16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Πέθανε ο αγωνιστής δικηγόρος και πρώην νομάρχης Ρεθύμνου Παναγιώτης Κλάδος

Ημερομηνία:

Σε ηλικία 76 ετών και μετά από σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο, έφυγε σήμερα το πρωί από την ζωή ο πρώην Νομάρχης Ρεθύμνου Παναγιώτης Κλάδος.

Διακεκριμένος δικηγόρος και πολιτικός διατέλεσε σημαίνων στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης από διάφορες θέσεις στα Χανιά ενώ την περίοδο της δικτατορίας είχε εξοριστεί στην Μακρόνησο για την δημοκρατική του δράση.

Ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων το 1986, υποψήφιος Νομάρχης Χανίων το 1998 και διετέλεσε Νομάρχης Ρεθύμνου την περίοδο 1990-93.

Είχε διατελέσει για πολλά χρόνια, δημοτικός σύμβουλος Χανίων, νομάρχης Ρεθύμνης, υποψήφιος δήμαρχος και νομάρχης Χανίων και υποψήφιος βουλευτής Χανίων, ενώ είχε πολύ μεγάλη δραστηριότητα στην προάσπιση των συμφερόντων και της ανάπτυξης του νομού Χανίων.

Σχετικά με την περίοδο της δικτατορίας είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή του:

«Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης οι αναφορές και οι δημοσιογραφικές αναζητήσεις εκτός του ότι τονώνουν το δημοκρατικό φρόνημα του λαού, προσφέρουν ταυτόχρονα και την ιστορική γνώση στους νεότερους και δημιουργούν αυτό που λέμε απλά δημοκρατική παράδοση. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε με την οικονομική κρίση, τα εκατομμύρια των ανέργων, τις χιλιάδες αυτοκτονίες και το ξεπούλημα της πατρίδας μας στους τοκογλύφους δανειστές, το μήνυμα των αγώνων της εποχής εκείνης είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ άλλοτε.

Γιατί οι επετειακές αναφορές αποκτούν ιδιαίτερο και ουσιαστικότερο περιεχόμενο όταν γίνεται ταυτόχρονα και ένας απολογισμός για να βγουν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα και να δοθούν σε κάποια βασικά ερωτήματα όπως: Δικαιώθηκαν τελικά αυτοί οι Αγώνες; Κατακτήθηκαν οι στόχοι; Είναι ευχαριστημένος ο Έλληνας πολίτης από τον τρόπο που λειτούργησε η Δημοκρατία στα τελευταία 40 χρόνια; Αν πούμε “ναι” τότε γιατί στη συντριπτική πλειοψηφία οι Έλληνες πολίτες έχουν απαξιώσει τους πολιτικούς και την πολιτική ζωή γενικότερα στη χώρα μας; Εμείς τότε αγωνιστήκαμε για την Δημοκρατία που καυχώμαστε να λέμε πως γεννήθηκε στη χώρα μας πριν από 2.500 χρόνια.»

Η σορός του Παναγιώτη Κλάδου, θα βρίσκεται στο σπίτι του στην οδό Χρυσοπηγής Χανίων (απέναντι από την Μονή) από τις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στ’ Ασκύφου Σφακίων, την Δευτέρα στις 15:00,  ενώ η πομπή θα αναχωρήσει από το σπίτι του μια ώρα νωρίτερα.

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκφράζει τα θερμά συλληπητήρια στους οικείους και την οικογένειά του.

Ψήφισμα Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων με το Άγγελμα του θανάτου του  Παναγιώτη Κλάδου, συνελθών εκτάκτως, σήμερα την 17/12/2017 αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

  • Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Να παρασταθεί σύσσωμο στη νεκρώσιμη ακολουθία.
  • Να εκφωνήσει επικήδειο ο κ. Ιωάννης Ντερμανάκης.
  • Να καταθέσει αντί στεφάνου χρηματικό ποσό σε ίδρυμα των Χανίων

Ψήφισμα Δήμου Σφακίων

Το Δημοτικό συμβούλιο Σφακίων  συνήλθε έκτακτα σήμερα Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00, ύστερα από το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του λαμπρού και εκλεκτού μέλους της επαρχίας Σφακίων Παναγιώτη Κλάδου, ο οποίος διακόνησε επι σειρά ετών το ναό της Θέμιδος, ως διαπρεπής δικηγόρος με πλούσια δράση, κοινωνική, πολιτική, εθνική και διετέλεσε γραμματέας της νεολαίας του κόμματος του Σοφοκλή Βενιζέλου και μετέπειτα

"google ad"

Πρόεδρος της νεολαίας  της Ενώσεως Κέντρου, διακρίθηκε για τους αγώνες του ενάντια της επταετίας και εξορίστηκε στις περιοχές Κοζάνης και Σαμοθράκης για το λόγο αυτό. Διετέλεσε  Νομάρχης Ρεθύμνου με πλούσια δράση και προσφορά, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκλέχθηκε επανειλημμένα Δημοτικός και Νομαρχιακός σύμβουλος.

Αποφασίστηκε  ομόφωνα να παραστεί ο Δήμαρχος κ. Ζερβός Ιωάννης και μέλη του Δ.Σ. στην νεκρώσιμο ακολουθία, να κατατεθεί χρηματικό ποσό  αντί στεφάνου στο Δημοτικό σχολείο Ασκύφου και να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...