22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πέτσας: Ενδέχομένως να αργήσει η άρση περιοριστικών μέτρων – Μέχρι το Σάββατο οι ανακοινώσεις

Ημερομηνία:

Από αύριο Πέμπτη έως το αργότερο μέχρι το Σάββατο αναμένονται ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για το άνοιγμα οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για πολύ δύσκολη εξίσωση, σημειώνοντας ότι «έχουμε μια πτώση των δεικτών για εισαγωγές στα νοσοκομεία, σε ΜΕΘ και σε κρούσματα, αλλά όχι ακόμα ικανοποιητική. Μας απασχολεί, όμως, και η κινητικότητα που είναι αυξημένη κατά 20-25% σε σχέση με το πρώτο lockdown». «Η κόπωση είναι κακός σύμβουλος για όλους μας», τόνισε.

Άρση μέτρων

Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι «έτσι όπως βλέπουμε τα στοιχεία, υπάρχει μια αργή βελτίωση που μας έχει φέρει μπροστά σε μια καθυστέρηση στην άρση των περιοριστικών μέτρων. Ενδεχομένως αργήσει και άλλο η άρση των περιοριστικών μέτρων. Το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας θα γίνει με πολλή προσοχή. Όποια βήματα κάνουμε θα είναι σταδιακά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επανέλαβε ότι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου δεν θα ανοίξουν πολλές δραστηριότητες, όπως η εστίαση, η διασκέδαση, τα σχολεία κλπ., ενώ δεν υπάρχει εισήγηση από την επιτροπή για δυο ταχύτητες στο άνοιγμα περιφερειών της χώρας, ανάλογα με την επιδημιολογική επιβάρυνση, παρά το γεγονός ότι παραμένει άνιση.

Σχολεία – Μετακινήσεις

Αναφερόμενος στα σχολεία, τόνισε πως «είναι βέβαιο ότι θα ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου».

Για τα Χριστούγεννα, είπε ότι «είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει μετακίνηση από νομό σε νόμο».

Ωράριο – Λιανεμπόριο – Χριστούγεννα

«Εφόσον ανοίξει, θα υπάρξει μια επέκταση του ωραρίου. Για τις επισκέψεις στα σπίτια θα είναι μέχρι 9 άτομα και για παραμονές κι ανήμερα των εορτών θα υπάρξει μια διευθέτηση. Είναι πολύ σημαντικό τώρα που έχουμε μια αχτίδα φωτός μπροστά μας με το εμβόλιο, να καταπολεμήσουμε αυτή την κόπωση. Θα υπάρξει μια προσαρμογή και στο ωράριο της βραδινής κυκλοφορίας όταν ανοίξει το λιανεμπόριο, αφού τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά για περισσότερες ώρες, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός», ανέφερε.

Εκκλησίες – Έλληνες εξωτερικού 

Σχετικά με την λειτουργία των εκκλησιών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι χθες έγινε μια καλή συζήτηση Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προσθέτοντας ότι είμαστε κοντά στο να βρεθεί μια χρυσή τομή.

Ο εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η καραντίνα των 10 ημερών που έχει τεθεί σε όσους Έλληνες έρχονται από το εξωτερικό για τις γιορτές στην Ελλάδα.

Έκανε γνωστό ότι εξετάζεται απο το οικονομικό επιτελείο να αλλάξει το αφορολόγητο με τις αποδείξεις λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν με τις συναλλαγές.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...

Η συγγραφέας Ουλρίκε Ράιλανς στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Το Ινστιτούτο Γκαίτε, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης...