13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Πέτρος Τατσόπουλος: Είμαι αριστερός ελευθέρας βοσκής, κόκορας αλανιάρης

Ημερομηνία:

Ο Πέτρος Τατσόπουλος μίλησε στο Πρώτο Θέμα για τον άκρατο τυχοδιωκτισμό του Τσίπρα, για τη διγλωσσία που καλλιεργείται επί τούτου μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, για το πολιτικό φλερτ με την Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και για τις γενναίες συζύγους του.

Ο τυχοδιωκτισμός και η διγλωσσία ήταν αυτά που τον έδιωξαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τονίζει επανειλημμένα. Και το φλερτ με το Μητσοτακέικο άρχισε από το 2012, με τη χημεία με την Ντόρα, για να φτάσει στο σήμερα, στην προσέγγιση με τον Κυριάκο, «που μόνο λαϊκιστής δεν είναι», και στην πρόταση για να κατέβει στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, που έγινε από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ν.Δ. μετά από την ομιλία του στη ΔΕΘ… Παραδέχεται πως είναι πολλά αυτά με τα οποία δεν συμφωνεί με τη συντηρητική πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος φάνηκε χαλαρός και ευδιάθετος, αφού όταν του είπε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Δανίκας ότι «σουλατσάρει και τσιμπολογά από δω κι από κει», ο κ. Τατσόπουλος του απάντησε πως είναι «αριστερός ελευθέρας βοσκής. Από τις κότες τις αλανιάρες».

Ακολούθησε η εξής στιχομυθία: 

-Κότα εσύ; Που είπες ότι έχεις γ@@@σει τη μισή Αθήνα;

«Τότε κόκορας αλανιάρης. Αλλά μην το γράψεις».

-Μια τόσο αδέσποτη ατάκα δεν μπορώ παρά να την περιποιηθώ δεόντως. Θα τη γράψω.

«Και όσο για τη μισή Αθήνα, ξέρεις εσύ. Μα ήταν για πλάκα. Μια έκφραση λαϊκή».

-Και προκλητική. Σε συνοδεύει και θα σε συνοδεύει μέχρι τα θυμαράκια (χτυπάω το τραπέζι). Δηλαδή τίποτα;

«Μα είναι γνωστό ότι είμαι παντρεμένος δύο φορές. Η πρώτη σύζυγος ήταν η Αννα Λούλη».

-Ποια, αυτή που έσταζε χυμούς; Ολόκληρος ο αρσενικός πληθυσμός τη φανταζόταν στο κρεβάτι.

«Ε, λοιπόν, εγώ βρέθηκα στο δικό της κρεβάτι». (χα χα χα!)

-Τυχεράκια. Και η δεύτερη;

«Η Ελένη Νικολαΐδη. Γνωριστήκαμε το 2000 και τέσσερα χρόνια αργότερα παντρευτήκαμε».

"google ad"

-Απορώ με την αντοχή της…

«Διαθέτει τεράστια κατανόηση».

-Κατανόηση για τις πολιτικές σου προκλήσεις; Κατανόηση για τις κρεβατικές σου επιδόσεις; Κατανόηση και για τα δύο;

«Ασε τις προβοκάτσιες».

-Δηλαδή, σοβαρά τώρα, πιστεύεις στη μονογαμία;

«Οι μακροχρόνιες σχέσεις δεν στηρίζονται στο σεξ».

-Αντε, μπράβο!

«Με την Ελένη μάς συνδέουν πολλά. Μαζί κάνουμε πλάκα και περνάμε καλά. Η σχέση μας είναι μονοθεματική. Η Ελένη ήξερε πολύ καλά με ποια ζωή έχει να κάνει. Με γουστάρει και τη γουστάρω. Αλλά, εσύ, το μυαλό σου διαρκώς εκεί. Εχεις υπόψη σου το τεστ Rorschach; Οπου μια ομάδα της κλινικής ψυχολογίας ζωγραφίζει μια μουτζούρα και ρωτάει τον “ασθενή” τι είναι αυτό; Εκείνος απαντάει “το μ@@νι”. Ζωγραφίζουν δεύτερη μουτζούρα. Εκείνος απαντάει το ίδιο. Και τρίτη μουτζούρα. Τίποτα. Το μυαλό του καρφωμένο στο μ@@νι».

Εγώ ερωτευμένος με την Ντόρα; Ποτέ!

Η προθέρμανση είχε ολοκληρωθεί. Η εκτροπή είχε ολοκληρωθεί. Το εντελώς διασκεδαστικό μέρος είχε εξαντληθεί. Επομένως, βουρ για την πρόσφατη νεοδημοκρατική μεταγραφή.

-Με το χέρι στο Ευαγγέλιο, που λέει ο λόγος, ποιος από τους δύο, εσύ ή ο Κυριάκος, έκανε το πρώτο βήμα; 

«Αισθάνομαι ότι αυτή η συνέντευξη γίνεται υπό το καθεστώς απειλής. (χα χα χα) Να τα πάρουμε από την αρχή».

-Αποφεύγεις, μπαγάσα…

«Δεν αποφεύγω τίποτα. Περίμενε λιγάκι. Α, είσαι ανυπόμονος εσύ».

-Ακούω…

«Από το 2012 άρχισα να σχηματίζω θετική έως εξαιρετική γνώμη για τους Μητσοτάκηδες. Από την ημέρα που γνώρισα και κάπως συνεργάστηκα με την Ντόρα».

-Ερωτευμένος με την Ντόρα; Ειδησάρα!

«Οχι, όχι. Αν γράψεις κάτι τέτοιο θα έρθω στο “Πρώτο Θέμα” και θα σε σκοτώσω».

-Δηλαδή δεν την ερωτεύτηκες.

«Κόψε την πλάκα. Θέλεις να μάθεις την αλήθεια;»

-Μόνο αλήθεια.

«Ωραία. Τότε, λοιπόν, στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Εγώ με Δραγασάκη και Παπαδημούλη, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και η Ντόρα μαζί με εκπροσώπους όλων των κομμάτων, πλην Χρυσής Αυγής, στην ελληνική ομάδα. Εκεί λοιπόν άρχισα να εκτιμώ τους Μητσοτάκηδες. Οπως έλεγε και ο αείμνηστος Χρήστος Βακαλόπουλος “άλλο εσύ, άλλο οι απόψεις σου”. Γιατί πρέπει να ξέρεις πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν συμφωνείς μαζί τους, αλλά τους γουστάρεις. Και υπάρχουν εκείνοι με τους οποίους συμφωνείς με τις απόψεις τους, αλλά δεν τους γουστάρεις. Πες το χαρακτήρα, πες το χημεία».

-Δεν απαντάς. Διαφεύγεις σαν κλασικός αίλουρος. Εσύ ή ο Κυριάκος;

«Πάλι τα ίδια… Περίμενε! Το δεύτερο περιστατικό που με έσπρωξε στους Μητσοτάκηδες ήταν μια δήλωση του Κυριάκου που με εκφράζει απόλυτα και που περίπου έλεγε ότι είναι εχθρός τόσο με τον αριστερό όσο και με τον δεξιό λαϊκισμό».

-Να το δω στην πράξη και να μην το πιστέψω. Πάμε παρακάτω!

«Τι παρακάτω; Το τελευταίο διάστημα έγινα παραλήπτης διερευνητικών ερωτήσεων».

-Από ποιους;

«Δεν μπορώ να σου πω ονόματα. Μπορεί να μη θέλουν οι άνθρωποι. Πάντως οι διερευνητικές ερωτήσεις προήλθαν από τον στενό κύκλο του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας».

-Και πώς προέκυψε το ειδύλλιο με τον ΣΥΡΙΖΑ;

«Ποτέ δεν ήμουν οργανωμένος. Συνεργάστηκα μαζί τους».

-Εδώ το πρόβλημα, εδώ η αντίφαση. Εννοώ με την ακατάσχετη υποσχεσιολογία στην Εκθεση Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο του 2014.

«Πρώτα απ’ όλα πρέπει να σου πω ότι γνώρισα από κοντά τον Τσίπρα. Η Ρένα Δούρου μεσολάβησε. Δεν ήμουν κολλητός, ούτε φίλος. Απλώς τον είχα συναντήσει πολλές φορές».

-Και;

«Ηταν από τότε ρεαλιστής. Πολύ ρεαλιστής. Ο Τσίπρας είναι killer».

-Ελα! Αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα και τα νήπια. Αν πάρουμε σοβαρά τις απόψεις του εκείνης της εποχής, τότε ο τελευταίος προορισμός ήταν η έξοδος από το ευρώ.

«Καθόλου. Αν και άφηνε να εννοηθεί κάτι τέτοιο, στην πραγματικότητα δεν το ήθελε. Οπως ξέρεις, οι συνιστώσες ήταν πολλές. Ακόμα και ακραίες κομμουνιστικές. Πρέπει να ξέρεις ότι κατά βάση υπήρχαν δύο στρατόπεδα. Εκείνο των ψύχραιμων και ρεαλιστών όπως ο Δραγασάκης και ο Παπαδημούλης. Και το άλλο των αντιευρωπαϊστών όπως ο Λαφαζάνης».

-Κέρδισαν οι πρώτοι.

«Βασική, σχεδόν μοναδική, επιθυμία του Τσίπρα ήταν να ξεκολλήσει το κόμμα του από το 3%-4%, από το μονοψήφιο εκλογικό ποσοστό. Ολα τα χαρακτηριστικά του Τσίπρα δεν κολλάνε καθόλου με το αριστερό πρόσωπο».

-Τι εννοείς αριστερό πρόσωπο;

«Εννοώ εκείνους τους αριστερούς που υποδύονται τους στεναχωρημένους, τους δύσθυμους, που τάχα μου στις πλάτες τους κουβαλάνε όλο το φορτίο της ανθρωπότητας. Ο Τσίπρας ήταν cool. Χαλαρός. Ολα τού είχαν έρθει εύκολα. Πάντα καβάλα στο κύμα. Θυμάμαι τον Πάγκαλο που το 2012 έλεγε: “Οπου να ’ναι θα γλιτώσουμε από τα κωλόπαιδα”. Μεγάλη πλάνη».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...