροπών Αγώνα ενταγμένων στην ΠΑΣΥ και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων. Που με επεξεργασμένο πλαίσιο αιτημάτων για το σύνολο των προβλημάτων της μ.μ αγροτιάς δίνουν τη μάχη με συνέχεια και συνέπεια, ενάντια στην Κ.Α.Π

Μικρομεσσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης,

"google ad"

Δεν είναι φίλοι σας όλοι αυτοί που θεωρούν την Κ.Α.Π εργαλείο ανάπτυξης. Όλοι αυτοί γνωρίζουν ότι με την εφαρμογή της Κ.Α.Π και των νέων μέτρων όχι μόνο θα καταστραφείτε, αλλά θα αναγκαστείτε να πουλήσετε κοψοχρονιάς τα χωράφια σας, και «την έχουν στήσει στη γωνία» να σας τα πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί. Να κάνουν ακόμα μεγαλύτερο και ανταγωνιστικό το δικό τους κλήρο, την δική τους αγροτοκτηνοτροφική επιχείρηση.

Για αυτό και προσπαθούν να σας πείσουν μαζί με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ότι όλοι μαζί πρέπει να παλέψετε για την ενίσχυση του χαρακτηρισμού του «κατά κύριο επάγγελμα αγρότη». Για αυτό και έχουν ξεχάσει τα πάγια αιτήματα σας για ελάχιστες εγγυημένες τιμές, για κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια, εργαλεία και μηχανήματα, για αφορολόγητο όριο στα 30.000 ευρώ 5.000 για κάθε παιδί στο συνολικό εισόδημα και κλιμακωτή φορολόγηση μέχρι 45% πάνω από αυτό το όριο, το αίτημα για δημόσια υγεία, παιδεία και πρόνοια κλπ.

Είναι αυτοί που ανήκουν στο 20% των επιχειρηματιών αγροτοκτηνοτρόφων και λυμαίνονται το 80% των ενισχύσεων, για αυτό και προβάλλουν το αίτημα να μην φορολογούνται οι ενισχύσεις. Όσοι βρέθηκαν στην Αθήνα πρέπει να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα.

Φτωχομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι της Κρήτης,

Πάρτε οριστικό διαζύγιο από όλους αυτούς που αν και λύκοι ντύνονται την προβιά του αρνιού για να σας κατασπαράξουν πιο εύκολα. Γυρίστε τους οριστικά την πλάτη.

Το ΚΚΕ σας καλεί συλλογικά και οργανωμένα μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα, τις μαχητικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, που είναι ενταγμένες στην ΠΑΣΥ, να οργανώσετε την πάλη σας.

Η μαζική πάλη της μ.μ αγροτιάς, η κοινή της δράση με την εργατική τάξη και τους μικρούς ΕΒΕ της πόλης μπορεί να ακυρώσει μέτρα, να αποσπάσει κατακτήσεις. Να ανοίξει τον δρόμο για μια ριζική ανατροπή της κατάστασης με αποδέσμευση από την Ε.Ε, και μονομερή διαγραφή του χρέους. Για μια άλλη οικονομία και εξουσία όπου η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή θα σχεδιάζεται και θα αναπτύσσεται με γνώμονα τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας. Τις ανάγκες της χώρας για την ανάπτυξη της μεταποίησης και της βιομηχανίας τροφίμων, την ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων με τις άλλες χώρες.

Στα πλαίσια αυτής της οικονομίας ο μ.μ αγρότης θα έχει εξασφαλισμένη την δυνατότητα του να συνεχίσει να καλλιεργεί στην κοινωνικοποιημένη γη είτε ενταγμένος στις μεγάλες κοινωνικοποιημένες εκμεταλλεύσεις, είτε ενταγμένος στον παραγωγικό συνεταιρισμό. Οι κοινωνικοποιημένες βιομηχανίες θα εξασφαλίζουν φτηνά αγροεφόδια, εργαλεία και μηχανήματα, ενώ θα είναι διασφαλισμένη η συγκέντρωση, διακίνηση και κατανάλωση των παραγόμενων αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων από το κοινωνικοποιημένο κρατικό εμπορικό δίχτυο.

Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης εγγυάται την προστασία και ανάπτυξη της αμπελοκαλλιέργειας, της σταφίδας, της ελαιοκαλλιέργειας, των εσπεριδοειδών, των πρώιμων κηπευτικών, της μελισσοτροφίας, της αιγοπροβατοτροφίας, της αλιείας κλπ.

Αυτός είναι ο δρόμος που το ΚΚΕ προτείνει για τώρα, και όχι για τη Δευτέρα Παρουσία, και καλεί την μ.μ αγροτιά μαζί με την εργατική τάξη, τους μ.μ ΕΒΕ, τις γυναίκες και τη νεολαία της λαϊκής οικογένειας να τον κάνουν στόχο της δικής τους πάλης.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ του ΚΚΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...