23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πέθανε ο τελευταίος ένοπλος αγωνιστής της ομάδας του καπετάν Σατανά

Ημερομηνία:

Ένας πραγματικός ήρωας της Εθνικής Αντίστασης, ο τελευταίος ένοπλος αγωνιστής της ομάδας του καπετάν Σατανά, ο Ιωάννης Ανδρεαδάκης του Δράκου άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 95 ετών.

Ο Ιωάννης Ανδρεαδάκης γεννήθηκε στις 20 – 10 – 1922 στον Κρουσώνα και κηδεύεται σήμερα ανήμερα των γενεθλίων του στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας του Κρουσώνα στις 3 το μεσημέρι.

Πολέμησε στη Μάχη της Κρήτης μαζί με τον πατέρα του ,που ήταν εθελοντής στους βαλκανικούς πολέμους με πολλά μετάλλια.  Στην περιοχή Τσαλικάκι  – Εσταυρωμένος στη Μάχη τη Κρήτης πολέμησαν Κρουσανιώτες με Επικεφαλής τον καπετάν Σατανά.

Μετά την κατάληψη της Κρήτης το σπίτι του λεηλατήθηκε από τους Γερμανούς. Ο πατέρας του συνελήφθη και ήταν δυο χρόνια στη φυλακή. Συνελήφθη και ο ίδιος και ενώ τον πήγαιναν για εκτέλεση κατάφερε να δραπετεύσει και συμμετείχε ενεργά στην οργάνωση του Σατανά συμμετέχοντας σε πολλές επικίνδυνες αποστολές. Στις αρχές του Ιούνη του 1943 ένα μεγάλο μέρος του ένοπλου τμήματος της οργάνωσης αναχώρησε από την παραλία του Αγίου Σάββα για την Αίγυπτο. Εκεί 15 Ιουνίου 1943 κατετάγη στον Ελληνικό Στρατό και την ταξιαρχία του Ρίμινι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...