15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πέρα από τις δηλώσεις Ντινόπουλου περί χρηματισμού Κουβέλη, ψέμματα και για το κόστος των ψηφοδελτίων

Ημερομηνία:

Οτι πληρώθηκε καλά ο Φώτης Κουβέλης προκειμένου να πάμε σε εκλογές,δήλωσε ο Αργύρης Ντινόπουλος σε προκελογική του συγκέντρωση σε σπίτι που όμως μαγνητοσκοπήθηκε. Ο βουλευτής της ΝΔ, αφού κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι “ήθελε εκλογές Γεναριάτικα”, άκουσε κάποιον από τους παρευρισκόμενους να δηλώνει και “ο Κουβέλης” και απάντησε “αυτόν άστον,αυτός πληρώθηκε καλά”.

Η δήλωση του Ντινόπουλου δημιουργεί θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης, αφού οφείλει να διευκρινίσει τα στοιχεία που υπάρχουν και οδήγησαν στη δήλωσή του ή να παραδεχθεί πως ρίχνει λάσπη σε πολιτικά πρόσωπα εκμεταλλευόμενος το “κλειστό” των προεκλογικών συγκεντρώσεων.

Στην ίδια ομιλία ο Ντινόπουλος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως οδήγησε σε εκλογές και δεν έχουμε να πληρώσουμε το χαρτί που απαιτείται για ψηφοδέλτια. Εκμυστηρεύτηκε μάλιστα πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τον έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο ανησυχώντας που θα βρεθούν τα… 50 εκατομμύρια ευρώ για το χαρτί των ψηφοδελτίων.

Όμως,  και εδώ φαίνεται ότι λέει ψέμματα ο κ. Ντινόπουλος αφού όπως αποδεικνύεται από το σχετικό έγγραφο που δημοσιεύεται στην Διαύγεια με την υπογραφή του υπηρεσιακού υπουργού Μιχάλη Θεοχαρίδη, λέει και ψέματα, καθώς το κόστος των ψηφοδελτίων είναι της τάξεως του 1.452.356,33 €, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23 %.

Για του λόγου το αληθές δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο από την Διαύγεια.

Ιδού και το σχετικό βίντεο που ευτυχώς διεσώθει, μιας και άγνωστο ποιοί, προσπάθησαν να το εξαφανίσουν από το Youtube…

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=hh88Yb4cUS0″]

Ανακοίνωση Ντινόπουλου

Ο κ. Ντινόπουλος εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι το βίντεο είναι προϊόν υποκλοπής: “Σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε για μια ώρα στο διαδίκτυο και μετά κατέβηκε αφού ήταν ιδιωτικό και προϊόν υποκλοπής ο Αργύρης Ντινόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αντιλαμβάνομαι την αγωνιώδη προσπάθεια της ΔΗΜΑΡ να βγει από την αφάνεια. Επιστράτευσαν ακόμη και βίντεο από κάμερα-ρουφιάνα! Σε σπίτι φίλων και ψηφοφόρων μου όπου βρέθηκα το Σάββατο βράδυ στο Καματερό κάποιος αναφέρθηκε στο άδειασμα του Φώτη Κουβέλη από τον Αλέξη Τσίπρα. Και απάντησα ότι ο Φώτης Κουβέλης πήρε την πληρωμή του («Πληρώθηκε καλά!» ) από τον ΣΥΡΙΖΑ που, αφού τον έβαλαν (μαζί με τον Καμένο) να σύρει την χώρα σε πρόωρες εκλογές, μετά τον πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων. Δείγμα της αχαριστίας και του τυχοδιωκτισμού της Αριστεράς που – στην συγκεκριμένη περίπτωση- συνδυάστηκε και με την ρουφιανιά!”

Απάντηση ΔΗΜΑΡ

Η απάντηση της ΔΗΜΑΡ ήταν άμεση και σκληρή: “Ο πρωθυπουργός και η ΝΔ οφείλουν να αποδοκιμάσουν δημοσίως τον υβριστή – υποψήφιο βουλευτή και πρώην υπουργό Αργύρη Ντινόπουλο για όσα χυδαία και εμετικά είπε σε προεκλογική συγκέντρωση κατά του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλη” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

“Αν αδιαφορήσουν, θα είναι συνένοχοι στην πολιτική ανηθικότητα και στη βρωμιά”

Στο χορό των ανακοινώσεων μπήκε και ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας: “Τα όσα απαράδεκτα αναφέρει σε προεκλογική του συγκέντρωση ο πρώην υπουργός Εσωτερικών κ. Ντινόπουλος, όπου μεταξύ άλλων μιλά ακόμα και για χρηματισμό του κ.Κουβέλη, δείχνουν το πολιτικό επίπεδο των στελεχών της ΝΔ και το σημείο στο οποίο έχουν φτάσει οι εκλεκτοί του κ.Σαμαρά λίγες μέρες πριν ο ελληνικός λαός τους δείξει την οριστική πόρτα εξόδου”.

"google ad"

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και οι ισχυρισμοί του κ. Ντινόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έχει “αρμοδιότητες που δεν είναι αποφασιστικές” και έχε απλά “διακοσμητικό ρόλο”. Συνεχίζοντας τις δηλώσεις ανέφερε πως με αυτή του τη στάση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε το σήμα στους Ευρωπαίους πως δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε “σε ποιον θα λέμε τα κάλαντα την Πρωτοχρονιά”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ