19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Παρασκευής σχεδόν σε ολόκληρη την Κρήτη. Οι πλέον ελάχιστες τιμές σημειώθηκαν στο Οροπέδιο του Ομαλού με 0°C και ακολούθησαν τα Ανώγεια και το Οροπέδιο Λασιθίου με 3°C, σε πολλές ημιορεινές περιοχές καταγράφηκαν θερμοκρασίες από 5 έως 7°C.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, η ψυχρότητα αυτή φαίνεται να παραμένει και τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία θα διατηρείται σε λογικά για την εποχή επίπεδα με τη βοήθεια και της ηλιακής ακτινοβολίας. Οι Βόρειοι άνεμοι διατηρούνται μέχρι τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής στα επίπεδα των 5 – 6 Μποφώρ, ανατολικά έως και τα 7 Μποφώρ και στη συνέχεια εξασθενούν και στην Κρήτη αλλά και στα πελάγη.

Καλός καιρός αναμένεται να επικρατήσει και αύριο Σάββατο, με περισσότερη ηλιοφάνεια, σε ολόκληρη την Κρήτη. Πιθανή εξαίρεση αποτελούν οι ΝΔ και Νότιες περιοχές των Χανίων όπου η στροφή των ανέμων από Δυτικές διευθύνσεις αναμένεται να προκαλέσει τις μεσημβρινές ώρες πρόσκαιρη αύξηση των νεφώσεων με πιθανότητα για κάποια παροδική βροχή. Οι άνεμοι σε ολόκληρη την Κρήτη θα στραφούν σταδιακά από Δυτικές έως και ΝΔ διευθύνσεις ενισχυόμενοι με την ένταση τους να φθάνει στα 4 – 5 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πολύ χαμηλές τιμές τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, όπου λόγω και της ξαστεριάς θα αγγίξει και πάλι σε ορεινές περιοχές τους 0°C.

Την Κυριακή αναμένεται να μας επηρεάσει ο νότιος τομέας ενός Βαρομετρικού χαμηλού το οποίο έχει το κέντρο του στην Κεντρική Ευρώπη. Θα προκαλέσει αρκετές βροχές σε ολόκληρη την Ελλάδα και αναμένεται κάποια φαινόμενα βροχής να κάνουν την εμφάνιση τους και στην Κρήτη, έστω και με πρόσκαιρο χαρακτήρα. Έτσι λοιπόν από το πρωί της Κυριακής αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά και νότια τμήματα της Κρήτης με μεγάλη πιθανότητα για κάποιες τοπικές βροχές οι οποίες στα ΝΔ τμήματα των Χανίων θα είναι πρόσκαιρα πιο έντονες. Στην υπόλοιπη Κρήτη θα επικρατεί γενικά πολύ καλός καιρός τις πρωινές ώρες. Αργότερα όμως, προς τις μεσημβρινές ώρες, αναμένεται επέκταση των νεφώσεων και ανατολικότερα με τοπικές βροχές, παροδικού χαρακτήρα να σημειώνονται σε αρκετές περιοχές της Κρήτης. Τα φαινόμενα αυτά αναμένεται να υποχωρήσουν μέχρι τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να φθάνει στα 5 έως 6 Μποφώρ, τοπικά  έως και τα 7 Μποφώρ. Η θερμοκρασία παραμένει σε αρκετά χαμηλά επίπεδα για τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες με τη μέγιστη όμως να φθάνει έως και τους 17°C κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός και στην αρχή της επόμενης εβδομάδας με μικρά διαστήματα για κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές, στο μεγαλύτερο όμως διάστημα της ημέρα ο καιρός θα είναι γενικά καλός παρά τις πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Προσοχή θέλουν οι ενισχυμένοι άνεμοι Δυτικών έως και ΝΔ διευθύνσεων μιας και η ένταση τους αναμένεται να φθάνει στα 6 έως και τα 7 Μποφώρ.

Αξίζει να τονίσουμε ότι αν δεν σημειωθεί κάποια σημαντική διαφοροποίηση στα προγνωστικά δεδομένα, η επόμενη εβδομάδα φαίνεται να είναι κατάλληλη για όλες τις αγροτικές εργασίες στην ύπαιθρο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...