22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πέθανε ο Χρήστος Τυρτιράκης, μία από τις πιο χαρακτηριστικές προσωπικότητες των Χανίων

Ημερομηνία:

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές προσωπικότητες των Χανίων, ο Χρήστος Τυρτιράκης, πέθανε σε ηλικία 68 ετών.

Ο Χρήστος Τυρτιράκης συμμετείχε στις εκλογικές διαδικασίες ως επικεφαλής του κόμματος “Δημοκρατική Αλλαγή” σε όλες τις εκλογικές μάχες από το 1990 και μετά. Κατέβαινε ως ανεξάρτητος υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια του νομού Χανίων.

Η κηδεία του θα γίνει τη Μ. Δευτέρα από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Νέας Χώρας , στις 4 το μεσημέρι.

Παράκληση της οικογένειας να μην κατατεθούν στέφανα.

Χαρακτηριστική είναι και η ανάρτηση της Διαμαντώς Κατάκη η οποία όπως αναφέρει με τον θάνατο του Χρήστου Τυρτιράκη πέθανε κι ένα κομμάτι της Νέας Χώρας.

Γράφει σχετικά:

Αυτή δεν είναι άλλη μία αστεία και ειρωνική ανάρτηση για τον γραφικό του χωριού (μας). Αυτή είναι μία πραγματικά λυπημένη και σοκαριστική συνάμα ανάρτηση. Το σοκ έγκειται στο γεγονός πως πίστευα οτι ήταν ήδη πεθαμένος αλλά μου εξήγησαν μόλις πως ήταν επί χρόνια κατάκοιτος. Όσοι ξέρουν από Νέα Χώρα κι ενδοχώρα Χανίων γενικοτερα θα καταλάβουν πολλά. Μόνο εκείνοι είναι σε θέση να νιώσουν πως μαζί με τον Τυρτηρή πέθανε κι ένα κομμάτι της συνοικία που μεγαλώσαμε.

Ο Χρήστος ήταν ωραίος και αγνός. Αγαπούσε τα αδέσποτα δίχως αύριο και τα φρόντιζε πολύ πρωτού γίνει τάση. Γνωρίζω καλά πως έδινε προτεραιότητα στο δικό τους φαγητό κι αν περίσσευε κάτι τάιζε και τον εαυτό του. Κάποτε καπνίσαμε ένα τσιγάρο παρέα καθήμενοι σε ένα παγκάκι την περιοδο που “πολιτευόταν” και τότε κατάλαβα πως ήταν ένας ήρωας του Κέρουακ, τρελός και ασυμβίβαστος με την δική του ματιά στη ζωή με κάτι τρυφερές και εκπληκτικές εκλάμψεις ευφυίας μέσα στον παραλογισμό του.

Παραδέχομαι ευθαρσώς πως όποτε είχα ψήφο για πέταμα την έδινα σε εκείνον.

Ετούτο δω το προφίλ αγαπά ιδιαιτέρως τους μικρούς και τους τρελούς διότι μόνο αυτοί λένε την αλήθεια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει Τυρτηρή, πέθανε κι ένα κομμάτι των παιδικών μου χρόνων σήμερα μαζί σου.

17862835_10212318228859162_277361551516641462_n

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ