15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μετά τον Ντέιβιντ Μπάουι, τον Πρινς και τον Λέοναρντ Κόεν, πέθανε στα 53 του και ο διάσημος τραγουδιστής Τζορτζ Μάικλ

Ημερομηνία:

Τραγική ειρωνεία; Ο τραγουδιστής και πρώην φρόντμαν των Wham, ο άνθρωπος που είναι συνδεδεμένος με ένα από τα πιο αγαπήμενα χριστουγεννιάτικα τραγούδια όλων των εποχών, το «Last Christmas», πέθανε ανήμερα των Χριστουγέννων. Ο Τζορτζ Μάικλ ειναι ένας ακόμη καλλιτέχνης που «έφυγε» μέσα στο 2016, σε ηλικία μόλις 53 ετών.

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του καλλιτέχνη ανακοίνωσε ότι ο τραγουδιστής πέθανε ήσυχα στο σπίτι του.
Η αστυνομία δεν θεωρεί το θάνατο του ύποπτο και η οικογένειά του αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Ένας σταρ με κυπριακή καταγωγή

Το όνομα του; Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου. Ο πατέρας του ήταν ένας Κύπριος εστιάτορας που μετακόμισε στο Λονδίνο και η μητέρα του μια Αγγλίδα χορεύτρια. Γεννήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία στις 25 Ιουνίου του 1963 και σε νεαρή ηλικία έγινε παγκοσμίως γνωστός, μεσουρανώντας στην ποπ σκηνή τις δεκαετίες του 1980 και του 1990.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=izGwDsrQ1eQ”]

Η παιδική του ηλικία είχε αρκετές δύσκολες στιγμές. Είχε μιλήσει για το γεγονός ότι οι γονείς του δούλευαν ασταμάτητα, για να βελτιώσουν την οικονομική κατάσταση της οικογένειας, γεγονός το οποίο άφηνε περιθώριο για λίγες στιγμές τρυφερότητας.

«Ποτέ δεν με παίνεψαν, δεν με κράτησαν», είχε πει, όπως θυμίζει το BBC στο αφιέρωμα που έκανε μετά από τον θάνατό του. Δεν μίλαγε ποτέ για τον πατέρα του….

Μετακόμισε με την οικογένειά του στο Χέρτφορνσταϊρ, στην εφηβεία του και γνώρισε τον Αντριου  Ρίντγκλεϊ στο σχολείο. Οι δυο

τους ανακάλυψαν ότι είχαν ένα κοινό ενδιαφέρον, τη μουσική, και μαζί με άλλους φίλους δημιούργησαν μία μπάντα που θα έγραφε ιστορία.

Η πορεία προς την κορυφή

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=E8gmARGvPlI”]

Επρόκειτο για τους «Wham!» που δημιούργησε μαζί με τον Άντριου Ρίτζλεϊ το 1981. Ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος «Fantastic» έφτασε στο Νο 1 του Ηνωμένου Βασιλείου το 1983, όπως και ο επόμενος «Make it Big» το 1984, ο οποίος περιλάμβανε και το σόλο τραγούδι του Τζορτζ Μάικλ «Careless Whisper», έγινε το πιο δημοφιλές τραγούδι σε 25 χώρες.

Επίσης, ήταν μέλος του συγκροτήματος BandAid το οποίο τραγούδησε το «Do They Know It’s Christmas?».

Οι Wham! διαλύθηκαν το 1986 και από τότε ο Τζορτζ Μάικλ ακολούθησε σόλο καριέρα. Ο πρώτος σόλο δίσκος του, «Faith», που κυκλοφόρησε το 1987, έχει πουλήσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

"google ad"

Στις 14 Μαρτίου 2014 κυκλοφόρησε το τελευταίο άλμπουμ του με τίτλο Symphonica, το οποίο έκανε ντεμπούτο στην πρώτη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=pIgZ7gMze7A”]

Ο Τζορτζ Μάικλ έφτασε 7 φορές στην κορυφή των Βρετανικών τσαρτ και 8 φορές στο Billboard Hot 100 των ΗΠΑ, έχοντας πουλήσει περισσότερους από 80 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Κατά τη διάρκεια της 35ετούς καριέρας του, κέρδισε πολυάριθμα μουσικά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων τριών βραβείων Brit, τεσσάρων MTV Video Music Awards, τριών Αμερικανικών Μουσικών Βραβείων και δύο βραβείων Γκράμι. Το 2004, μάλιστα, η Ακαδημία Ραδιοφώνου ανακοίνωσε ότι ο Τζορτζ Μάικλ ήταν ο καλλιτέχνης του οποίου τα έργα παίχθηκαν περισσότερο στο βρετανικό ραδιόφωνο την περίοδο 1984-2004.

Σε μια από τις πολλές συνέντευξεις Τύπου που είχε δώσει,  στο Λονδίνο τον Μάιο του 2011, ο Τζορτζ Μάικλ είχε μιλήσει για τη δουλειά του ως εξής: «Δεν θέλω να αποκαλύπτω και πολλά, γιατί μου αρέσει το σόου να ξαφνιάζει. Υπάρχουν καλλιτέχνες που με έχουν επηρεάσει σε βαθμό που οι άνθρωποι δεν μπορούν να το φανταστούν, όταν ακούν τη μουσική μου. Η μουσική μου αντανακλά μόνο ένα κομμάτι από αυτό που μου αρέσει να ακούω. Ορισμένα από τα αγαπημένα μου άλμπουμ δεν είναι αυτά που θα περίμενε κανείς. Και παρά τις επιρροές που δέχθηκα, ξέρω ποιος είμαι, τι είμαι ικανός να κάνω και ποια είναι τα όριά μου».

Η ομοφυλοφιλία και τα προβλήματα με τον νόμο

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=bG5N3GC-m20″]

Το 1998, ο Τζορτζ Μάικλ ανακοίνωσε ότι ήταν ομοφυλόφιλος μετά τη σύλληψή του στις 7 Απριλίου για άσεμνη συμπεριφορά σε δημόσια τουαλέτα στο Λος Άντζελες.

Ήδη από τα 19 του, είχε παραδεχτεί στους στενούς του φίλους ότι ήταν αμφιφυλόφιλος, αλλά μεγαλώνοντας ξεκαθάρισε μέσα του, την ερωτική του κλίση. Μετά τη σύλληψη του οι φήμες για την ερωτική του ζωή είχαν κατακλύσει τον Τύπο, κι έτσι με μία γενναία δήλωση παραδέχτηκε ανοιχτά ότι ήταν ομοφυλόφιλος. «Ποτέ δεν είχα ηθικό πρόβλημα με το να είμαι γκέι. Νόμιζα ότι είχα ερωτευτεί κοπέλες στο παρελθόν. Μέχρι που ερωτεύτηκα έναν άντρα και κατάλαβα ότι τίποτα από τα προηγούμενα δεν ήταν έρωτας», είχε πει.

Η πιο γνωστή του σχέση ήταν αυτή με τον Βραζιλιάνο Ανσέλμο Φιλίπα, ο οποίος προσβλήθηκε από Aids και πέθανε το 1993. Ο θάνατός του, σε συνδυασμό με τον θάνατο της μητέρας του, οδήγησαν τον τραγουδιστή σε κατάθλιψη, αλλά και στα ναρκωτικά….

Είχε συλληφθεί κατά καιρούς για χρήση ναρκωτικών, έχει φυλακιστεί και έχει εκτελέσει καταναγκαστικά έργα.
Το 2006, συνελήφθη πρώτη φορά για κατοχή παράνομων ουσιών. Ύστερα στις 24 Αυγούστου του 2010 παραδέχθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια ουσιών[17] και στις 14 Σεπτεμβρίου καταδικάστηκε σε 8 εβδομάδες φυλάκισης, πρόστιμο και πενταετή απαγόρευση οδήγησης. Απελευθερώθηκε στις 11 Οκτωβρίου, μετά από τέσσερις εβδομάδες φυλάκισης.

Το πολιτικό του τραγούδι

Αν και είδωλο της ποπ, κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο τραγουδιστής έχει γράψει και ένα πολιτικό τραγούδι. Πρόκειται για το «Shoot the dog» που σχολιάζει τις σχέσεις της βρετανικής κυβέρνησης με την αμερικανική.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ