22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτ. Κρήτης Αντώνης Πιταριδάκης

Ημερομηνία:

Ο Αντώνης Πιταριδάκης διετέλεσε πρόεδρος του ΤΕΕ / ΤΔΚ επί τρεις συνεχόμενες θητείες, από το 2003 έως το 2012. Είχε 32 χρόνια προσφοράς ως εκλεγμένος εκπρόσωπος στα όργανα του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Το παρών του αγωνιστικό. Χαρακτηριστικό ήταν και το μήνυμα προς τους συναδέλφους του κατά την παραίτησή του, να παραμείνουν σε εγρήγορση, σε συστράτευση και αγωνιστική εναντίωση ενάντια στις μεθοδεύσεις απαξίωσης του ρόλου τους.

Θεωρούσε απαραίτητο στοιχείο της όποιας προοδευτικής αλλαγής για την κοινωνία την αξιοποίηση της γνώσης και των νέων τεχνολογίων, την ύπαρξη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού και την αξιοποίηση του επιστημονικού προσωπικού της χώρας. Αυτοί που εν καιρώ μνημονίων ουσιαστικά εκδιώχθηκαν.

Ο Αντώνης Πιταριδάκης ως πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης δε δίσταζε να εκφράζει τη θέση του σε μία σειρά ζητημάτων που αφορούσαν τα Χανιά. Από την αναγκαιότητα παραμονής του Εφετείου στα Χανιά έως τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των πολιτών αλλά και τους αγώνες για τα δικαιώματα των μηχανικών.

Όμως, πέραν τούτου κατέθεσε και ρηξικέλευθες προτάσεις για το χωροταξικό, για το μέλλον της Κρήτης. Η πρότασή του για δημιουργία παρατηρητηρίου μελετών και έργων στην Κρήτη γίνεται πράξη. Πρόκειται για μία πρωτοπόρα κίνηση πανελλαδικά, η οποία, αφού ολοκλήρωσε την πιλοτικής της εφαρμογεί θα περάσει σε πλήρη λειτουργία το καλοκαίρι του 2015 παρακολουθώντας καθημερινά την εξέλιξη των έργων που υλοποιούνται σε ολόκληρο το νησί από την Περιφέρεια και καλύπτοντας παράλληλα την ανάγκη ενημέρωσης και των ίδιων των πολιτών.

Το σύστημα ξεκίνησε την πιλοτική του εφαρμογή την προηγούμενη χρονιά, με  καταγραφή αρχικά των έργων και μελετών που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης και πολλά προβλήματα να συνοδεύουν την πρότυπη εφαρμογή του, ενώ το τελευταίο διάστημα οι συσκέψεις είναι συνεχείς, προκειμένου στην πλήρη λειτουργία του να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με απώτερο σκοπό την απεικόνιση σε καθημερινή βάση της πορείας των τεχνικών έργων στο νησί.

Η σύμβαση στις 2 Νοεμβρίου του 2011 είχε και την υπογραφή του Αντώνη Πιταριδάκη.

Η κηδεία θα γίνει στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας στη Χαλέπα το Σάββατο στις 3 το μεσημέρι ενώ θα ταφεί στο νεκροταφείο της Αγίας Φωτεινής.

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εύχεται στην οικογένεια και στους οικείους τους καλό κουράγιο.

“Καλό ταξίδι Αντώνη”: Ανακοίνωση ΤΕΕ Τμήματος Δυτικής Κρήτης

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης για τον θάνατο του Αντώνη Πιταριδάκη:

Με πολύ μεγάλη θλίψη και οδύνη αποχαιρετούμε τον πολύ αγαπητό φίλο και συνάδελφο Αντώνη Πιταριδάκη. Ο Αντώνης που «έφυγε» σήμερα από κοντά μας, στήριξε στην πράξη τις έννοιες της συναδελφικότητας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας με την ενεργό παρουσία του κοντά 32 χρόνια στα εκλεγμένα όργανα του Τεχνικού Επιμελητηρίου με τα τελευταία 9  ως Πρόεδρος  του ΤΕΕ Τμήματος Δυτικής Κρήτης και  συνέβαλλε αποφασιστικά στην προώθηση και επίλυση πολύ σημαντικών προβλημάτων τόσο για τους συναδέλφους μηχανικούς όσο και για τα θέματα της πόλης, του νομού και της Κρήτης. Καλό ταξίδι, Αντώνη, οι συνάδελφοι σου θα τιμούν την μνήμη και το σημαντικό  έργο σου

Θερμά συλληπητήριο από Ν.Ε. Χανίων ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Αντώνη Πιταριδάκη εξέδωσε και η Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναφέρεται και στη δραστηριοποίησή του ως μέλος της Ν.Ε. Χανίων του Συνασπισμού αρχικά και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ.

"google ad"

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του σ. Αντώνη Πιταριδάκη, επιφανούς Χανιώτη, στελέχους της Αριστεράς επί δεκαετίες, ενός πραγματικά αγνού και ανιδιοτελούς ενεργού Πολίτη.

Επί σειρά ετών Πρόεδρος στο τμήμα Δυτικής Κρήτης του τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, οΑντώνης Πιταριδάκης διακρίθηκε για την προσφορά του στα κοινά, για τη μαχητικότητα, την αντικειμενικότητα και την επιστημοσύνη του.

Πάντοτε ενεργούσε με σφαιρική και τεκμηριωμένη άποψη στα θέματα ενασχόλησής του που αφορούσαν το Νομό Χανίων και ευρύτερα την ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο στη χώρα μας.

Ενταγμένος στην Αριστερά από τα νεανικά του χρόνιο, επί σειρά ετών μέλος της Ν.Ε. Χανίων του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ προσέφερε σε όλους και όλες την ήρεμη γνώμη του με πραότητα, και γνώση, με πίστη σε μια άλλη Ελλάδα της προόδου και της αναδημιουργίας.

Εκφράζομε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

pitaridakis

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...