15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πάρτι αισχροκέρδειας με τις μάσκες – Έως και 6000% το καπέλο στις τιμές

Ημερομηνία:

Διαφορές μέχρι και 6.000% έχουν οι μάσκες κατά του κοροναϊού που προμηθεύονται νοσοκομεία αλλά και άλλοι φορείς, σύμφωνα με τα Νέα.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, υπάρχουν αποκαλυπτικά έγγραφα σχετιζόμενα με πρόσφατους διαγωνισμούς, τα οποία προκαλούν πλήθος ερωτημάτων για τεράστια περιθώρια κέρδους από την πώληση του κυριότερου προστατευτικού μέσου για τον Covid-19.

Μάλιστα, στο ίδιο προϊόν υπάρχουν τεράστιες διαφορές στο κόστος αγοράς από κρατικές υπηρεσίες – κυρίως από την περιφέρεια -, γεγονός που προκαλεί υπόνοιες για παράνομες συναλλαγές και συνεννοήσεις ή σε τρικ με τεχνητές ελλείψεις κ.λπ. για να αυξάνεται το κόστος.

Την ίδια στιγμή πάντως ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει αισχροκέρδεια και πως οι πολίτες μπορούν να βρουν μάσκες με 50 λεπτά. Μάλιστα, μιλώντας στον Ant1 αλλά και στην ΕΡΤ, τάχθηκε κατά της διατίμησης, αλλά και της δωρεάν διανομής μασκών, απορρίπτοντας το παράδειγμα πολλών ευρωπαϊκών χωρών. Είπε πως αν προχωρήσει σε διατίμηση κανείς δεν πρόκειται να πουλάει μάσκες στην Ελλάδα, ενώ ανέφερε πως στη συνέχεια θα πέσουν οι τιμές, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως από τους ελέγχους που έκανε το υπουργείο του βρήκε μάσκες που πωλούνται 50 λεπτά, όσο δηλαδή η τιμή που έχουν επιβάλει κάποιες ευρωπαϊκές χώρες με διατίμηση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ