14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πέθανε μία από τις μεγαλύτερες μορφές της ομάδας του Παναθηναϊκού, ο ρεθυμνιώτης αμυντικός Κώστας Λινοξυλάκης | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ο Παναθηναϊκός και το ελληνικό ποδόσφαιρο αποχαιρετούν τον Κώστα Λινοξυλάκη, μία σπουδαία φυσιογνωμία που τίμησε το «τριφύλλι» και τα χρώματα της Εθνικής.

Σε ηλικία 81 ετών, ένας από τους κορυφαίους στόπερ των ελληνικών γηπέδων, έφυγε από τη ζωή, αντιμετωπίζοντας εδώ και καιρό σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Λινοξυλάκης γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου του 1933 στο Άνω Μέρος Ρεθύμνου. Ξεκίνησε την σπουδαία καριέρα του από τον Αστέρα Αθηνών. Στον Παναθηναϊκό πήγε το 1950 και αγωνίστηκε στην ομάδα για 13 χρόνια. Έλαβε μέρος σε 101 αγώνες πρωταθλήματος Α’ Εθνικής σημειώνοντας 7 γκολ. Σε αγώνες Κυπέλλου σημείωσε 5 γκολ και αγωνίστηκε σε 5 ευρωπαϊκά παιχνίδια. Με την πράσινη φανέλα πανηγύρισε 4 πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο Ελλάδας.

Το ντεμπούτο του με την Εθνική Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 1950, στον εντός έδρας αγώνα εναντίον της Β’ ομάδας της Γαλλίας, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Φιλίας Ανατολικής Μεσογείου, που διεξήχθη στο Γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Συνολικά με τη γαλανόλευκη φανέλα αγωνίστηκε σε 28 αγώνες, σκοράροντας μια φορά.

994642

Η ανακοίνωση του «τριφυλλιού»:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αποχαιρετά τον Κώστα Λινοξυλάκη, μία ποδοσφαιρική φυσιογνωμία που τίμησε το Τριφύλλι και τα χρώματα της Εθνικής.

Γεννημένος στο Ρέθυμνο, ο δεξιοτέχνης στόπερ του Παναθηναϊκού πανηγύρισε 4 Πρωταθλήματα (1953, 1960, 1961, 1962), 1 Κύπελλο και είχε 5 ευρωπαϊκές συμμετοχές με την αγαπημένη του ομάδα.

Με το Τριφύλλι στο στήθος 101 φορές και 28 το εθνόσημο, ο Κώστας Λινοξυλάκης άφησε το δικό του στίγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ως στυλοβάτης της άμυνας και αρχηγός του Παναθηναϊκού.

Η απώλεια του Κώστα Λινοξυλάκη είναι απώλεια όλης της παναθηναϊκής οικογένειας και του ποδοσφαίρου που τίμησε με τα προσόντα και το ήθος του συνάμα. Θα αποτελεί πάντα υπερήφανο κομμάτι της ιστορίας μας».

Το 1956 συμμετείχε στην ταινία «Οι άσοι του γηπέδου» (γνωστή και ως «Κυριακάτικοι Ήρωες»), στο πλευρό σημαντικών ποδοσφαιριστών της εποχής, όπως ο Ανδρέας Μουράτης, ο Λάκης Πετρόπουλος, ο Στάθης Μανταλόζης, ο Κώστας Πούλης και άλλοι.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Ckv4rQUP1Fw”]

sentragoal.gr

 

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ